Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

4+1 συνδυασμοί τροφίμων που ανεβάζουν τον μεταβολισμό και σας βοηθούν στο να χάσετε κιλά

Θα σας «σώσουν»

9 Μαρτίου 2020 09:18
4+1 συνδυασμοί τροφίμων που ανεβάζουν τον μεταβολισμό και σας βοηθούν στο να χάσετε κιλά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν 4+1 λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί τροφίμων για να έχουν οι “θυσίες” αποτέλεσμα και να χάσετε αμέσως κιλά. Το ήξερες πως αν πασπαλίσεις το τσάι σου με μαύρο πιπέρι θα αποκτήσεις μέση δαχτυλίδι;

Οι συνδυασμοί που λατρεύουν τη γραμμή, την ομορφιά και την υγεία σου:

1. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ+ΛΕΜΟΝΙ

Βοηθά να χάσεις κιλά και να διατηρήσεις ένα υγιές καρδιαγγειακό. Συνόδεψε το πράσινο τσάι σου με χυμό από ένα λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ ή λάιμ (πηγές βιταμίνης C) ώστε να ενισχύσεις την απορρήφηση των κατεχινών. Το πράσινο τσάι έχει συσχετιστεί με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης αλλά και αυξημένο μεταβολισμό.

Μελέτες δείχνουν όμως πως απορροφάμε μόνο το 20% των κατεχινών, των αντιοξειδωτικών ουσιών με όλες τις παραπάνω ευεργετικές επιδράσεις. Τα καλά νέα είναι πως πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ότι ο χυμός λεμονιού αυξάνει την απορροφησιμότητα των κατεχινών σε ποσοστό 80%.

2. ΑΥΓΟ + ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Προσφέρει πρωτεΐνη, απαραίτητη για τον μεταβολισμό και λαμπερό-σφριγηλό δέρμα. Θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα και την ελαστικότητα του δέρματός σου; Δοκίμασε να καταναλώσεις αυτό το δυναμικό ντουέτο! Τα αυγά είναι φυσικά πλούσια σε δύο αμινοξέα που συμμετέχουν στο σχηματισμό του κολλαγόνου.

Τροφές με βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το μάνγκο, τα ακτινίδια, η πιπεριά, ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου καθώς η βιταμίνη C δρα ως συνένζυμο στο μηχανισμό αυτό. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η αύξηση της ελαστικότητάς του. Επίλεξε, λοιπόν, για πρωινό μία ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι και στύψε έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να καλύψεις ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών σου στην πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

3. ΓΙΑΟΥΡΤΙ + ΚΟΥΑΚΕΡ ΒΡΩΜΗΣ

Ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ξεκίνα την ημέρα σου με αυτό το πρωινό και έχεις δώσει στο ανοσοποιητικό σου μία ισχυρή τόνωση. Γεμάτο ωφέλιμους μικροοργανισμούς, το γιαούρτι εμπλουτίζει τη μικροχλωρίδα του εντέρου και περιορίζει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στο γαστρεντερικό.

Αλλά τα προβιοτικά δρουν πολύ καλύτερα μαζί με τα πρεβιοτικά που παίρνεις από τα ολικής άλεσης δημητριακά. Τα πρεβιοτικά είναι η τροφή των προβιοτικών, που ενισχύει την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους ώστε να ασκήσουν την προστατευτική τους δράση. Για να επωφεληθείτε αυτής της προστατευτική δράσης, επιλέξτε φρέσκο γιαούρτι ή επιδόρπια γιαουρτιού εμπλουτισμένα με προβιοτική καλλιέργεια.

4. ΒΕΡΙΚΟΚΑ + ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Ένας μοναδικός συνδυασμός για καρδιαγγειακή υγεία. Αυτό το δυναμικό δίδυμο προλαμβάνει την οξείδωση της «κακής» LDL-χοληστερόλης, μία διαδικασία που συμβαίνει όταν η χοληστερόλη έρχεται σε επαφή με τις ελεύθερες ρίζες. Μελέτες όμως δείχνουν πως τα φυτοχημικά στα αμύγδαλα δρουν συνεργιστικά με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C, που συναντάμε στα βερίκοκα, και μειώνουν την οξείδωση της LDL.

Επομένως, για ένα χορταστικό αλλά και καρδιοπροστατευτικό σνακ επιλέξτε ¼ φλ. Αποξηραμένα βερίκοκα και ωμά αμύγδαλα.

5. ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ + ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Γεμάτο αντιοξειδωτικά και με αντικαρκινική δράση. Οι ντομάτες, όπως και τα προιόντα της ντομάτας (πολτός), περιέχουν και τα 4 βασικά καροτενοειδή (α-καροτένιο, β-καροτένιο, λουτεΐνη και λυκοπένιο) καθώς και τρία αντιοξειδωτικά (βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο) που σε συνδυασμό προλαμβάνουν έναντι του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η απορρόφησιμότητα των πολύτιμων συστατικών αυξάνεται αν καταναλωθούν με ελαιόλαδο καθώς τα καλά μοοακόρεστα λιπαρά που περιέχει επιβραδύνουν την πέψη. Συνόδεψε τη μακαρονάδα σου με μία σάλτσα από φρέσκιες κόκκινες ντομάτες, ελαιόλαδο και λίγο βασιλικό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share