Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καρκίνος στον λαιμό: Το νου σας σε αυτά τα «αθώα» συμπτώματα

Μεγάλη προσοχή!

8 Μαρτίου 2020 22:55
Καρκίνος στον λαιμό: Το νου σας σε αυτά τα «αθώα» συμπτώματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον όρο “καρκίνος στον λαιμό” αναφερόμαστε σε καρκινικούς όγκους που αναπτύσσονται στον λαιμό σας (φάρυγγα), στις φωνητικές χορδές (λάρυγγας), ή στις αμυγδαλές.

Όσον αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων στους ιστούς του πνεύμονα. Ωστόσο, το 90% των κυττάρων του καρκίνου του πνεύμονα καταστρέφεται από μία συγκεκριμένη φυτική ουσία.

Καρκίνος στον λαιμό: Συμπτώματα

  • Βήχας
  • Αλλαγές στη φωνή σας, όπως βραχνή φωνή
  • Δυσκολία στην κατάποση
  • Πόνος στο αυτί
  • Ένας όγκος, ή πληγή, που δεν επουλώνεται
  • Πονόλαιμος
  • Απώλεια βάρους

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε νέα συμπτώματα που δεν περνούν με το χρόνο. Τα περισσότερα συμπτώματα του καρκίνου του λαιμού δεν είναι ειδικά για τον καρκίνο, οπότε ο γιατρός σας θα διερευνήσει κάθε άλλη πιθανή αιτία, προτού φτάσει σε κάποια διάγνωση.

Αίτια

Ο καρκίνος στον λαιμό εμφανίζεται όταν τα κύτταρα στον λαιμό σας αναπτύσσουν γενετικές μεταλλάξεις. Αυτές οι μεταλλάξεις κάνουν τα κύτταρα να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και να συνεχίσουν να ζουν ακόμα και αφότου τα υγιή κύτταρα πεθάνουν. Η συσσώρευση κυττάρων σχηματίζει όγκο στον λαιμό σας.

Δεν είναι σαφές το τι προκαλεί αυτή την μετάλλαξη, η οποία με την σειρά της οδηγεί σε καρκίνο του λαιμό. Αλλά οι γιατροί έχουν εντοπίσει τους παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Καρκίνος στον λαιμό: Παράγοντες κινδύνου

Οι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο στον λαιμό περιλαμβάνουν:

  • Κάπνισμα
  • Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)
  • Διατροφή ελλιπής σε φρούτα και λαχανικά
  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Το φρούτο που εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα! Δεν φαντάζεστε ποιο είναι

Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά αυτό το φρούτο βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Ποιο είναι αυτό; Δεν πάει το μυαλό σας!

Εργαστηριακά πειράματα Αμερικανών ερευνητών έδειξαν ότι συστατικά που περιέχονται σε ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στη μάχη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ο επίκουρος καθηγητής Διατροφικής Επιστήμης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, Τζάιραμ Βαναμαλα, και οι συνεργάτες του χώρισαν 52 ποντίκια με καρκίνο παχέος εντέρου σε τρεις ομάδες, περιλαμβανομένης της ομάδας ελέγχου και των ομάδων που σιτίστηκαν είτε με συστατικά από σταφύλια ή την αντιφλεγμονώδη ουσία sulindac.

Η συχνότητα των όγκων κατεστάλη κατά 50% στα ποντίκια που κατανάλωσαν συστατικών σταφυλιών μόνο, ποσοστό όμοιο με αυτό της ομάδας που πήρε sulindac, η οποία έχει ήδη διαπιστωθεί ότι μειώνει σημαντικά τον αριθμό των καρκινικών όγκων στους ανθρώπους. Υπάρχει ακόμα ένα φρούτο που καταπολεμάει την αρθρίτιδα και τον καρκίνο, μπορείτε να δείτε εδώ ποιο είναι.

Όπως δήλωσε ο Δρ Βαναμαλα, «η ρεσβερατρόλη που εντοπίζεται στα κουκούτσια και το φλοιό των σταφυλιών μπορεί να μας οδηγήσει σε θεραπείες για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης και εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού είναι πολύ αποτελεσματικός στην εξόντωση των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου. Και το καλύτερο είναι ότι ο συνδυασμός αυτός δεν είναι τοξικός για τα υγιή κύτταρα».

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι όταν χορήγησαν ξεχωριστά σε μικρές δόσεις ρεσβερατρόλη και εκχύλισμα από σπόρους σταφυλιού δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά στην καταστολή των καρκινικών βλαστοκυττάρων, εν αντιθέσει με τη συνδυαστική χορήγησή τους.

«Η συνδυαστική δράση των δύο, όμως, μας δίνει στοιχεία για το γιατί οι κυτταρικές καλλιέργειες που εκτέθηκαν σε φυτικά συστατικά είχαν χαμηλότερη συχνότητα καρκίνου παχέος εντέρου. Μοιάζει πολύ με τη διατροφή με βάση φυτικά συστατικά που κάνουν πολλοί άνθρωποι, κάνοντας καλό στην βακτηριακή βιοποικιλότητά τους, αλλά και στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων», συμπληρώνει ο Δρ Βαναμαλα.

Διευκρίνισε πάντως ότι η μελέτη πρέπει να συνεχιστεί αφού πρέπει να κατανοηθεί πλήρως ο μηχανισμός πίσω από τις αντικαρκινικές ιδιότητες του εκχυλίσματος σταφυλιού, καθώς και άλλων φρούτων και λαχανικών.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMC Complementary and Alternative Medicine.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share