Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Αν δείτε αυτά τα μαύρα στίγματα στο μωρό σας δώστε προσοχή! Δεν φαντάζεστε από τι δημιουργούνται

Δεν πάει το μυαλό σας!

8 Μαρτίου 2020 11:35
Αν δείτε αυτά τα μαύρα στίγματα στο μωρό σας δώστε προσοχή! Δεν φαντάζεστε από τι δημιουργούνται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε δει ποτέ το μωρό σας να έχει τέτοια μαύρα στίγματα στην μυτούλα του; Όπως είναι λογικό δεν είναι σπυράκια, που βγάζουν οι ενήλικες, αλλά κάτι άλλο που μπορεί να είναι πιο σοβαρό.

Θα εκπλαγείτε όταν διαβάσετε ότι μπορεί να προκληθούν από τα αρωματικά κεριά. Μπορεί να τα λατρεύετε και να σας χαλαρώνουν, αλλά έρευνες δείχνουν ότι ίσως να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία.

Ο καθηγητής Αλαστάιρ Λέουις έχει αποδείξει πως το πιο κοινό συστατικό των κεριών αυτών στην ουσία μετατρέπεται σε δηλητηριώδες αέριο φορμαλδεΰδη όταν καίγεται.

Ποιο είναι το τοξικό χημικό στα κεριά αυτά; Limonene

Το Limonene χρησιμοποιείται στα κεριά για να τους δώσει άρωμα κίτρου. Μην ξεγελιέστε. Το λεμόνι που μυρίζει το κερί προέρχεται από χημικά και όχι φυσικά συστατικά.

Σε συνθήκες περιβάλλοντος είναι ασφαλές, Χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση σε φαγητά και άρωμα σε καθαριστικά. Όταν όμως τα μόριά του αντιδράσουν με το όζον όταν απελευθερωθεί στον αέρα, ένα στα δύο μετατρέπονται στην τοξική φορμαλδεΰδη.

Και αφού τα σπίτια πλέον είναι καλά μονωμένα, μένει έτσι περισσότερο στα σπίτια σας και προκαλεί περισσότερη ζημιά στην οικογένειά σας, αφού είναι καρκινογόνα.

Να έχετε ανοιχτά παράθυρα όταν ανάβετε τέτοια αρωματικά κεριά, για να σιγουρεύετε ότι αερίζεται καλά το δωμάτιο.

Ή πάλι, μπορείτε απλά να μην χρησιμοποιείτε αρωματικά κεριά. Ίσως αυτό να ήταν καλύτερο, ή να τα βάλετε στην κατάψυξη για να καθαριστούν, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Προσοχή: Σταματήστε να τρίβετε τα μάτια σας - Κινδυνεύετε από...

Πολλοί άνθρωποι τρίβουν ασυναίσθητα τα μάτια τους, γιατί μπορεί να τους ανακουφίζει προσωρινά, αλλά σας πληροφορούμε ότι τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσετε είναι πολύ σοβαρά.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται για την όρασή σας και την υγεία των ματιών σας. Παρακάτω υπάρχει μια λίστα, με τους σχετικούς κινδύνους. Ρίξτε εδώ μια ματιά στα τρόφιμα που θα σας κάνουν να έχετε όραση αετού, σε περίπτωση που παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα.

Αναλυτικότερα:

  • – Παθήσεις των ματιών: Το χρόνιο τρίψιμο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση του κερατοειδούς και τη στρέβλωσή του, μια κατάσταση γνωστή ως κερατόκωνος. Το συνεχές τρίψιμο του ιστού του κερατοειδούς μπορεί να προκαλέσει λέπτυνση και ο κερατοειδής να πάρει κωνοειδές σχήμα, μια επικίνδυνη κατάσταση, η αντιμετώπιση της οποίας απαιτεί συχνά μεταμόσχευση κερατοειδούς.
  • – Τραυματισμός κερατοειδούς: Μπορεί η βλεφαρίδα ή οι κόκκοι σκόνης που μπήκαν στο μάτι σας να σας ενοχλούν, αν το τρίψετε όμως θα επιδεινώσετε την κατάσταση. Υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσετε τον κερατοειδή χιτώνα, μία κοινή κατάσταση που τυπικά υποχωρεί εντός δύο ημερών, είναι όμως πιθανό να οδηγήσει σε έλκος στον κερατοειδή αν δεν θεραπευτεί. Χρησιμοποιείτε νερό ή φυσιολογικό ορό για να απομακρύνετε κάτι από το μάτι σας.
  • – Επιδείνωση γλαυκώματος: Ένα ήδη πάσχετε από τη σοβαρή πάθηση των ματιών, το τρίψιμο μπορεί να την επιδεινώσει. Το γλαύκωμα προκαλείται από τον σχηματισμό υγρού στο μπροστινό μέρος των ματιών, το οποίο μπορεί να βλάψει το οπτικό νεύρο και τελικά να προκαλέσει τύφλωση. Το τρίψιμο των ματιών μπορεί να διακόψει την ροή του αίματος, οδηγώντας σε νευρική βλάβη και μόνιμη απώλεια της όρασης.
  • – Επιδείνωση μυωπίας: Τα άτομα με μυωπία που τρίβουν τα μάτια τους επιδεινώνουν την όρασή τους.τρίψιμο ματιών
  • – Μόλυνση: Ανεξάρτητα του πόσο συχνά πλένετε ή απολυμαίνετε τα χέρια σας, εξακολουθούν να συγκεντρώνουν χιλιάδες μικρόβια καθημερινά. Όταν αγγίζετε τα μάτια σας με τα χέρια σας, μεταφέρετε βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα. Αν τα μάτια σας κοκκινίσουν, βάλτε μία ζεστή κομπρέσα για την ανακούφιση του ερεθισμού.
  • – Χαλάρωση των βλεφάρων: Το τρίψιμο των ματιών δεν τραυματίζει μόνο τα μάτια αλλά και τα βλέφαρα, τα οποία χάνουν σταδιακά την ελαστικότητά τους. Οι ειδικοί συστήνουν όταν θέλετε να τρίψετε τα μάτια σας να ασκείτε όση πίεση ασκείτε όταν στεγνώνετε το πρόσωπό σας με μία πετσέτα.
  • – Αίμα στο μάτι και μαύροι κύκλοι: Το έντονο τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ρήξη μικρών αιμοφόρων αγγείων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αιμορραγία, η οποία θα επεκταθεί στον περιβάλλοντα ιστό, προκαλώντας μαύρους κύκλους.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share