Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

8 τρόφιμα που είναι απαγορευμένα στον κόσμο αλλά συνεχίζουμε και τα τρώμε - Το 6ο θα σας σοκάρει

Πετάξτε τα!

8 Μαρτίου 2020 07:50
8 τρόφιμα που είναι απαγορευμένα στον κόσμο αλλά συνεχίζουμε και τα τρώμε - Το 6ο θα σας σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γεγονός ότι μερικά από τα τρόφιμα που πωλούνται στην Αμερική είναι απαγορευμένα σε άλλες χώρες δεν θα πρέπει να σας σοκάρει. Ο κατάλογος των τοξικών τροφίμων αυξάνεται μέρα με τη μέρα, γιατί αυτά περιέχουν τεχνητές χρωστικές και αρώματα και συντηρητικά.

Αν θέλετε να ξέρετε τι βάζετε στο σώμα σας, διαβάστε αυτόν τον κατάλογο των 9 τροφίμων που πωλούνται ελεύθερα στην Αμερική, αλλά έχουν απαγορευτεί σε άλλες χώρες, λόγω των ανησυχιών για την υγεία:

Σολομός ιχθυοτροφείου

Ο σολομός αυτός εκτίθεται σε αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, τα οποία δίνουν στη σάρκα του ένα γκρι χρώμα. Για να απαλλαγούν από το όχι και τόσο φυσικό χρώμα τους, τρέφονται με συνθετική ασταξανθίνη, κατασκευασμένη από πετροχημικά. Μπορεί η ποσότητα να είναι μικρή, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν έχει εγκριθεί για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι σολομοί εκτροφής που τρέφονται με αυτές τις χημικές ουσίες, είναι απαγορευμένοι τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Νέα Ζηλανδία.

Γενετικά τροποποιημένη παπάγια

Η παπάγια της Χαβάης, όσο νόστιμη και αν ακούγεται, είναι τώρα γενετικά τροποποιημένη ώστε να είναι ανθεκτική στον ιό της δακτυλιωτής κηλίδωσης. Πιθανόν να έχετε ακούσει για τους ισχυρισμούς γύρω από γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Στα ζώα, προκαλούν εντερική βλάβη, βλάβη των οργάνων, όγκους, γενετικές ανωμαλίες και πρόωρο θάνατο. Η ΗΠΑ δεν έχει απαγορεύσει αυτό το φαγητό, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχει.

Το αλλοιωμένο κρέας με ρακτοπαμίνη

Η ρακτοπαμίνη είναι ένα φάρμακο που αυξάνει την πρωτεϊνική σύνθεση (αυτό χρησιμοποιείται για να κάνει το ζώο πιο μυώδης), η οποία παράγει περισσότερο κρέας. Χρησιμοποιείται σήμερα στο 45% των χοίρων στις Η.Π.Α., στο 30% των βοοειδών, καθώς επίσης και στις γαλοπούλες. Είναι απαγορευθεί σε 160 χώρες, σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα. Με αφορμή αυτό, δείτε εδώ και τα τρόφιμα της Κίνας που δεν πρέπει να βάζουμε στο στόμα μας.

Ποτά με επιβραδυντικό φλόγας

Οι σόδες και τα αθλητικά ποτά, είναι ευρέως διαδεδομένα στις ΗΠΑ, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν ξέρουν είναι ότι περιέχουν φυτικό έλαιο βρωμίου (BVO), ένα συνθετικό χημικό που αρχικά χρησιμοποιούταν από εταιρείες χημικών ως επιβραδυντικό φλόγας. Το βρώμιο είναι κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι απαγορευμένο στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Τεχνητά χρώματα και βαφές

Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 συντηρητικά, αρωματικές ουσίες και χρώματα που προστίθενται σε τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα έχει δείξει ότι πολλά από αυτά έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων γενετικών ανωμαλιών, καρκίνου και προβλήματα συμπεριφοράς. Η Νορβηγία και η Αυστρία έχουν απαγορεύσει τη χρήση των εν λόγω επιβλαβών πρόσθετων των τροφίμων.

Κοτόπουλο με Αρσένιο

Τα φάρμακα με Αρσένιο χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων στις ΗΠΑ, επειδή κάνει τα ζώα να μεγαλώνουν γρηγορότερα και κάνει το κρέας τους να φαίνεται πιο ροζ. Οι μελέτες δείχνουν ότι το οργανικό Αρσένιο μπορεί να μετατραπεί σε ανόργανο, και αυτό έχει βλαβερές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει αυτά τα φάρμακα.

Προϊόντα αρτοποιίας με βρωμικό κάλιο

Το βρωμικό κάλιο χρησιμοποιείται ως πρόσθετο σε ψωμιά και αρτοσκευάσματα. Μελέτες έχουν συνδέσει αυτή τη χημική ένωση με βλάβες του νευρικού συστήματος, προβλήματα θυρεοειδούς, γαστρεντερική δυσφορία, ακόμη και καρκίνο. Έχει απαγορευτεί στον Καναδά, την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γάλα και Γαλακτοκομικά δένεται με RBGH

Η RBGH είναι μια συνθετική μορφή της φυσικής σωματοτροπίνης των βοοειδών που εγχέεται στις αγελάδες για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος. Στους ανθρώπους, αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο με τη μετατροπή των φυσιολογικών κυττάρων σε καρκινικά. Έχει απαγορευτεί στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share