Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6+1 τρόφιμα που θα πρέπει να αποφύγετε πριν μπείτε στο αεροπλάνο!

Εσείς τα γνωρίζατε;

3 Μαρτίου 2020 13:22
6+1 τρόφιμα που θα πρέπει να αποφύγετε πριν μπείτε στο αεροπλάνο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι μερικά τρόφιμα που καλό θα ήταν να μην καταναλώνονται αυθαιρέτως καθώς δεν είναι όλα τα τρόφιμα για όλες τις ώρες και μερικά θέλουν ειδική μεταχείρηση. Ωστόσο, είναι και κάποια τρόφιμα που είναι άκρως ωφέλιμα και μπορούν να κάνουν μεγάλο καλό στην υγεία μας, δείτε εδώ τα πέντε τρόφιμα που θα σου χαρίσουν όραση... αετού!

Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε μια λίστα με τα 7 τρόφιμα που καλό θα ήταν να μην καταναλώσεις πριν μπεις σε ένα αεροπλάνο καθώς μπορεί να σας επηρεάσουν σωματικά και να κάνουν το ταξίδι σας ονειρικό.

Τηγανητά ή junk food

Όσο δελεαστικοί κι αν μοιάζουν οι συγκεκριμένοι γευστικοί πειρασμοί και όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στις επιλογές σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία της πέψης σε μεγάλο υψόμετρο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Σε αυτό, προσθέστε και το γεγονός ότι το πεπτικό σας σύστημα επεξεργάζεται ήδη τα κορεσμένα λίπη του οργανισμού σας, οπότε να είστε σίγουροι ότι θα ταξιδεύετε παρέα με μια… ανεπιθύμητη καούρα ή κάποια στομαχική διαταραχή.

Αλκοόλ

Μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των τροφών, ωστόσο η πόση αλκοόλ πρέπει σίγουρα να αποφευχθεί πριν από οποιαδήποτε πτήση. Μπορεί μια παγωμένη μπύρα ή το αγαπημένο σας ποτό, ειδικά όταν η πτήση είναι βραδινή, να σας χαλαρώσει αλλά έχετε κατά νου ότι το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου δεν υγραίνεται, ενισχύει ακόμη περισσότερο την αφυδάτωση του οργανισμού σας. Σημειώστε, μάλιστα, ότι η επίδραση του αλκοόλ στο σώμα σας είναι μεγαλύτερη στα μεγάλα υψόμετρα.

Σταυρανθή λαχανικά

Μπορεί ο αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου να είναι συμπιεσμένος, αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η πυκνότητά του είναι η ίδια με αυτή του εδάφους. Αντιθέτως είναι 30% πιο αυξημένη. Αυτό σημαίνει, ότι, η κατάποσή του μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στο λεπτό έντερο και το στομάχι, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι προηγουμένως μπορεί να έχετε φάει σταυρανθή λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπί κ.α.

Ανθρακούχα ποτά

Επίσης, συγκαταλέγονται σε εκείνη την κατηγορία που καλό θα είναι να αποφύγετε πριν την προγραμματισμένη πτήση σας καθώς και αυτά προκαλούν πρήξιμο. Κάντε εικόνα λοιπόν, τις φυσαλίδες της σόδας ή της μπύρας να καταλήγουν στο στομάχι σας σαν μικρά μπαλόνια και εν συνεχεία αυτά να διογκώνονται με τις μεταβολές της πίεσης του αέρα. Μετά από κάτι τέτοιο δεν θα νιώθετε ιδιαίτερα άνετα.


Τσίχλες & καραμέλες χωρίς ζάχαρη

Τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη μπορεί να είναι η πρώτη σας επιλογή, ειδικά για εσάς που προσέχετε την διατροφή και την σιλουέτα σας λίγο περισσότερο, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Τι σημαίνει κάτι τέτοιο; Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει "σχεδιαστεί" για να επεξεργάζεται τα συνθετικά σάκχαρα πολύ καλά και έτσι μπορεί να προκληθεί στον οργανισμό σας πρήξιμο ή στην χειρότερη περίπτωση να δράσουν με καθαρτικό τρόπο. Το σωστότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε την συσκευασία, στην οποία αναγράφονται οι δυσάρεστες παρενέργειες.

Όσπρια

Τα φασόλια έχουν την κακή "φήμη" ότι προκαλούν πολλά αέρια στον οργανισμό. Αρκετοί τύποι φασολιών αλλά και οσπρίων γενικότερα περιέχουν δύσπεπτα σύνθετα σάκχαρα που τις περισσότερες φορές οδηγούν σε φούσκωμα. Γι αυτό καλό είναι να μην τα προτιμήσετε πριν από την πτήση σας.

Σκόρδο

Είναι γεγονός ότι το σκόρδο είναι αρκετά νόστιμο και χρησιμοποιείται σε αρκετά φαγητά. Ωστόσο, περιέχει κάποια στοιχεία που απορροφούνται πολύ εύκολα από τον οργανισμό και η έντονη μυρωδιά του αναδύεται τόσο από την αναπνοή όσο και από το δέρμα σας. Σκεφτείτε, λοιπόν, τους συνταξιδιώτες σας και μην επιχειρήσετε να φάτε το αγαπημένο σας φαγητό με σκόρδο πριν το ταξίδι σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share