Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προσοχή: Αυτά είναι τα 4+1 φρούτα και λαχανικά - δηλητήριο!

Δώστε βάση!

2 Μαρτίου 2020 17:35
Προσοχή: Αυτά είναι τα 4+1 φρούτα και λαχανικά - δηλητήριο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι διατροφολόγοι σε όλο τον κόσμο συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών όχι μόνο για όσους βρίσκονται εν μέσω δίαιτας ή διατροφής αλλά για όλο τον κόσμο μιας και τα φυτικά παράγωγα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Όχι όμως όλα καθώς είναι κάποια συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά που έχουν τοξικές ουσίες αλλά και δηλητήριο, μπορείτε όμως να δείτε εδώ πώς θα ξεχωρίσετε τα μεταλλαγμένα φρούτα από τα φυσικά! Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τα 5 φρούτα και λαχανικά - δηλητήριο για να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση τους!

Ντομάτα
Μεγαλώνει σε ένα φυτό το οποίο περιέχει μια ιδιαιτέρως τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία «glycoalkaloid» η οποία ευθύνεται για στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, ο καρπός δεν επηρεάζεται από την εν λόγω ουσία που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στον βλαστό και τα φύλλα.

Μήλο

Η σάρκα του είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο! Βέβαια, αν κάποιος φάει ένα ολόκληρο μήλο, σίγουρα δεν κινδυνεύει!

Κόκκινες πιπεριές

Περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που τους προσδίδει την «πικάντικη» γεύση τους. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, ωστόσο μεγάλες δόσεις καψαϊκίνης μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.

Κεράσια

Σίγουρα δεν γνωρίζατε ότι στο εσωτερικό του πυρήνα τους υπάρχει αρκετό υδροκυάνιο. Η επικίνδυνη αυτή ουσία απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται.

Πατάτα

Όταν η πατάτα αρχίζει να αποκτά πρασινωπό χρώμα ή να φυτρώνει, τότε είναι πλέον επικίνδυνη. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά της χημικής ουσίας «glycoalkaloid» που περιέχει αυξάνονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έτσι, καλό θα ήταν να απορρίπτονται όταν πια «φυτρώνουν». Μην μπαίνετε καν στον κόπο να τις καθαρίζετε πιο βαθιά, για το καλό σας.

Η "μαύρη λίστα" των πιο επικίνδυνων φρούτων και λαχανικών!

Νομίζετε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τις θρεπτικότερες τροφές; Θεωρητικά έχετε δίκιο. Τι γίνεται όμως όταν αυτά είναι επιμολυσμένα;

Τότε γίνονται τόσο επικίνδυνα για τον οργανισμό που χάνουν τα όποια οφέλη. Το Penna σας παρουσιάζει τον κατάλογο με τα πιο μολυσμένα από φυτοφάρμακα φρούτα και λαχανικά που κυκλοφορεί για δέκατη συνεχή χρονιά από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG).

Η λίστα καταρτίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας έπειτα από έρευνα σε 48 φρούτα και λαχανικά για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Περίπου 65% των δειγμάτων ήταν θετικά στο τεστ.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, αφού συνδέονται με αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά ή θέματα δυσλειτουργίας στο ενδοκρινικό σύστημα.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται η λίστα με τα πιο μολυσμένα με φυτοφάρμακα τρόφιμα, σύμφωνα με τον κατάλογο της EWG.

• Αμπελοφάσουλα
• Πατάτες
• Ντοματίνια
• Αγγούρια
• Νεκταρίνια
• Κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές
• Σπανάκι
• Ροδάκινα
• Σέληνο
• Σταφύλια
• Φράουλες
• Μήλα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share