Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6+1 σνακ για τις βραδινές λιγούρες με ελάχιστες θερμίδες!

Εσύ ποιο θα διαλέξεις;

1 Μαρτίου 2020 16:04
6+1 σνακ για τις βραδινές λιγούρες με ελάχιστες θερμίδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

'Όταν βρίσκεσαι σε δίαιτα ή απλώς προσέχεις τη διατροφή σου το στομάχι σου λες και το κάνει επίτηδες, λειτουργεί αυτόνομα και τις πιο περίεργες ώρες, οι οποίες συνήθως είναι βραδινές. Κι αν γουργουρίζει το στομάχι σου δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να κοιμηθείς και είναι απολύτως φυσιολογικό. Μη βιαστείς να ανοίξεις το ψυγείο και να φας ότι υπάρχει μέσα, εμείς είμαστε εδώ για σένα!

Το Athensmagazine.gr φροντίζει να μην σπάσεις τη δίαιτα σου γι' αυτό για αρχή ρίξε μια ματιά στα 5 φρούτα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά και στη συνέχεια δες στην παρακάτω λίστα τα 7 σνακ που θα κατευνάσουν τις βραδινές σου λιγούρες, θα σταματήσουν το γουργουρητό του στομαχιού σου και δεν θα σου προσθέσουν έξτρα θερμίδες.

  • Ένα κομμάτι τυρί: Μία μερίδα τυριού έμμενταλ ή μοτσαρέλα έχει περίπου 80 θερμίδες και περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που θα σε κάνει να κοιμηθείς πιο εύκολα.
  • Γάλα με δημητριακά σικάλεως και μία κουταλιά μέλι: Το γάλα με το μέλι είναι χαλαρωτικό και τα δημητριακά σικάλεως έχουν φυτικές ίνες. Εξαιρετική εναλλακτική, αντί για ένα σουβλάκι με γύρο. Ε; Όχι;
  • Γιαούρτι: Σαν γαλακτοκομικό περιέχει τρυπτοφάνη που όπως είπαμε, χαλαρώνει. Επίσης δεν είναι καθόλου δύσπεπτο και συνδυάζεται με φρουτάκι για να φύγει και η υπογλυκαιμία. Βασικά αν μάθεις να τρως γιαούρτι για βραδινό και ένα συνοδευτικό ακόμα, η κοιλιά σου θα γίνει "πλάκα".
  • 2 φέτες γαλοπούλα: Σ' έπιασε πείνα καταραμένη και θες να τρέξεις προς το ψυγείο; Μαζί σου. Τρέχα, άνοιξε το τάπερ με τη γαλοπούλα, τσάκω 2 φέτες, κλείσε τάπερ, καλή όρεξη. Με 100 θερμίδες, ξεμπέρδεψες. Ύπνο τώρα.
  • Μία κουταλιά φυστικοβούτυρο ή ταχίνι και ένα μήλο: Το μήλο θα σε χορτάσει χάρη στην πηκτίνη και η αλοιφή θα σε γλυκάνει.
  • Καροτάκια: Κράτσα κρούτσα τα baby carrots, μασουλώντας τα θα ξεγελάσεις την πείνα σου. Φάε 20 αν μπορείς, καθένα τους έχει 4 θερμίδες. Τι ψυχή έχουν;
  • Μία μπανανούλα μέτρια: Τρυπτοφάνη και εδώ μαζί με φυτικές ίνες, γλυκιά γεύση, πίνεις κι ένα ποτηράκι νερό, αυτό ήταν, κρίση τέλος! Κανένα τυροπιτάκι, κανένα σαλαμάκι.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share