Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ψήνει 6 σκελίδες σκόρδο και μετά... Μόλις το δείτε θα το καθιερώσετε!

Θα τρελαθείτε!

29 Φεβρουαρίου 2020 16:19
Ψήνει 6 σκελίδες σκόρδο και μετά... Μόλις το δείτε θα το καθιερώσετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο θεωρείται θαυματουργή τροφή εδώ και αιώνες. Πρόκειται για το διάσημο λαχανικό που χρησιµοποιείται ευρύτατα στη µαγειρική σε όλες τις κουζίνες. Είναι επίσης ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτικά συμπληρώματα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.

Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά ζωή γεμάτη ενεργητικότητα και υγεία, τροφοδοτήστε τα κύτταρα σας με σκόρδο – το πανάρχαιο βότανο με τις ιαματικές ιδιότητες- που χρησιμοποιείται πάνω από 10.000 χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό και θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Μάθετε, επίσης, πώς με την χρήση του θα καταπολεμήσετε τον ιό που προσβάλλει 1 στους 4 ανθρώπους.

Η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.

Όταν τρώτε σκόρδο, η δύναμή του είναι τόσο ισχυρή, που ακόμα και μετά από 24 ώρες το σώμα σας αντιδρά θετικά τόσο στη δίαιτα για απώλεια βάρους, όσο και στις θεραπείες ορισμένων ασθενειών. Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει στο σώμα 24 ώρες αφού καταναλώσετε έξι σκελίδες ψημένο σκόρδο.

1 ώρα: Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας το σκόρδο χωνεύεται στο στομάχι και γίνεται τροφή για όλο το σώμα.

2-4 ώρες: Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των υφισταμένων καρκινικών κυττάρων στο σώμα.

4-6 ώρες: Ο μεταβολισμός του οργανισμού αρχίζει να ‘βλέπει’ τα οφέλη του σκόρδου και ενεργοποιεί τη διαδικασία απομάκρυνσης της περίσσειας υγρών και της καύσης του αποθηκευμένου σωματικού λίπους.

6-7 ώρες: Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου, αφού έχουν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, αρχίζουν να εκτελούν τις απαραίτητες λειτουργίες ενάντια στα βακτήρια του σώματος.

6-10 ώρες: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα θρεπτικά συστατικά έχουν ήδη παίξει σημαντικό ρόλο σε κυτταρικό επίπεδο, παρέχοντας προστασία ενάντια στην οξείδωση.

10-24 ώρες: Μετά την πέψη (κατά την πρώτη ώρα), το σκόρδο ξεκινά τη διαδικασία καθολικού καθαρισμού του σώματος.

Γιατί ψημένο σκόρδο και όχι ωμό;

Όταν λιώνουμε το σκόρδο, απελευθερώνεται ένα ένζυμο που ονομάζεται αλλινάση, το οποίο προκαλεί το σχηματισμό της αλικίνης. Ακολούθως η αλικίνη διασπάται για να σχηματίσει τις ωφέλιμες για τον οργανισμό οργανικές οργανικού θείου. Ωστόσο, η θερμότητα που προκύπτει από το μαγείρεμα του σκόρδου μπορεί να απενεργοποιήσει την αλλινάση. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το λιώσιμο του σκόρδου και η αναμονή για 10 λεπτά πριν το μαγείρεμα, αφήνει χρόνο για να λειτουργήσει η αλλινάση πριν την αδρανοποιήσει η θερμότητα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε με σκόρδο, λιώστε το πρώτα και προσθέστε το στο πιάτο προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share