Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

8+1 τρόποι για να σταματήσετε τους ιούς μόλις νιώσετε ότι ξεκινούν!

Δώστε προσοχή!

28 Φεβρουαρίου 2020 14:33
8+1 τρόποι για να σταματήσετε τους ιούς μόλις νιώσετε ότι ξεκινούν!

Το κοινό κρυολόγημα γενικά ενέχει ρινόρροια, ρινική συμφόρηση και φτάρνισμα. Μπορεί επίσης να έχετε πονόλαιμο, βήχα, πονοκέφαλο ή άλλα συμπτώματα. Πάνω από 200 ιοί μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα.

Τα παιδιά κρυολογούν κατά μέσο όρο τρεις με οκτώ φορές το χρόνο ενώ οι γονείς συχνά κολλούν από τα παιδιά τους. Πριν δείτε ποια είναι ενημερωθείτε για τις πιο σημαντικές οδηγίες για να προστατευτούμε από τον ιό.

Πιείτε πολλά υγρά

Μόλις παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα, εστιάστε στην πολύ καλή ενυδάτωση του οργανισμού σας πίνοντας πολύ νερό αλλά και ζεστά αφεψήματα.

Κάντε γαργάρες με αλάτι

Εάν έχετε ενόχληση στον λαιμό, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες. Το αλάτι είναι βακτηριοκτόνο ενώ βοηθάει στην μείωση της φλεγμονής.

Αγοράστε αντιιικά φάρμακα

Τα νέα αντιιικά φάρμακα μπορούν να σταματήσουν τη ρινόρροια μια μέρα νωρίτερα από ότι συνήθως (και βοηθούν στη βελτίωση των συμπτωμάτων μέσα σε μία μέρα). Αντιβιοτικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ενός κοινού κρυολογήματος.

Μέλι με καυτό τσάι

Αν ο βήχας δεν είναι πολύ έντονος μπορείτε να δοκιμάστε να πιείτε τσάι με μέλι που μαλακώνει το λαιμό.

Καθαρή μύτη

Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε την μύτη σας καθαρή. Χρησιμοποιήστε ένα φυσιολογικό ρινικό σπρέι αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Κάντε συχνά ζεστά ντους

οι υδρατμοί μπορεί να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την ρινική οδό καλύτερα.

Φάτε κοτόσουπα

Η κοτόσουπα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα. Μπορεί πράγματι να βοηθήσει.

Ξεκουραστείτε

Ξεκουραστείτε αρκετά και καταναλώστε πολλά υγρά. Τα φάρμακα για το κρυολόγημα, χωρίς ιατρική συνταγή, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων. Δεν θα μειώσουν, στην πραγματικότητα τη διάρκεια της νόσου αλλά θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

Πίνει αυτό το ρόφημα με κουρκουμά κάθε πρωί...Μετά από χρόνια τα αποτελέσματα είναι σωτήρια!

Αυτό το ρόφημα με κουρκουμά είναι πραγματικά θαυματουργό και τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα, όταν βέβαια καταναλώνεται σε καθημερινή βάση. Δεν φαντάζεστε σε τι μπορεί να βοηθήσει!

Δεδομένου ότι η γήρανση δεν μπορεί να αποφευχθεί, μπορεί κανείς να επιλέξει πάντα την υγιή γήρανση. Ο κουρκουμάς είναι διάσημος στην Αγιουρβέδα και την κινεζική ιατρική ως αντιγηραντικό και θεραπευτικό βότανο. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και γύρω από τα μάτια, και μπορείτε να δείτε εδώ τα θαυματουργά του αποτελέσματα!

Η πιο συνηθισμένη λύση που συνιστάται από όλους τους δερματολόγους είναι η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά, και τα κουρκουμινοειδή που περιέχονται στον κουρκουμά είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τον κουρκουμά με ευρύτατα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί ο λαός της Okinawa (νησί της Ιαπωνίας), έχει έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ζωής στον κόσμο – 81,2 χρόνια.

Εάν πίνετε αυτό το ποτό κάθε πρωί, σύντομα θα νιώσετε έως και 10 χρόνια νεότεροι.

Αυτό το ρόφημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνετε σε καθημερινή βάση τα οφέλη του κουρκουμά, μαζί με την αντιοξειδωτική δύναμη του μαύρου πιπεριού.

Βήμα 1: Κρέμα Με Κουρκουμά

Συστατικά:

  • 1/4 φλιτζάνι σκόνη κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό

Οδηγίες:

Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα παχύ ομοιογενές μείγμα. Όταν τελειώσετε, αφήστε το μείγμα να κρυώσει και φυλάξτε το στο ψυγείο.

Βήμα 2: Χρυσαφένιο Γάλα

Συστατικά:

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες:

Βάλτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα εκτός από το μέλι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα σε ένα φλιτζάνι και προσθέτετε το μέλι.
Το χρυσαφένιο γάλα μπορεί να αρωματιστεί με μαύρο πιπέρι, του οποίου η έντονη γεύση προέρχεται από την αλκαλοειδή πιπερίνη, η οποία ενισχύει την απορρόφηση και τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του κουρκουμά.

Πίνετε αυτό το ρόφημα κάθε μέρα. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση, ένα ρόφημα, όσο υγιεινό και αν είναι, δεν μπορεί ποτέ από μόνο του να κάνει θαύματα. Είναι πάντα σώφρον να επιλέγετε υγιεινά ροφήματα και τροφές, αλλά αν δεν αποτελούν μέρος μιας συνολικότερης υγιούς και δραστήριας στάσης ζωής, τότε δεν θα έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Επίσης, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε κάποια νέα δίαιτα, ή πλάνο διατροφής, ή κάποιο «μαγικό» ρόφημα, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share