Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

6+1 τρόφιμα που πρέπει να σταματήσετε για να απαλλαγείτε από ένα πρόβλημα υγείας

Βασανίζεται αρκετός κόσμος!

28 Φεβρουαρίου 2020 07:15
6+1 τρόφιμα που πρέπει να σταματήσετε για να απαλλαγείτε από ένα πρόβλημα υγείας
Follow us on Google News

Βασανίζεστε με καούρες και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Το Athensmagazine.gr σας έχει 6+1 τροφές που αν τις σταματήσετε θα βάλετε τέλος στον εφιάλτη.

Εάν πάσχετε από παλινδρόμηση οξέος ή καούρες, τότε ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Η συνεχής ενόχληση μπορεί να σας στερήσει την απόλαυση των γευμάτων. Σύμφωνα με το WebMD, οι λόγοι που προκαλούν την παλινδρόμηση οξέος μπορεί να είναι η ώρα που τρώτε, πόσο τρώτε και πολλοί άλλοι παράγοντες. Σε περίπτωση, όμως, που δεν βασανίζεστε από καούρες αλλά από έλλειψη σιδήρου, δείτε εδώ 19+1 τροφές που θα σας κάνουν καλό.

Εάν οι καούρες είναι ο εφιάλτης σας, τότε ο έλεγχος της διατροφής μπορεί να σας χαρίσει ανακούφιση. Παρακάτω υπάρχουν 7 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε παλινδρόμηση οξέος ή καούρες.

  • Καφεΐνη. Όλα τα καφεϊνούχα ποτά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Το Healthline τα βάζει στη λίστα των τροφίμων που πρέπει να μειώσετε, όταν υποφέρετε από προβλήματα στομαχικού οξέος.

τροφές που κάνουν καούρα

  • Σοκολάτα. Οι γυναίκες μπορούν να κλάψουν ελεύθερα γι’αυτό. Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και παράγει από μόνη της οξέα. Επίσης, χαλαρώνει τον μυ στο κάτω μέρος του οισοφάγου. Ο Δρ Chutkan από το WebMD λέει: «Μαζέψτε όλες τις σοκολάτες σας και δώστε τες στον γαστρεντερολόγο σας για φύλαξη, εάν έχετε καούρες».
  • Ντομάτες. Οι ντομάτες είναι μια άλλη όξινη τροφή, οπότε η κλινική Mayo συνιστά τον περιορισμό της κατανάλωσής τους.

ντομάτες

  • Πικάντικες Τροφές. Πιπέρι, μεξικάνικο φαγητό, τσίλι – οτιδήποτε πικάντικο μπορεί να προκαλέσει ανακατωσούρα στο οξύ του στομάχου – έτσι, το WebMD προτείνει να ελαχιστοποιήσετε την πρόσληψη αυτών των τροφών.

πικάντικες τροφές κάνουν κακό στην καούρα

  • Μέντα. Το τσάϊ της μέντας υποτίθεται ότι είναι καλό για το στομάχι, αλλά οι τσίχλες και οι καραμέλες με γεύση μέντας μετά από ένα μεγάλο γεύμα, μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Η κλινική Mayo συνιστά να τις αποφεύγετε εάν πάσχετε από παλινδρόμηση οξέος.
  • Αλκοόλ. Σύμφωνα με το Healthline, το αλκοόλ μπορεί να χαλαρώσει τον μυ στο κάτω μέρος του οισοφάγου – έτσι συνιστάται η αποφυγή του.
  • Σκόρδο και Κρεμμύδια. Παρόλο που αυτά μπορεί να μην επηρεάζουν όλους τους πάσχοντες από καούρα, ωστόσο, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για ορισμένους. Στην περίπτωση αυτή, το WebMD συνιστά να τα κόψετε από τη διατροφή σας.

τροφές

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share