Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 ροφήματα που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά στη στιγμή!

Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείς!

26 Φεβρουαρίου 2020 12:03
4+1 ροφήματα που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά στη στιγμή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός ανοίγει σιγά σιγά και τα ρούχα λιγοστεύουν, γι' αυτό και όλοι μας έχουμε αρχίσει να προσέχουμε τη διατροφή μας, να αλλάζουμε διατροφικές συνήθειες, να επισκεπτόμαστε πιο συχνά το γυμναστήριο και να ξεψαχνίζουμε όλο το διαδίκτυο για μικρά μυστικά που θα κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη και τα επιθυμητά αποτελέσματα λίγο πιο άμεσα.

To Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς τα 5 κορυφαία ροφήματα για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά στη στιγμή μιας και βοηθούν τόσο στην καύση του περιττού λίπους όσο και σε τυχόν πρηξίματα, αν πάλι παράλληλα χρειάζεσαι και λίγη ενέργεια, δες εδώ το κορυφαίο ενεργειακό ρόφημα με κουρκουμά.

Τσάι από Τζίντζερ

Το τζίντζερ τονώνει τη λειτουργία των πεπτικών μας ενζύμων, τα οποία μας βοηθούν να χωνεύσουμε πιο εύκολα και γρήγορα το φαγητό μας, ώστε να αποφύγουμε το πρήξιμο. Μελέτες μάλιστα έχουν δείξει, ότι το τζίντζερ μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της ναυτίας και οποιαδήποτε άλλης φλεγμονής. Δοκιμάστε να το φτιάξετε σε τσάι, βράζοντας φρέσκιες ρίζες τζίντζερ στο νερό. Extra Tip: εάν βρίσκετε πικάντικη τη γεύση του ginger tea, τότε προσθέστε σε αυτό λίγο λεμόνι ή μέλι για πιο ευχάριστη αίσθηση.

Νερό Καρύδας

Το νερό καρύδας ή αλλιώς Coconut Water περιέχει κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει όταν αντιμετωπίζετε φούσκωμα από την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το κάλιο αποτελεί ένα σημαντικό μέταλλο, που βοηθά το σώμα σας να παραμένει ενυδατωμένο και να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία ηλεκτρολυτών και όχι μόνο. Δεδομένων των εξαιρετικά ενυδατικών ιδιοτήτων του, το νερό καρύδας είναι μια άριστη επιλογή εάν αισθάνεστε διψασμένοι και φουσκωμένοι -ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας.

Smoothie με Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι γεμάτο από ευεργετικά βακτήρια για το έντερο, ενώ μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην πέψη και να μειώσει τo φούσκωμα. Ωστόσο προσοχή: παρακολουθήστε προσεχτικά τις ετικέτες διατροφής στα προϊόντα καθώς ψωνίζετε -πολλά γιαούρτια είναι γεμάτα με ζάχαρη, την οποία θα θέλετε να αποφύγετε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα γιαούρτι που αναφέρει streptococcus thermophilus ή lactobacillus bulgaricus στα συστατικά. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι ενεργές καλλιέργειες είναι γνωστό, ότι μειώνουν τα συμπτώματα του επίμονου φουσκώματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων του εντέρου. Δημιουργήστε λοιπόν το δικό σας μοναδικό smoothie με γιαούρτι -το οποίο είναι υπέροχο για πρωινό στο σπίτι- συνδυάζοντας το με τα αγαπημένα σας φρούτα.

Κεφίρ

Το κεφίρ αποτελεί ένα καλλιεργημένο και ζυμωμένο γάλα με οξεία αίσθηση γεύσης. Περιέχει προβιοτικά, τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε το φούσκωμα και άλλα δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα, ενώ συνολικά θα βελτιώσει την υγεία του εντέρου σας. Ακόμη ένα πλεονέκτημα του είναι ότι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, καθιστώντας το πόσιμο για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη και αδυνατούν να καταναλώσουν γάλα. Εάν πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κάποια φλεγμονώδη νόσο του ή άλλη πάθηση που το επηρεάζει, τότε το κεφίρ μπορεί να σας σώσει.

Τσάι Μέντας

Η δροσιστική και αναζωογονητική γεύση του τσαγιού με φύλλα μέντας δεν είναι ο μόνος λόγος, για τον οποίο το εν λόγω ρόφημα αποτελεί μια άκρως δημοφιλή επιλογή μετά από ένα απολαυστικό δείπνο. Είναι επιπλέον γνωστό, ότι βοηθάει στην πέψη και τη δυσφορία του στομάχου. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η μέντα χαλαρώνει το πεπτικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων όπως τα αέρια, το φούσκωμα και ο κοιλιακός πόνος. Εισάγετε στη διατροφή σας το τσάι μέντας ή ακόμη και το αντίστοιχο έλαιο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share