Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

6+1 τροφές που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων

Μπορεί να γίνει ακόμα και έκρηξη!

26 Φεβρουαρίου 2020 07:52
6+1 τροφές που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή. Χρειάζεται, όμως, και προσοχή, όσον αφορά τα τρόφιμα που βάζετε μέσα για να ζεσταθούν.

Γιατί, ναι, πολλές φορές έχουμε ακούσει όλοι, για δοχεία που μπορούν να λιώσουν, να προκαλέσουν πυρκαγιά ή να απελευθερώσουν επιβλαβείς τοξίνες. Δεν είναι όμως μόνο τα δοχεία που είναι επικίνδυνα. Εξίσου μεγάλα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια τα τρόφιμα που βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ποια είναι αυτά; Δείτε τα παρακάτω:

Αβγά με το τσόφλι

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργούν ατμούς στο εσωτερικό του αβγού και καθώς αυτό βράζει και η πίεση αυξάνεται μπορεί να προκληθεί έκρηξη.

επικίνδυνα τρόφιμα

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη στις πιπεριές (είναι η ένωση που καθορίζει το πόσο καυτερές είναι οι πιπεριές) εξατμίζεται όταν εκτίθεται στις υψηλές θερμοκρασίες του φούρνου μικροκυμάτων. Οι πιπεριές δεν θα εκραγούν αλλά οι αναθυμιάσεις δεν θα λείψουν και καλό είναι να τις αποφύγουμε.

καυτερά τρόφιμα

Κούπα με νερό

Το ζέσταμα μιας κούπας με νερό για τσάι ή οποιοδήποτε άλλο σκοπό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να είναι βολικό αλλά όχι και ασφαλές. Μια κούπα με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να υπερθερμανθεί αλλά όχι να βράσει και όταν στη συνέχεια προσθέσετε το τσάι, τον καφέ ή οτιδήποτε άλλο να πεταχτεί έξω προκαλώντας εγκαύματα στα χέρια σας, π.χ..

Αλλαντικά

Το ζέσταμα του λουκάνικου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων μοιάζει με κακή ιδέα. Σύμφωνα με έρευνα τα μικροκύματα μπορούν, στα επεξεργασμένα κρέατα, να οδηγήσουν στο σχηματισμό ενώσεων που συνδέονται με τη χοληστερίνη και τα οποία έχουν συνδεθεί με τη στεφανιαία νόσο. Ο φούρνος μικροκυμάτων εν προκειμένω είναι ένας τρόπος να κάνετε ένα «κακό» φαγητό ακόμη χειρότερο.

τροφές που απαγορεύονται στον φούρνο μικροκυμάτων

Φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι επικίνδυνα για το φούρνο μικροκυμάτων. Σύμφωνα με αναφορά του NPR αν ζεσταίνετε λάχανα ή οποιοδήποτε άλλο φυλλώδες λαχανικό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να προκληθεί σπινθήρας και να καταστραφεί και η συσκευή και η κουζίνα ολόκληρη.

Σταφύλια ή άλλα φρούτα

Αν και δεν είναι σύνηθες να ζεσταίνει κανείς τα φρούτα, μπορεί να τύχει να μπουν στο φούρνο μικροκυμάτων ως μέρος κάποιου άλλου πιάτου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα τα σταφύλια, καθώς είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν… φλεγόμενες μπάλες.

τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν τα μικροκύματα

Άψητο ρύζι

Το ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρους δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων και η θερμότητα του φούρνου μικροκυμάτων δεν μπορεί να τα σκοτώσει με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση.

Κι επειδή μπορεί να γνωρίζατε τα τρόφιμα αυτά, δείτε εδώ τις αρρώστιες που μπορεί να εμφανιστούν από την συχνή χρήση του φούρνου μικροκυμάτων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share