Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Αν μπαίνουν τα νύχια σας μέσα στο δέρμα και έχετε παρανυχίδες κάντε αυτό το κόλπο - Θα σας απαλλαγείτε μια για πάντα

Θα σας λύσει τα χέρια

25 Φεβρουαρίου 2020 13:20
Αν μπαίνουν τα νύχια σας μέσα στο δέρμα και έχετε παρανυχίδες κάντε αυτό το κόλπο - Θα σας απαλλαγείτε μια για πάντα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ανθρώπων και είναι επώδυνο και οδυνηρό. Βάλτε τέλος στις παρανυχίδες και στην λάθος ανάπτυξη των νυχιών, με αυτό το κόλπο που θα διαβάσετε παρακάτω.

Μπορεί να συμβεί και από τις δύο άκρες του νυχιού και συνήθως ευθύνονται τα σφιχτά παπούτσια, οι τραυματισμοί, τα γονίδια ή ο λάθος τρόπος κοψίματος των νυχιών.

Όταν ένα νύχι αρχίζει να μπαίνει στο δέρμα του ποδιού, τότε πονάτε, το δέρμα πρήζεται, κοκκινίζει και μπορεί να μολυνθεί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας ανακουφίσουν, πέρα από αυτήν που προτείνουμε παρακάτω, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Φτιάξτε μια αλοιφή με ένα κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη και λίγο νερό και απλώστε το στην ερεθισμένη περιοχή. Αφήστε το για δύο ώρες και ξεπλύντε ή καλύψτε το με επίδεσμο και αφήστε το να στεγνώσει. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες, αλλά προσοχή, γιατί αφήνει λεκέ!

Παρ’όλο που σε πολλές περιπτώσεις είναι κληρονομικό, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Αποφύγετε τα στενά παπούτσια ή τα ψηλοτάκουνα που πιέζουν τα δάχτυλα του ποδιού και κατά συνέπεια τα νύχια.

κουρκουμάς στα νύχια

Κόβετε τα νύχια του ποδιού ίσια. Λιμάρετε τις άκρες για να τις κάνετε στρογγυλές και φροντίστε να τα κόβετε κοντά, για να μην μπαίνουν στο δέρμα. Αν το πρόβλημα σας είναι σοβαρό ή έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, όπως διαβήτη, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας!

Αν τα νύχια σας είναι έτσι τότε πάσχετε από θανατηφόρα ασθένεια - Ελέγξτε τα τώρα

Οι περισσότεροι κοιτάνε τακτικά τα νύχια τους, αλλά κυρίως για αισθητικούς λόγους. Ωστόσο, η κατάσταση και η ποιότητα των νυχιών μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία, ακόμα και το αν πάσχουμε από κάποια ασθένεια ή μόλυνση.

Γι’αυτό είναι καλό να τα παρατηρούμε καλά για να δούμε τι μας δείχνουν:

1. Έχουν αντίθετη κλίση

tips για υγιή νύχια

Συνήθως έχουν μία ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Εάν η κλίση είναι προς τα κάτω, αυτό μπορεί να δείχνει πρόβλημα στα πνευμόνια, την καρδιά, το συκώτι ή ακόμα και μόλυνση από HIV.

2. Έχουν κατακόρυφες εσοχές.

νύχια

Αυτό φαίνεται συνήθως σε ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία ή που έχουν ψηλό πυρετό. Πιθανώς να δείχνει πως πάσχεται από έλλειψη ψευδαργύρου, διαβήτη ή αγγειακό πρόβλημα.

3. Έχετε νύχια σαν κουτάλια

θεραπείες για νύχια

Εάν τα νύχια σας είναι αρκετά κοίλα ώστε να κρατήσουν μία σταγόνα νερού, αυτό δείχνει πως πιθανώς έχετε έλλειψη σιδήρου ή έχετε εκτεθεί σε τοξικά χημικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Τα νύχια σας έχουν λευκές ζώνες

ασθένειες σε νύχια

Αυτό δείχνει πως πιθανώς έχετε πρόβλημα στα νεφρά ή στο συκώτι.

5. Έχετε λευκές πλάκες στα νύχια

tips για νύχια

Αυτό το σύμπτωμα το έχουν συνήθως όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με το συκώτι. Επίσης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του HIV, καρδιοπάθειας ή ακόμα και διαβήτη.

Μπορούμε να μάθουμε πολλά κοιτώντας απλά τα νύχια μας. Εάν έχετε κάποια αμφιβολία όμως, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

Κι επειδή φροντίζουμε για την υγεία σας, και συγκεκριμένα για τα νύχια σας, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που τα νύχια σας μπαίνουν στο δέρμα. 5+1 θεραπείες για να βάλετε τέλος στον εφιάλτη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share