Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αν τα νύχια σας είναι έτσι τότε πάσχετε από θανατηφόρα ασθένεια - Ελέγξτε τα τώρα

Προσοχή!

24 Φεβρουαρίου 2020 09:46
Αν τα νύχια σας είναι έτσι τότε πάσχετε από θανατηφόρα ασθένεια - Ελέγξτε τα τώρα

Οι περισσότεροι κοιτάνε τακτικά τα νύχια τους, αλλά κυρίως για αισθητικούς λόγους. Ωστόσο, η κατάσταση και η ποιότητα των νυχιών μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία, ακόμα και το αν πάσχουμε από κάποια ασθένεια ή μόλυνση.

Γι’αυτό είναι καλό να τα παρατηρούμε καλά για να δούμε τι μας δείχνουν:

1. Έχουν αντίθετη κλίση

Συνήθως έχουν μία ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Εάν η κλίση είναι προς τα κάτω, αυτό μπορεί να δείχνει πρόβλημα στα πνευμόνια, την καρδιά, το συκώτι ή ακόμα και μόλυνση από HIV.

2. Έχουν κατακόρυφες εσοχές.

Αυτό φαίνεται συνήθως σε ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία ή που έχουν ψηλό πυρετό. Πιθανώς να δείχνει πως πάσχεται από έλλειψη ψευδαργύρου, διαβήτη ή αγγειακό πρόβλημα.

3. Έχετε νύχια σαν κουτάλια

Εάν τα νύχια σας είναι αρκετά κοίλα ώστε να κρατήσουν μία σταγόνα νερού, αυτό δείχνει πως πιθανώς έχετε έλλειψη σιδήρου ή έχετε εκτεθεί σε τοξικά χημικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Τα νύχια σας έχουν λευκές ζώνες

Αυτό δείχνει πως πιθανώς έχετε πρόβλημα στα νεφρά ή στο συκώτι.

5. Έχετε λευκές πλάκες στα νύχια

Αυτό το σύμπτωμα το έχουν συνήθως όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με το συκώτι. Επίσης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του HIV, καρδιοπάθειας ή ακόμα και διαβήτη.

Μπορούμε να μάθουμε πολλά κοιτώντας απλά τα νύχια μας. Εάν έχετε κάποια αμφιβολία όμως, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

Κι επειδή φροντίζουμε για την υγεία σας, και συγκεκριμένα για τα νύχια σας, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που τα νύχια σας μπαίνουν στο δέρμα. 5+1 θεραπείες για να βάλετε τέλος στον εφιάλτη.

Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο- Δώστε προσοχή!

Τα νύχια μας μπορούν να μας προειδοποιήσουν, αν κινδυνεύουμε από τον καρκίνο. Θα πάθετε πλάκα με αυτό που έδειξε επιστημονική έρευνα!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν μέσα από μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» ότι τα νύχια από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μαρτυρούν πόσο πιθανό είναι να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο του πνεύμονα.

Και ενώ έχουμε επικεντρωθεί, όπως δεν διαβάσετε εδώ, στο τι μπορεί να συμβεί όταν βάφετε τα νύχια σας, δεν είχαμε σκεφτεί ότι αποτελούν σήμα κατατεθέν και μπορούν να σε σώσουν.

Μάλιστα ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 12 χρόνια 840 άντρες, ηλικίας άνω των 50 ετών. Σε αυτό το διάστημα οι 210 από αυτούς εκδήλωσαν καρκίνο του πνεύμονα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών τους, είχαν υπερτριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους είχαν τα χαμηλότερα.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η μέτρηση της νικοτίνης από τα νύχια των ποδιών είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, καθώς, επειδή μεγαλώνουν με αργό ρυθμό, η περιεκτικότητά τους σε αυτή την ουσία είναι πολύ πιο σταθερή απ’ ό,τι στο αίμα ή στα ούρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share