Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Προσοχή είναι σημαντικό- Ο πιο απλός τρόπος για να ξεχωρίσετε τα μεταλλαγμένα φρούτα από τα φυσικά

Δώστε βάση!

21 Φεβρουαρίου 2020 15:18
Προσοχή είναι σημαντικό- Ο πιο απλός τρόπος για να ξεχωρίσετε τα μεταλλαγμένα φρούτα από τα φυσικά
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να ξεχωρίσετε τα μεταλλαγμένα από τα φυσικά φρούτα, καθώς τα διαλέγετε στο μανάβη, στην λαϊκή ή στο supermarket. Θα σας λύσει τα χέρια!

Πολλά συσκευασμένα αναγράφουν …επάνω στην συσκευασία αν είναι ή όχι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ).Τι γίνεται όμως, αν δεν γράφουν ή αν αγοράζετε χύμα από τα ράφια και τα καλάθια; Τα μεταλλαγμένα, κατά κανόνα, είναι πιο ευχάριστα και ελκυστικά στην όψη. Αγγίζουν την τελειότητα. Είναι η πιο στρογγυλεμένα, ζουμερά, λαμπερά. Μάλιστα κάποια φρούτα είναι ψεκασμένα με φυτοφάρμακα, και μπορείτε να δείτε εδώ την λίστα.

Όμως, όπως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, άλλος ψηλότερος, άλλος κοντύτερος κλπ, ο ίδιος νόμος ισχύει και στα φυτά και στα δέντρα και, φυσικά, στα φρούτα και τα λαχανικά. Στα λαχανικά και φρούτα θα βρείτε πολλά διαφορετικά σημάδια που θα σας φωνάξουν ότι είναι “πραγματικά” και δεν είναι μεταλλαγμένα.

Αν π.χ. ζουλίξετε ελαφρώς μία ντομάτα με τον αντίχειρά σας και αφήσει ένα βαθούλωμα, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μία “ζωντανή” ντομάτα και όχι αποτέλεσμα ΓΤΟ.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά που έχουν ετικέτα ως βιολογικά. Αυτά σίγουρα δεν είναι ΓΤΟ. Υπάρχουν, όμως και εκείνα που επίσης, δεν είναι ΓΤΟ, αλλά δεν έχουν “ανατραφεί” με τις προϋποθέσεις των βιολογικών, είναι επίσης καλύτερα από τα ΓΤΟ. Προσπαθήστε, γενικότερα να εστιάζετε σε φρούτα και λαχανικά που δεν είναι τέλεια οπτικά. Θα είναι εξίσου νόστιμα. Ενδεχομένως, νοστιμότερα και πέρα ως πέρα υγιεινότερα.

Έχετε υπόψη σας, ακόμα, ότι αν αγοράζετε φρούτα ή λαχανικά που δεν είναι η εποχή τους ακόμα να βγουν, τότε, σίγουρα αυτά είναι εισαγώμενα. Γνωρίζετε, όμως, από που προέρχονται και τι νόμοι υπάρχουν εκεί; Σίγουρα όχι. Απλά έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και σιγά-σιγά θα αυτά θα εξοικιωθούν και με μια απλή ματιά θα ξεχωρίζετε τι να αγοράζετε.

Μην αναμείξετε αυτά τα φρούτα μαζί γιατί... Θα πάθετε σοκ όταν δείτε ποια απαγορεύονται!

Υπάρχουν κάποια φρούτα ή λαχανικά που δεν πρέπει να συνδυάζονται, μιας και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας. Αυτή η λίστα παρακάτω θα σας εκπλήξει και σίγουρα τα έχετε αναμείξει κάποια φορά στην ζωή σας!

Δεν είναι μόνο οτι η ανάμειξη δύο τύπωνς φρούτων και λαχανικών μπορεί να είναι ανθυγιεινή, αλλά μπορεί επίσης να είναι και μοιραία για την υγεία. Συγκεντρώσαμε για εσάς μια λίστα με τροφές που δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται, ενώ παράλληλα έχουμε και την λίστα με τα φρούτα που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα και μπορείτε να δείτε εδώ!

1.) Μπανάνα και πουτίγκα

Ο συνδυασμός μπανάνας και πουτίγκας είναι δύσκολο να αφομοιωθεί και θα επιβραδύνει το μυαλό σας. Θα προωθήσει επίσης την παραγωγική τοξίνη, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για τα βρέφη.

2.) Καρότα και πορτοκάλια

Ο χυμός καρότων και ο χυμός πορτοκαλιού είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε καούρα, καθώς και σε περίσσεια παλινδρόμηση της χολής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει ακόμα αναφερθεί ότι προκαλεί νεφρική βλάβη, καθώς και άλλα προβλήματα που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

3.) Γάλα και ανανάς

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βρομελίνη η οποία είναι ο λόγος που ποτέ δεν πρέπει να αναμειγνύεται με το γάλα. Αν συνδυαστούν, ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, πόνο στο στομάχι , ναυτία, λοιμώξεις, διάρροια και άλλα προβλήματα , το οποίο το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα μωρά.

4.) Λεμόνι και παπάγια

Η κατανάλωση αυτού του μείγματος μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, καθώς και σε προβλήματα των επιπέδωντης αιμοσφαιρίνης σας. Αποφύγετε την κατανάλωση αυτού του μείγματος σε εσάς αλλά και στα παιδιά σας.

5.) Μπανάνα και γουάβα

Η ανάμειξη και η καταναλώση γκουάβας και μπανάνας μπορεί να προκαλέσει οξέωση και αέρια, με αποτέλεσμα να έχετε ένα αίσθημα ναυτίας και πονοκεφάλου.

Ποτέ μην καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά μαζί. Τα φρούτα είναι πλούσια σε ζάχαρη και είναι δύσκολο να χωνευτούν, και έτσι μπορούν να μείνουν στο στομάχι σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

6.) Γάλα και πορτοκάλι

Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που προσθέτουν χυμό πορτοκαλιού στα δημητριακά, σταματήστε το τώρα. Καθώς αυτός ο συνδυασμός κάνει το στομάχι σας να μην μπορεί να επεξεργαστεί το άμυλο από το δημητριακά και μόλις το αναμείξετε με το γάλα, είναι πολύ δύσκολο να αφομοιωθεί και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε θέματα υγείας.

7.) Φρούτα και λαχανικά

Ποτέ μην καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά μαζί. Τα φρούτα είναι πλούσια σε ζάχαρη και είναι δύσκολο να χωνευτούν, και έτσι μπορούν να μείνουν στο στομάχι σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι αρχίζουν την ζύμωση η οποία απελευθερώνει τοξίνες και προκαλούν πονοκεφάλους, διάρροια, λοιμώξεις και πόνους στο στομάχι .

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share