Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4+1 αλκοολούχα ποτά που μπορείτε να πιείτε εν μέσω δίαιτας!

Για να μη στερήστε τίποτα!

18 Φεβρουαρίου 2020 16:21
4+1 αλκοολούχα ποτά που μπορείτε να πιείτε εν μέσω δίαιτας!

Βρίσκεσαι σε δίαιτα αλλά σε έχουν καλέσει για nightout συνεπώς το αλκοόλ θα είναι σίγουρα παρών. Η αλήθεια είναι πως το αλκοόλ περιέχει αρκετά πολλές θερμίδες τόσες που μπορεί να αντικαταστήσει έως και ένα ολόκληρο γεύμα. Πριν σε ενημερώσουμε όμως για τα κατάλληλα αλκοολούχα ποτά που μπορείς να καταναλώσεις, μήπως να μάθεις και μερικές ποικιλίες τσαγιού που θα σε βοηθήσουν με τη δίαιτα σου; Ωστόσο, μην απελπίζεστε: είτε βρίσκεστε σε αυστηρή δίαιτα, είτε επιθυμείτε να διατηρήσετε σταθερό το υγιεινό διατροφικό πλάνο σας, τότε μπορείτε σίγουρα να το πετύχετε, επιλέγοντας τα παρακάτω ποτά που δε θα σας γεμίσουν με περιττά κιλά, ενώ παράλληλα θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε ένα μοναδικό night out με φίλους και άλλα αγαπημένα πρόσωπα.

Vodka & Soda

Το δημοφιλές κλασικό ποτό είναι σχεδόν carb-free, δεδομένου ότι περιέχει αποκλειστικά βότκα, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο χαμηλά σε θερμίδες αλκοολούχα ποτά κι έχει μηδενικούς υδατάνθρακες. Μην επιλέξετε να τη συνοδεύσετε με χυμό και προσθέστε μονάχα σόδα, με σκοπό να μειώσετε την πρόσληψη υδατανθράκων και extra θερμίδων. Τα «καθαρά» ή και σκέτα ποτά περιέχουν συνήθως πολύ χαμηλότερη ζάχαρη, άρα και θερμίδες.

Rum & Diet Cola

Η cola δίαιτας μπορεί να μειώσει τους υδατάνθρακες οποιουδήποτε «σκληρού» ποτού. Η ανάμειξη του αγαπημένου σας αρωματισμένου ρούμι με μία κόλα διαίτης σας γλυτώνει 100 θερμίδες. Αυτή η επιλογή είναι η εξαίρεση στον κανόνα ότι τα σκουρόχρωμα ποτά έχουν αυξημένες θερμίδες.

Vodka Martini & Dry Martini

Το βότκα μαρτίνι αποτελεί ένα άοσμο, άχρωμο ποτό που εάν είναι dry μπορεί να γίνει μέρος οποιασδήποτε απαιτητικής δίαιτας, αφού είναι χαμηλό σε περιεκτικότητα υδατανθράκων. Επίσης, το γνωστό σε όλους dry martini περιλαμβάνει τζιν, το οποίο περιέχει μηδενικούς υδατάνθρακες, βερμούτ και μια προσθήκη ελιάς ή μια φέτα λεμονιού. Η έλλειψη οποιουδήποτε αναψυκτικού κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή χαμηλή σε θερμίδες, αφού ο συνδυασμός τους με το αλκοόλ είναι που ουσιαστικά μετατρέπει τα ποτά υψηλά σε υδατάνθρακες, συνεπώς και σε extra θερμίδες.

Κόκκινο κρασί

Εάν είναι το κόκκινο κρασί, που ταιριάζει καλύτερα στον ουρανίσκο σας, τότε το Pinot Noir είναι μια εξαιρετική επιλογή χαμηλών υδατανθράκων, αφού περιέχει περίπου 122 θερμίδες και 3,4 γραμμάρια υδατανθράκων. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ένα ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θα πρέπει να έχει λιγότερα από 5 γραμμάρια ζάχαρης, άρα το κόκκινο κρασί δεν ξεπερνάει σίγουρα το όριο.

Whiskey

Παρόλο που το ουίσκι είναι φτιαγμένο από διάφορες μορφές δημητριακών, δεν περιέχει υδατάνθρακες και γλουτένη, συνεπώς δεν έχει καθόλου θερμίδες. Προσφέρεται σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες και τύπους για να μην το βαριέστε ποτέ. Οι πιο σκληροπυρηνικοί επιλέξτε να μην προσθέσετε παγάκια σε αυτό, καθώς μπορούν να «σκοτώσουν» τη γεύση, ωστόσο πάντα να θυμάστε ότι η μικρή εξάτμιση νερού, μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την αίσθηση στον ουρανίσκο σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share