Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Η σαλάτα μπορεί να βλάψει την υγεία σας όταν συνδυάζεται με...Ο χειρότερος συνδυασμός τροφίμων!

Πέφτουμε από τα σύννεφα!

12 Φεβρουαρίου 2020 11:30
Προσοχή! Η σαλάτα μπορεί να βλάψει την υγεία σας όταν συνδυάζεται με...Ο χειρότερος συνδυασμός τροφίμων!

Την σαλάτα πολλοί την επιλέγουν για να κάνουν δίαιτα μιας και έχει χαμηλά λιπαρά, και θεωρείται ένα ακίνδυνο σχετικά φαγητό. Που να ξέραμε ότι αν συνδυαστεί με κάτι λάθος γίνεται... θάνατος;

Έχουμε ακούσει και πολλούς τρελούς συνδυασμούς τροφίμων, αλλά αυτός δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί να βλάψει την υγεία μας. Η τόσο αθώα σαλάτα αλλάζει...πρόσωπο! Και δεν είναι το μόνο τρόφιμο που νομίζουμε ότι είναι υγιεινό, αλλά δεν είναι, μιας και υπάρχει ολόκληρη λίστα!

Ένα ντρέσινγκ με χαμηλά λιπαρά δεν είναι καλό όταν συνδυάζεται με τις βιταμίνες των λαχανικών, καθώς απαιτούν λίγο λίπος για να απορροφηθούν. Τα μη λιπαρά προϊόντα ή τα προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, περιλαμβάνουν κυρίως σάκχαρα. Αντί για ντρέσινγκ, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στη σαλάτα σας.

Σταματήστε να τρώτε κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας! Ο πιο επιβλαβής συνδυασμός τροφίμων!

Όσο και να λατρεύετε τα κεφτεδάκια με πουρέ, σας έχουμε ένα πολύ σημαντικό λόγο για να σταματήσετε να τρώτε. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε αποτελεί έναν από τους απαγορευτικούς συνδυασμούς τροφίμων, όσο περίεργο και αν ακούγεται!

Αυτός ο συνδυασμός , όπως και τα μακαρόνια με κιμά, δεν είναι καλή ιδέα για δείπνο, καθώς θα προκαλέσει πεπτικά προβλήματα. Τα κεφτεδάκια παρέχουν στο σώμα σας πρωτεΐνες, όπως επίσης θερμίδες και λίπος. Ο πουρές έχει χαμηλά επίπεδα ινών και το κοινό συστατικό αυτών των δύο είναι το βούτυρο. Πρόκειται για ένα πολύ λιπαρό γεύμα και η απουσία ινών για την επεξεργασία του λίπους οδηγεί σε δυσκοιλιότητα.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε κεφτεδάκια γαλοπούλας με πολτοποιημένο κουνουπίδι – είναι βασικά η ίδια γεύση χωρίς το λίπος και με περισσότερες ίνες.

Προσοχή! Σε αυτά τα τρόφιμα δεν κάνει να βάζουμε αλουμινόχαρτο!

Το αλουμινόχαρτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λίστας για τα ψώνια μας, καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε τα τρόφιμά μας και να τα διατηρήσουμε φρέσκα και γευστικά.

Αν δεν το γνωρίζατε το αλουμινόχαρτο δεν πάει με όλα τα τρόφιμα, και επίσης δεν αναθερμαίνονται όλα. Δείτε αναλυτικά παρακάτω!

Πού μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα πουλερικά και τα κρεατικά: Το μυστικό για ζουμερά, λαχαριστά κρεατικά είναι να τα τυλίξεις με αλουμινόχαρτο πριν το ζέσταμα ή το μαγείρεμα, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Στα σνακ: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φρέσκο το τοστάκι του παιδιού για το σχολείο ή το δικό σου σάντουιτς για τη δουλειά είναι να το τυλίξεις σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Είναι ο πιο οικολογικός τρόπος; Εννοείται πως όχι! Αν δεν θέλεις μόνο να προστατέψεις το φαγητό σου, αλλά και το περιβάλλον θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων, τις οποίες μπορείς να πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Πού δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα όξινα φαγητά: Εάν το φαγητό σου περιέχει ξύδι, ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύεις. Ο λόγος είναι ότι τα οξέα αυτά ύστερα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν, με αποτέλεσμα μικρές ποσότητες αλουμινίου να μεταφέρονται στη τροφή, αφήνοντας λευκές κηλίδες.

Στον φούρνο μικροκυμάτων: Θέλουμε να ελπίζουμε πως αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη! Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων, όχι μόνο δεν θα ζεσταθεί ομοιόμορφα το φαγητό, αλλά κινδυνεύεις να βάλεις φωτιά στο σπίτι!

Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου.

Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share