Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βάλτε λεμόνι στο πρόσωπο και θα είστε πάντα υπέροχη και λαμπερή!

Φοβερό!

11 Φεβρουαρίου 2020 19:05
Βάλτε λεμόνι στο πρόσωπο και θα είστε πάντα υπέροχη και λαμπερή!

Το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό υλικό, τόσο για τη διατροφή όσο και για την υγεία μας, έχοντας πολλές χρήσεις, ειδικά για το πρόσωπο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να λύσετε χρόνια προβλήματα.

Δες στο Athensmagazine.gr με ποιο τρόπο μπορείς να μείνεις πάντα λαμπερή και υπέροχη, χρησιμοποιώντας συνταγές με λεμόνι.

1)Μάσκα με λεμόνι και αβοκάντο για την πρόληψη της γήρανσης αλλά και το σβήσιμο των ήδη υφισταμένων ρυτίδων στο πρόσωπο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες που ενυδατώνουν, θρέφουν σε βάθος και προστατεύουν την επιδερμίδα από τη γήρανση αλλά και από την πρόωρη γήρανση. Το λεμόνι εμπεριέχει βιταμίνη C και κιτρικό οξύ τα οποία προσφέρουν στο δέρμα λάμψη, απολέπιση, ομοιόμορφο χρώμα και φυσικά λείανση των ρυτίδων. Μία από τις καλύτερες χειροποίητες θεραπείες τόσο για την λείανση όσο και για την πρόληψη των ρυτίδων είναι ακριβώς αυτή εδώ.

Τι θα χρειαστείς:

1 ώριμο αβοκάντο και
½ κούπα χυμό από λεμόνι (κατά προτίμηση φυσικό λεμόνι, σε περίπτωση που δεν έχεις κάποια φορά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμο συσκευασμένο χυμό λεμονιού).
Οδηγίες:

Αφαιρείς με ένα κουτάλι το εσωτερικό του αβοκάντο (πετάς το κουκούτσι και το φλοιό). Το λιώνεις καλά μέσα σε ένα μικρό σκεύος χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Προσθέτεις το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύεις καλά, έως ότου τα δύο υλικά ομογενοποιηθούν και πάρουν τη μορφή κρέμας. Σε αμακιγιάριστο πρόσωπο που έχεις ξεπλύνει τουλάχιστον με νεράκι ή και με ένα ήπιο σαπούνι, απλώνεις το κρεμώδες μείγμα. Μην αφήσεις ακάλυπτο από το μείγμα το λαιμό σου, αφού κι εκεί οι ρυτίδες συνηθίζουν να εμφανίζονται έντονα. Αφήνεις το αβοκάντο και το λεμόνι στο πρόσωπο να δράσουν για 10 με 15 λεπτά της ώρας. Με λίγο βαμβάκι και άφθονο χλιαρό νερό αφαιρείς τη σπιτική μάσκα. Σκουπίζεσαι ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και είσαι έτοιμη! Μπορείς να επαναλαμβάνεις 1 φορά ανά 7 ημέρες.

2)Μάσκα με λεμόνι και γάλα: το μυστικό των παλαιότερων γενεών για τη διατήρηση υπέροχης επιδερμίδας και την καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων στο πρόσωπο

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε για τη συγκεκριμένη μάσκα είναι ότι αποτελεί συνταγή που μας έχει εκμυστηρευτεί προ πολλών ετών μεγάλη ηλικιακά γυναίκα, η οποία εφάρμοζε τη συγκεκριμένη μέθοδο απ’ όταν ήταν κορίτσι. Μας είχε επισημάνει ότι πολλές κοπέλες περιποιούνταν κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρόσωπό τους, πιστοποιώντας ότι είναι μία εξαιρετική μάσκα που μπορεί η καθεμία μας να εντάξει στην εβδομάδα της από νεαρή ηλικία, μέχρι κι από τα σχολικά έτη (π.χ. από το γυμνάσιο). Επίσης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς κάποιο φρέσκο γάλα που έχει φυσικά περισσότερα οφέλη και για την επιδερμίδα.

Τι θα χρειαστείς:

5 σταγόνες από ½ φρεσκοκομμένο λεμόνι (δηλαδή λίγο χυμό λεμονιού) και
2 δάχτυλα γάλα.
Οδηγίες:

Σε ένα μικρό ποτήρι η φλιτζάνι, μετράς δύο οριζόντια δαχτυλάκια γάλα (όποιο γάλα έχεις εύκαιρο, είναι προτιμητέο βέβαια το φρέσκο, όπως είπαμε). Προσθέτεις σε αυτό τις πέντε σταγόνες από το λεμόνι. Ανακινείς καλά. Παίρνεις στο χέρι σου 2 – 3 κομματάκια από βαμβάκι. Βουτάς κάθε φορά από ένα και εφαρμόζεις την αντιγηραντική μάσκα σε όλα το πρόσωπό σου και το λαιμό σου, κάνοντας πάντοτε ταμποναριστές κινήσεις πάνω του χωρίς να τρίβεις το βαμβάκι οριζόντια ή κάθετα. Έπειτα, κάνεις το ίδιο και με τα άλλα κομματάκια από βαμβάκι. Αφήνεις το γάλα και το λεμόνι στο πρόσωπο να δράσουν από 15 λεπτά μέχρι και όλο το βράδυ όσο κοιμάσαι*. Όταν παρέλθει το χρονικό διάστημα, ξεπλένεις καλά το πρόσωπό σου με δροσερό νερό από τη βρύση. Στεγνώνεσαι με μια καθαρή πετσέτα, πάλι με ταμποναριστές κινήσεις, γιατί, όταν κάνεις στην περιοχή αυτή δυνατές και ατσούμπαλες κινήσεις κατά το σκούπισμα με την πετσέτα, ευνοείς το σχηματισμό ρυτίδων. Επαναλαμβάνεις 1 – 3 φορές την εβδομάδα.

*Το πόση ώρα θα αφήσεις τη μάσκα να δράσει στο πρόσωπό σου εξαρτάται αφενός από το χρόνο σου αφετέρου από το εάν θέλεις να βάλεις ενυδατική κρέμα νυκτός στο πρόσωπό σου ή όχι. Εάν θέλεις, τότε απλώνεις τη μάσκα 2 ώρες πριν τον ύπνο, την αφήνεις τουλάχιστον 15 λεπτά, την αφαιρείς όπως αναγράφουμε κι έπειτα απλώνεις την ενυδατική κρέμα σου. Εάν επιθυμείς μπορείς να κοιμηθείς ανάσκελα αφήνοντας όλο το βράδυ τη μάσκα να δράσει καταλλήλως και το πρωί ξεπλένεις το πρόσωπό σου. Είναι στο χέρι σου, επομένως, η συγκεκριμένη επιλογή.

3)Μάσκα με λεμόνι και τοματοπολτό για να λευκάνεις την επιδερμίδα σου, να της δώσεις λάμψη και να απαλλαχθείς από τυχόν δυσχρωμίες

Αρκετές γυναίκες και κοπέλες εμφανίζουν δυσχρωμίες στην επιδερμίδα τους, τις οποίες μπορούν να μειώσουν σταδιακά εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη μάσκα λεύκανσης προσώπου. Εάν είσαι μία από αυτές, τότε μη χάνεις χρόνο και δοκίμασέ την. Βέβαια, ο τοματοπολτός σε συνδυασμό με το λεμόνι στο πρόσωπο εγγυώνται πολύ καλά αποτελέσματα για τη γενικότερη βελτίωση της εικόνας του δέρματος στο πρόσωπο, στο οποίο δίνουν ένα λαμπερό κι ομοιόμορφο χρώμα, το απαλλάσσουν από σπυράκια και το καθαρίζουν σε βάθος.

Τι θα χρειαστείς:

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό (σταγόνες) από φρεσκοκομμένο λεμόνι και
1 – 2 κουταλιές της σούπας από τοματοπολτό, σάλτσα ντομάτας (προτού μαγειρευτεί φυσικά) ή από λίγη φυσική και πολτοποιημένη τομάτα.
Οδηγίες:

Σε ένα μπολάκι, ρίχνεις τον έτοιμο ή φτιαγμένο από εσένα πελτέ τομάτας. Προσθέτεις χυμό από λεμόνι ποσότητας ίσης με 2 κουταλάκια του γλυκού. Με το ίδιο κουταλάκι, ανακατεύεις και το μείγμα σου. Η θεραπεία για τη λεύκανση προσώπου με λεμόνι και τοματοπολτό είναι έτοιμη για χρήση. Απλώνεις τη μάσκα σε όλο πρόσωπό σου και στα χείλη σου και στο λαιμό σου. Μόνο στα μάτια ΔΕ βάζεις φυσικά. Αφήνεις να δράσει για 20 λεπτά περίπου. Αφαιρείς με μπόλικο χλιαρό νερό από τη βρύση. Τέλος, στεγνώνεις το πρόσωπό και το λαιμό σου με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς να τρίβεις. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη μάσκα με τον τοματοπολτό και το λεμόνι στο πρόσωπο μέχρι 2 φορές την εβδομάδα.

Extra tip για τις παραπάνω μάσκες προσώπου:

Όπως αναφέρθηκε στην περιγραφή της πρώτης κατά σειρά μάσκας, το λεμόνι εμπεριέχει κιτρικό οξύ, το οποίο έχει ισχυρή καθαριστική, απολυμαντική, αντιγηραντική και λευκαντική δράση στην επιδερμίδα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις μάσκες που εμπεριέχουν λεμόνι στο πρόσωπο τουλάχιστον 1 ώρα προτού εκτεθείς στον ήλιο. Ιδίως εάν σκοπεύεις να παρευρεθείς στη θάλασσα ή σε κάποιον ανοικτό χώρο όπου για ώρα θα είσαι εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία, τότε η μάσκα με λεμόνι στο πρόσωπο πρέπει να έχει αφαιρεθεί τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ώρα της εξόδου. Το ίδιο, ασφαλώς, ισχύει και για την περίπτωση που θέλεις να κάνεις κάποια μέθοδο τεχνητού μαυρίσματος. Συνεπώς, εμείς θα σου προτείναμε να εντάξεις τέτοιες μάσκες σε απογευματινές ώρες που δε σκοπεύεις να βγεις εκτός σπιτιού κάτω από ήλιο για ώρα.

Αυτές ήταν 3 σπιτικές μάσκες με λεμόνι στο πρόσωπο, τις οποίες μπορείς να φτιάχνεις για να περιποιείσαι καταλλήλως την επιδερμίδα σου. ΜΗ φοβάσαι να απλώνεις με τους τρόπους που προαναφέραμε το λεμόνι στο πρόσωπο σου, μιας και μόνο θετικά μπορεί να χαρίσει στο δέρμα σου. Γενικότερα, βέβαια, ΜΗ διστάζεις να φτιάχνεις μόνη σου τα προϊόντα με τα οποία περιποιείσαι την επιδερμίδα σου. Είναι μακράν πιο οικονομικά (σχεδόν ανέξοδα, ειδικά εάν τα συγκρίνουμε με έτοιμες κρέμες, μάσκες και θεραπείες της αγοράς), μακράν πιο αγνά και φυσικά, μακράν πιο κατάλληλα για όλες μας. Άσχετα που το marketing έχει πολύ καλές τεχνικές για να μας πείθει για το αντίθετο…

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share