Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαλε σε ένα ποτήρι λεμόνι και καυτερό πιπέρι. Ο λόγος; Θα σας αφήσει άφωνους!

Δοκιμάστε το και θα μας ευγνωμονείτε!

1 Φεβρουαρίου 2020 18:47
Έβαλε σε ένα ποτήρι λεμόνι και καυτερό πιπέρι. Ο λόγος; Θα σας αφήσει άφωνους!

Μερικές φορές όσο επιμελείς κι αν είμαστε στη δίαιτα μας δεν μπορούμε να χάσουμε τα περιττά κιλά κι αυτό γιατί μπλοκάρει ο μεταβολισμός μας. Ξέρουμε πως το λεμόνι είναι ένα λιποδιαλυτικό προϊόν και παλαιότερα το Athensmagazine.gr σας είχε δείξει τα αποτελέσματα στο σώμα μιας γυναίκας που έπινε καθημερινά ένα ρόφημα από λεμόνι και μέλι.

Λεμόνι και πιπέρι καγιέν. Αυτά χρειάζεσαι για να κάνεις ένα πολύ σημαντικό δώρο στον οργανισμό σου, αφού θα ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου για να δουλεύει σωστά, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει το σώμα σου και παράλληλα θα τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα! Καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει απλά να το δοκιμάσεις, αλλά να το εντάξεις μέσα στις συνήθειες σου!

Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
1 ποτήρι νερό
Ζέστανε το ένα ποτήρι νερό και την ώρα που θα αρχίσει να βράζει πρόσθεσε το σιρόπι σφένδαμου. Ανακάτεψε πολύ καλά και μόλις το σιρόπι λιώσει πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά.

Άφησε το ρόφημα σε μια κούπα και μόλις κρυώσει λίγο απόλαυσε το και κάνε αυτό το πολύτιμο δώρο στον οργανισμό σου!

Το υγιεινό σπιτικό ποτό που θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας!

Αυτό το σούπερ-υγιεινό σπιτικό ποτό θα σας βοηθήσει επίσης να αυξήσετε το μεταβολισμό σας, να καθαρίσει το σώμα σας από όλες τις βλαβερές τοξίνες και θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, καθώς και το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς σας. Ακόμα ένας άντρας έπινε ένα άλλο ρόφημα κάθε μέρα... Και μετά από μέρες συνέβη το απίστευτο στο σώμα του!

Η συνταγή για ένα απίστευτο σπιτικό φυσικό ποτό, το οποίο περιέχει 3 εξαιρετικά αποτελεσματικά για την καύση λίπους συστατικά: λεμόνι, τζίντζερ και μαϊντανό! Αυτό το σπιτικό ποτό είναι πολύ απλό και εύκολο να γίνει. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 1 λεμόνι
  • Μια χούφτα μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1 ξύλο κανέλας ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
  • Μισό λίτρο νερό

Οδηγίες:

Όπως είπαμε, είναι πολύ απλό! Απλά πρέπει να βάλουμε όλα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω σε ένα μπλέντερ και να ανακατέψουμε καλά! Πώς να το χρησιμοποιήσετε – όπως αναφέραμε και πριν, πρέπει να πίνετε το χυμό αυτό κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο και θα ξυπνάτε κάθε πρωί με λιγότερο βάρος! Πιστέψτε με, θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

Έπινε από αυτό το σπιτικό ρόφημα κάθε μέρα - Δείτε τι απίστευτο συνέβη στο σώμα του!

Αυτός ο άντρας έπινε από αυτό το σπιτικό ρόφημα κάθε μέρα... Και μετά από μέρες συνέβη το απίστευτο στο σώμα του!

Πλέον είναι γνωστά τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας που δεν ξέρεις από ποιο να ξεκινήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει στην καθημερινή διατροφή μας και οι λόγοι είναι περισσότεροι απ’ότι νομίζεις.

Πάμε να δούμε περισσότερα παρακάτω:

Ο Κουρκουμάς έχει πολλές ονομασίες, όπως κουρκούμη, κιτρινόριζα, χρυσόριζα. Είναι η αστραφτερή κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa – τροπικός πολυετής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας και τον συναντάμε κυρίως στην Ινδία και την Ινδονησία.

Ιστορία και Παράδοση
Η κουρκούμη θεωρείται ιερό φυτό στις χώρες αυτές ιδιαίτερα στην Ινδία όπου για μεγάλο διάστημα κατείχε σημαντική θέση στην κοινωνική, πολιτιστική και θεραπευτική παράδοση. Επίσης κατέχει διακεκριμένη θέση στην ινδική ιατρική παράδοση, την Αγιουβέρδα μια και θεωρείται τροφή με ιδιότητες που καθαρίζουν τον οργανισμό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πεπτικών ανωμαλιών, πυρετού, φλεγμονών, αρθρίτιδας, ηπατικών νόσων.

Η κουρκούμη χρησιμοποιείται και στην κινέζικη και τη θιβετιανή παραδοσιακή ιατρική.

Στην αρχαιότητα οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την κουρκούμη για να βάφουν τα ρούχα τους κίτρινα, ενώ οι βαφείς του μεσαίωνα τη αναμείγνυαν με το λουλακί (βαθύ γαλάζιο) για να εξασφαλίσουν μια όμορφη πράσινη απόχρωση. Σήμερα η κουρκούμη – κρυμμένη πίσω από τον κωδικό “Ε100″ χρησιμεύει ως για να δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο της χρώμα.

Η λατινική ονομασία του φυτού κουρκούμη, curcuma longa, προέρχεται από την αραβική λέξη kurkum που σημαίνει σαφράν- κρόκος. Η κουρκούμη είναι επίσης γνωστή ως ινδικό σαφράν ή κίτρινη πιπερόριζα στα κινέζικα. Η λέξη turmeric που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για την καυρκούμη προέρχεται από τον παλιό απαρχαιωμένο γαλλικό όρο terre – merite, ο οποιός προέρχεται με τη σειρά του από τον λατινικό όρο terra merita, δηλαδή “αξιέπαινη γη” πιθανόν επειδή η αλεσμένη κουρκούμη μοιάζει με πολύτιμες ορυκτές χρωστικές ουσίες όμοιες με την ώχρα.

Η κουρκούμη δεν πρέπει να συγχέεται με το κάρυ το οποίο δεν αποτελεί ξεχωριστό καρύκευμα αλλά είναι μείγμα που παρασκευάζεται από 20-30% κουρκούμη αναμειγμένη με κόλιαντρο,κύμινο κάρδαμο και διάφορα είδη πιπεριών.

Ο κουρκουμάς, είναι η φυσική κορτιζόνη χωρίς τις παρενέργειες της. Περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 οι οποίοι, περιέχονται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα, που συστήνονται κατά του πόνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share