Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρώτε πίτσα και πίνετε μαζί αναψυκτικό; Ο συνδυασμός που βλάπτει ύπουλα την υγεία σας!

Όλοι το κάνουν!

31 Ιανουαρίου 2020 13:44
Τρώτε πίτσα και πίνετε μαζί αναψυκτικό; Ο συνδυασμός που βλάπτει ύπουλα την υγεία σας!

Τι καλύτερο από το να παραγγείλετε πίτσα και να πίνετε το αγαπημένο σας αναψυκτικό; Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έτσι βλάπτουν την υγεία τους!

Αποτελεί από τον χειρότερο συνδυασμό που θα μορούσατε να κάνετε. Όσο απολαυστικό και αν είναι, τόσο κατασροφικό μπορεί να καταστεί. Ενώ όλοι προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά και να πούμε "όχι" στην παραγγελία δείπνο, μπορεί να μην είναι αρκετό. Μπορεί να μην ανήκει στα τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο, όταν μιλάμε για σπιτική πίτσα βέβαια και όχι κατεψυγμένη, ωστόσο μπορεί να σας καταστρέψει.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να τρώνε πίτσα χωρίς αναψυκτικό. Οι υδατάνθρακες στην πίτσα μαζί με τις πρωτεΐνες και το άμυλο απορροφούν πολύ από την ενέργεια του σώματός σας κατά την πέψη. Εκτός αυτού, η ζάχαρη στο αναψυκτικό επιβραδύνει την πέψη και άλλες διαδικασίες στομάχου.

Αν τρώτε πατάτες με κρέας σταματήστε το αμέσως! Από τους χειρότερους συνδυασμούς τροφίμων!

Αυτές οι τροφές όταν καταναλώνονται μεμονωμένα, έχουν τεράστια διατροφική αξία και είναι εξαιρετικά θρεπτικές. Τέτοιες είναι η πατάτα και το κρέας, που όταν συνδυάζονται κάνουν κακό στην υγεία!

Κάποιες τροφές μπορούν να επηρεάσουν το πεπτικό σας ή ακόμη και να σας αρρωστήσουν όταν συνδυάζονται με άλλες. Και ακόμα ένας, μιας και έχει βάση τον κιμά και την πατάτα, είναι τα κεφτεδάκια με πουρέ!

Το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες απαιτεί αλκαλικά πεπτικά υγρά, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες του κρέατος που χρειάζονται όξινα. Όταν λοιπόν συνδυάζονται προκαλούν διαταραχές, όπως καούρα, δυσπεψία και αέρια.

Προσοχή! Σε αυτά τα τρόφιμα δεν κάνει να βάζουμε αλουμινόχαρτο!

Το αλουμινόχαρτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λίστας για τα ψώνια μας, καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε τα τρόφιμά μας και να τα διατηρήσουμε φρέσκα και γευστικά.

Αν δεν το γνωρίζατε το αλουμινόχαρτο δεν πάει με όλα τα τρόφιμα, και επίσης δεν αναθερμαίνονται όλα. Δείτε αναλυτικά παρακάτω!

Πού μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα πουλερικά και τα κρεατικά: Το μυστικό για ζουμερά, λαχαριστά κρεατικά είναι να τα τυλίξεις με αλουμινόχαρτο πριν το ζέσταμα ή το μαγείρεμα, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Στα σνακ: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φρέσκο το τοστάκι του παιδιού για το σχολείο ή το δικό σου σάντουιτς για τη δουλειά είναι να το τυλίξεις σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Είναι ο πιο οικολογικός τρόπος; Εννοείται πως όχι! Αν δεν θέλεις μόνο να προστατέψεις το φαγητό σου, αλλά και το περιβάλλον θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων, τις οποίες μπορείς να πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Πού δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα όξινα φαγητά: Εάν το φαγητό σου περιέχει ξύδι, ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύεις. Ο λόγος είναι ότι τα οξέα αυτά ύστερα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν, με αποτέλεσμα μικρές ποσότητες αλουμινίου να μεταφέρονται στη τροφή, αφήνοντας λευκές κηλίδες.

Στον φούρνο μικροκυμάτων: Θέλουμε να ελπίζουμε πως αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη! Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων, όχι μόνο δεν θα ζεσταθεί ομοιόμορφα το φαγητό, αλλά κινδυνεύεις να βάλεις φωτιά στο σπίτι!

Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου.

Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share