Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Προσοχή: Αν έχεις αυτό το σύμπτωμα έχεις κολλήσει κορωναϊό!

Συναγερμός!

29 Ιανουαρίου 2020 09:29
Προσοχή: Αν έχεις αυτό το σύμπτωμα έχεις κολλήσει κορωναϊό!

Συμπτώματα κορωναΐού: Καθώς η αίσθηση έκτακτης ανάγκης αυξάνεται, μια σειρά εταιριών βιοτεχνολογίας και όχι μόνο έχουν τοποθετηθεί δημόσια κάνοντας λόγο για πιθανά εμβόλια ή θεραπείες που αναπτύσσονται, ενώ ο ΠΟΥ εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμός!

Καθώς οι αξιωματούχοι του χώρου της υγείας προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τον ιό και την προέλευσή του, οι ερευνητές στρέφονται στο ερώτημα πώς να αναπτύξουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στη συγκράτηση της μετάδοσης σε όλο τον κόσμο.

Καθώς η αίσθηση έκτακτης ανάγκης αυξάνεται, μια σειρά εταιριών βιοτεχνολογίας και όχι μόνο έχουν τοποθετηθεί δημόσια κάνοντας λογο για πιθανά εμβόλια ή θεραπείες που αναπτύσσονται.

Συμπτώματα γρίπης Η1Ν1, Κορωναίος: Ο νέος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yγείας ονομάστηκε 2019-nCoV.

Πρόκειται για έναν τύπο κορωναϊού με συμπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012).

Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κορωναϊού.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του κορωναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, πολύ συνηθισμένο έδεσμα την κινέζικη κουζίνα, ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.

Πολλά από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα που είχαν επισκεφθεί μια αγορά τροφίμων στη Γουχάν. Η αγορά, η οποία πωλεί ζωντανά εκτρεφόμενα και άγρια ​​ζώα, έκτοτε έχει κλείσει και απολυμανθεί.

Μάσκες για τον κορωναϊό και στους σκύλους! Επηρεάζονται από την φονική ασθένεια!

Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων "σκοτώνονται" για να αγοράσουν μάσκες προσώπου για τον σκύλο τους λόγω της επιδημίας του κορωναϊού για να τους αποτρέψουν, από το να κολλήσουν τη θανατηφόρα ασθένεια η οποία έχει σκοτώσει 170 ανθρώπους. Το Athensmagazine.gr αποκαλύπτει!

Ένας online πωλητής που εδρεύει στο Πεκίνο λέει ότι τώρα πουλάει 10 φορές περισσότερες τον αριθμό των ειδικών μάσκων για σκύλους κάθε μέρα από ότι πριν.

Οι ειδήσεις έρχονται μετά από τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα της Κίνας για τις λοιμώδεις ασθένειες που προειδοποίησε ότι τα κατοικίδια ζώα θα μπορούσαν επίσης να μολυνθούν από τον πρωτοποριακό κοροναϊό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει εξαπλωθεί σε 21 χώρες και περιοχές και έχει κουράσει περισσότερους από 7.900 ανθρώπους. Να σημειώσουμε ότι έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη, με πρόσφατο κρούσμα στην Φινλανδία!

Ο Ζίου Τιάντζιάο, 33 ετών, άρχισε να ειδικά μάσκες προσώπου για σκύλους στο κινεζικό site ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao το 2018 για να βοηθήσει τα κατοικίδια ζώα να καταπολεμήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αλλά από τότε που ξέσπασε στα τέλη του περασμένου μήνα στην Ουχάν, ο κ. Ζίου είδε το μέγεθος των πωλήσεών του από 150 μάσκες το μήνα σε τουλάχιστον 50 κομμάτια την ημέρα!

«Τα περισσότερα [σκυλιά] έχουν αρχίσει να φορούν [μάσκες]. Επειδή υπάρχει αυτός ο ιός, οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία τους και στην υγεία των κατοικίδιων ζώων τους, σύμφωνα με τον πωλητή, ο οποίος προσφέρει το εμπόρευμα στην τιμή των 49 γιουάν για ένα πακέτο τριών.

«Οι μάσκες σκύλου μπορεί να μην είναι τόσο επαγγελματικές όσο οι ιατρικές μάσκες που γίνονται για τον άνθρωπο, αλλά είναι λειτουργικές», δήλωσε, ο οποίος έχει έναν εξάχρονο σκύλο, που ονομάζεται Σιλάρ.

«Οι κύριοι στόχοι τους είναι να αποκλείσουν τον καπνό, να σταματήσουν οι σκύλοι να τρώνε ή να γλείφουν φαγητό στο πάτωμα και να τους εμποδίζουν να εκτίθενται στον ιό», πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω πώς μπορώ να φύγω από την πόλη»! Συγκλονίζει ο Έλληνας που έχει εγκλωβιστεί στην Κίνα! (video)

Την κατάσταση, που βιώνει στην πόλη Γι Τσανγκ, 400 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του κοροναϊού, την Ουχάν, περιέγραψε ο ένας εκ των Ελλήνων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, τονίζοντας ότι δεν ξέρει πώς μπορεί να φύγει.

Ο Γιάννης Μερσινιάς μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN και τόνισε, ότι είναι σαν να βρίσκεται σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, προσθέτοντας πως έχει μιλήσει με τις ελληνικές αρχές και περιμένει να βρεθεί τρόπος για να φύγει.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Είναι σαν να βρίσκομαι σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι δρόμοι είναι άδειοι και τα καταστήματα κλειστά. Είχα έρθει για δουλειά, αλλά βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα.

Δεν έχω απάντηση στο τι μπορεί να γίνει. Έχω μιλήσει με την πρεσβεία και περιμένω να μου πουν. Έχω γραφτεί σε ευρωπαϊκή λίστα εκκένωησης και πρέπει να δούμε σε ποιο αεροπλάνο θα μπω. Το δύσκολο, όμως, είναι το πώς θα φύγω από την πόλη, γιατί βρίσκεται σε καραντίνα όλη η περιοχή.

Δεν υπάρχουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, άρα δεν ξέρω πώς μπορώ να φύγω. Δεν είμαι καθηλωμένος, όμως, και κάνω βόλτες στην πόλη, η οποία όμως είναι κλειστή».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share