Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

5+1 ποικιλίες τσαγιού που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά!

Δοκίμασε τες και θα μας θυμηθείς!

29 Ιανουαρίου 2020 14:50
5+1 ποικιλίες τσαγιού που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά!

Όταν προσέχεις τη διατροφή σου και θες να χάσεις τα περιττά κιλά κάνεις κάθε πιθανή προσπάθεια, είτε με γυμναστική είτε με αυστηρή δίαιτα, είτε με ειδικά ροφήματα, είτε με ενεργειακές τροφές. Το Athensmagazine.gr πρόσφατα σου έδειξε τη θαυματουργή δίαιτα με μακαρόνια που σου υπόσχεται να χάσεις 5 κιλά σε μια εβδομάδα, σήμερα λοιπόν θα σου δείξει τις θαυματουργές ιδιότητες που έχουν μερικές ποικιλίες τσαγιού.

Ναι είναι αλήθεια ότι το τσάι μπορεί να βοηθήσει την απώλεια βάρους ή τη συντήρηση του. Γιατί εκτός ότι έχει πολύ λίγες θερμίδες, περιέχει επίσης μερικές ενώσεις που συμβάλουν στην απώλεια κιλών. Παρακάτω θα δείτε μερικές ποικιλίες που μπορείτε να δοκιμάσετε.


Πράσινο τσάι


Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες, συμπεριλαμβανομένης μιας ουσίας που ονομάζεται epigallocatechin gallate (EGCG), η οποία πιστεύεται ότι αυξάνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού προκαλεί αλλαγές στην έκφραση των γονιδίων του μεταβολισμού του λίπους, ειδικά όταν καταναλώνεται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Μια κινεζική μελέτη διαπίστωσε ότι όταν τα άτομα έπιναν τσάι που ήταν εξαιρετικά πλούσιο σε κατεχίνες δύο φορές την ημέρα, μετά από 90 ημέρες είδαν μια μείωση στο λίπος της κοιλιάς, χάνοντας κατά μέσο όρο 1,9 εκατοστά στην περιφέρεια μέσης και 2,6 κιλά σωματικού βάρους. Ενώ μια μεγάλη ανασκόπηση μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το EGCG και η καφεΐνη, που βρίσκονται στο πράσινο τσάι, έχουν θετική επίδραση στην απώλεια βάρους και τη διαχείριση του βάρους.

Tσάι Oolong

Αν και το πράσινο τσάι θεωρείται o βασιλιάς για την απώλεια βάρους, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι το oolong - ένα κινέζικο τσάι που είναι κάπου ανάμεσα στο πράσινο και το μαύρο - μπορεί να είναι ακόμα πιο ισχυρό. Το τσάι Oolong προωθεί τη θερμογένεση (έτσι το σώμα παράγει θερμότητα από την ενέργεια, καίγοντας περισσότερες θερμίδες) και καταστέλλει την παραγωγή νέων λιπωδών κυττάρων. Μια μικρή ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι για δύο ώρες μετά την κατανάλωση τσαγιού oolong, ο μεταβολισμός αυξήθηκε κατά 10%,.

τσάι ποικιλίες

Μαύρο τσάι

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε διάστημα τριών μηνών όσοι έπιναν τρία φλιτζάνια μαύρου τσαγιού ημερησίως είχαν μικρότερο κέρδος βάρους και μειωμένη περιφέρεια μέσης, σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν ένα καφεϊνούχο ποτό, που δεν είχε τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο τσάι.

Τσάι μέντας

Αν και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως όταν πίνουν ένα φλιτζάνι τσάι μέντας, μειώνεται η λιγούρα για φαγητό, υπάρχουν λίγα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Ένα πράγμα που ξέρουμε σίγουρα, είναι πως ένα φλιτζάνι τσάι μέντας χωρίς ζάχαρη έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα ζαχαρούχο ποτό.Τσάι Rooibos

κόκκινο τσάι

Το Rooibos τσάι κατά κόσμον «κόκκινο τσάι» προέρχεται από ένα θάμνο που καλλιεργείται στο Western Cape της Νοτίου Αφρικής. Πρόκειται για ένα είδος τσαγιού που είναι ευρέως γνωστό μεταξύ άλλων και για τις θεραπευτικές του ικανότητες και τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι το τσάι rooibos μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η επίδραση στον άνθρωπο. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι μια πολύχρωμη και νόστιμη προσθήκη στη διατροφή σας.

Λευκό τσάι

Το λευκό τσάι αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών. Το λευκό τσάι ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στη μείωση των λιποκυττάρων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share