Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

6+1 χρήσεις του ελαιόλαδου για την ομορφιά!

Ένα καλλυντικό υψηλής ποιότητας!

28 Ιανουαρίου 2020 18:56
6+1 χρήσεις του ελαιόλαδου για την ομορφιά!

Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο μονάχα στη μαγειρική, όμως υπάρχουν 6+1 χρήσεις του και στην ομορφιά! Παράλληλα μια γυναίκα βάζει κανέλα μέλι και ελαιόλαδο σε 1 μπολ και το βάζει στα μαλλιά της! Αν δείτε το αποτέλεσμα θα ψάχνετε τα υλικά!

Πρόσωπο

Χάρη στις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το ελαιόλαδο, ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος, προστατεύει από την πρόωρη γήρανση ενώ λειαίνει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες. Εύλογα λοιπόν το συναντάμε σε πολλά καλλυντικά αλλά και DIY συνταγές για την περιποίηση του δέρματος.

Σώμα

Χάρη στη συνολική σύσταση του ελαιόλαδου, και κυρίως χάρη στις πολυφαινόλες, τις βιταμίνες και τα αμινοξέα, η επιδερμίδα θα ενυδατωθεί σε βάθος και θα ανανεωθεί.

Χέρια

Η βιταμίνη Α και το σκουαλένιο, που περιέχει το ελαιόλαδο, είναι δυο εξαιρετικοί αναπλαστικοί και ενυδατικοί παράγοντες, που επαναφέρουν την υγεία και την άνεση στα ταλαιπωρημένα χέρια.

Εύθραυστα νύχια

Η δύναμη και η υγεία των νυχιών πηγάζει από τα πετσάκια. Τους δίνουμε την απαραίτητη δύναμη ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή: Ρίχνουμε σε ένα μπολ 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας χλιαρό ελαιόλαδο και βουτάμε τις άκρες των δαχτύλων. Περιμένουμε 10΄. Έπειτα, τα σκουπίζουμε και κάνουμε ελαφρύ μασάζ γύρω από τα νύχια. Αφήνουμε την υπόλοιπη ποσότητα να απορροφηθεί χωρίς να πλύνουμε τα χέρια με σαπούνι.

Πέλματα

Οι μαλακτικοί κι ενυδατικοί παράγοντες του ελαιόλαδου επαναφέρουν την υγρασία στα τραχια πέλματα. Αν ωστόσο, το συνδυάσουμε με μέλι και κόκκους μαύρης ζάχαρης, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Για το δέρμα του κεφαλιού

Με το πέρασμα του χρόνου το τριχωτό της κεφαλής γίνεται πιο ξηρό, τα μαλλιά χάνουν τη ζωντάνια τους και αποδυναμώνονται. Το ελαιόλαδο επαναφέρει τα φυσιολογικά επίπεδα ph του τριχωτού της κεφαλής, καταπολεμώντας την ξηροδερμία, χάρη στα Ω3 λιπαρά οξέα, τις βιταμίνες Α, Κ και τον σίδηρο, ενώ τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του δυναμώνουν τα μαλλιά και το τριχωτό ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος.

Για την ξηροδερμία

Κάνουμε μασάζ σε όλο το τριχωτό με περίπου 10 σταγόνες χλιαρό ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το κεφάλι με ένα σκουφάκι και κοιμόμαστε. Το πρωί λουζόμαστε. Ακολουθούμε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα για τουλάχιστον ένα μήνα. Τα αποτελέσματα θα μας εκπλήξουν. Για μια πιο γρήγορη θεραπεία, αναζητάμε ένα σαμπουάν που περιέχει ελαιόλαδο.

Έβαλε σε ένα μπολ μαγειρική σόδα με ελαιόλαδο και έτριψε το ψυγείο της! Το αποτέλεσμα; Φανταστικό!

Όλοι οι γονείς έχουν θέματα με την καθαριότητα και ψάχνουν απελπισμένα για λύσεις, είτε για ζωγραφισμένους τοίχος, είτε για λερωμένα χαλιά, είτε για αυτοκόλλητα κολλημένα στο ψυγείο.

Αφού λοιπόν σαν δείξαμε τα 3 αντικείμενα που θα πρέπει να έχετε κάτω από το νεροχύτη σας ας περάσουμε σε ένα άλλο μυστικό καθαριότητας και αυτό λοιπόν είναι η αφαίρεση των αυτοκόλλητων από την πόρτα του ψυγείου.

Και μην γκρινιάζεις που δεν μπορείς να το καθαρίσεις και να τα βγάλεις, γιατί το ίδιο έκανες κι εσύ όταν ήσουν μικρή και προσπαθούσε η μαμά σου με χίλιους τρόπους να καθαρίσει το ψυγείο και το πλυντήριο.

Μπορεί να μη το κατάφερνε αμέσως και σε πολύ καλό βαθμό, όμως είχε τον τρόπο της. Εμείς λοιπόν σου λέμε πως μπορείς να ξεκολλήσεις τα αυτοκόλλητα από το ψυγείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά, χρησιμοποιώντας δύο υλικά που έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου.

Σε ένα μπολάκι βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε τα μέχρι να γίνουν ένα. Με ένα πινελάκι άπλωσε το μείγμα στην περιοχή του ψυγείου όπου είναι κολλημένα τα αυτοκόλλητα και άφησε το να δράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια θα δεις πως τα αυτοκόλλητα θα ξεκολλήσουν με μεγάλη ευκολία κι εσύ απλά θα έχεις χρειαστεί λιγότερο από 10’ για να το κάνεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share