Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Προσοχή αυτά είναι τα πιο τοξικά τρόφιμα! Μακαρόνια από την Κίνα από πλαστικό και καρκινογόνα χημικά!

Δώστε βάση!

27 Ιανουαρίου 2020 19:45
Προσοχή αυτά είναι τα πιο τοξικά τρόφιμα! Μακαρόνια από την Κίνα από πλαστικό και καρκινογόνα χημικά!

Η Κίνα είναι εξαιρετικά σημαντική στο σύγχρονο κόσμο, όχι μόνο για την παραδοσιακή και νόστιμη κουζίνα της, αλλά και γιατί κατασκευάζει πολλά προϊόντα που χρειαζόμαστε και χρησιμοποιούμε καθημερινά. Κάποια από αυτά είναι και τα τρόφιμα, όπως τα μακαρόνια και το ρύζι, που δεν είναι όσο αθώα νομίζαμε!

Ωστόσο, η βιομηχανία της βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας πρόσφατα, λόγω της ανεπάρκειας προτύπων και οι άνθρωποι πλέον έχουν αρχίσει να αποφεύγουν τα κινέζικα, εισαγόμενα προϊόντα. Είναι γεγονός ότι πολλά τρόφιμα λόγω της επεξεργασίας τους, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, και ένα από αυτά είνα τα μακαρόνια που εισάγονται από την Κίνα!

Οι κινεζικές αρχές ανακάλυψαν μια εγκατάσταση που βρίσκεται στην πόλη Zhongshan και η οποία παράγει τουλάχιστον 5,5 τόνους ψεύτικα noodles και μακαρόνια. Η έρευνα των αρχών διαπίστωσε ότι αυτά τα noodles αποτελούνταν από καλαμπόκι με βιομηχανική μελάνη – η οποία τους χάριζε ένα πορφυρό χρώμα – και κερί παραφίνης.

5+1 καρκινογόνες τροφές που υπάρχουν σπίτι σας και πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Αυτές είναι οι τροφές που είναι καρκινογόνες υπάρχουν σπίτι σας και πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου.

Δείτε ποιες είναι οι 6 τροφές που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι περιέχουν καρκινογόνα. Πόσες από αυτές βρίσκονται στη δική σας κουζίνα;

1. Ποπ-κορν μικροκυμάτων

Η συσκευασία περιέχει επικίνδυνα χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και με την υπογονιμότητα. Το ίδιο το συσκευασμένο καλαμπόκι περιέχει διακετύλιο, γνωστό καρκινογόνο που μπορεί παράλληλα να προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονες.

2. Φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας

Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο.

3. Τομάτα κονσέρβα

Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Λόγω της οξύτητάς τους, οι τομάτες απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές.

5+1 καρκινογόνες τροφές

4. Αλλαντικά

Tα λουκάνικα, το μπέικον και η μορταδέλα είναι μερικά από τα επικίνδυνα αλλαντικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Σχεδόν κάθε τύπος επεξεργασμένου κρέατος περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες και συντηρητικά όπως το νιτρικό νάτριο.

5. Σολομός ιχθυοτροφείου

O Σολομός είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ψάρι, όμως πρέπει να προσέχουμε την προέλευσή του. Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του.

6. Πατατάκια

Εκτός από τα απαγορευμένα λιπαρά τρανς και το υπερβολικό αλάτι, τα πατατάκια είναι φορτωμένα με πρόσθετα γεύσης, συντηρητικά και χρωστικές. Τα πατατάκια παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι τραγανά, η διαδικασία όμως αυτή οδηγεί στο σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών (ακρυλαμίδια).

Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε. Αναζητήστε προϊόντα από πιστοποιημένους παραγωγούς ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.

6+1 τρόφιμα που απαγορεύεται να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων!

Όλοι ξέρουμε πως ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι και η πιο υγιεινή συσκευή μέσα στο σπίτι μας, παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε να τη χρησιμοποιούμε γιατί η αλήθεια είναι πως αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα!

Πρόσφατα το Athensmagazine.gr σας έδειξε τις ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από την συχνή χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, σήμερα όμως θα σου δείξουμε τα 7 τρόφιμα που απαγορεύεται να ζεστάνεις σε αυτόν!

Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται δεν μαγειρεύουν τα τρόφιμα, τα θερμαίνουν, γεγονός που βοηθά στην επιβίωση των βακτηρίων που αυτά περιέχουν, ενώ ενισχύει και την παραγωγή καρκινογόνων ουσιών.

Βραστά αυγά

αυγά

H υγρασία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του αυγού, όταν αυτό τοποθετηθεί στα μικροκύματα με το τσόφλι, ή χωρίς, δημιουργεί μια ακραία συσσώρευση ατμού, όπως μια μικροσκοπική χύτρα πίεσης και μπορεί να εκραγεί.

Μητρικό γάλα

τρικ

Δεν είναι λίγες οι νέες μητέρες, που βάζουν στο ψυγείο το μητρικό γάλα για να το χρησιμοποιήσουν μετά. Αυτή είναι μια τακτική, που δεν βλάπτει το γάλα. Τα μικροκύματα, ωστόσο, με τον ίδιο τρόπο που ζεσταίνουν άνισα τις πλάκες τροφής, μπορούν επίσης να ζεστάνουν άνισα ένα μπουκάλι μητρικού γάλακτος, δημιουργώντας «καυτά σημεία», τα οποία μπορούν να κάψουν σοβαρά το στόμα και το λαιμό του μωρού. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος απελευθέρωσης τοξικών ουσιών από την επαναθέρμανση του πλαστικού μπουκαλιού.

Επεξεργασμένα κρέατα

μητρικό γάλα

Αυτά συχνά περιέχουν συντηρητικά για την διατήρηση και για την επέκταση ζωής τους, με αποτέλεσμα όταν ζεσταθούν ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, να υφίστανται χημικές αλλαγές, όπως οξειδωμένη χοληστερόλη, η οποία βλάπτει την υγεία των αγγείων.

Ρύζι

undefined

Σύμφωνα με το Food Standards Agency, η κατανάλωση ρυζιού, που έχει ζεσταθεί σε μικροκύματα, μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση, εξαιτίας της παρουσίας σε αυτού ενός εξαιρετικά ανθεκτικού βακτηρίου, του Bacillus cereus.

Κοτόπουλο

κοτόπουλο

Η πιο σημαντική πληροφορία που πρέπει να γνωρίζετε για τα μικροκύματα είναι ότι η θερμότητά τους δεν σκοτώνει πάντα τα βακτήρια. Ως εκ τούτου τα τρόφιμα που είναι επιρρεπή σε βακτήρια, όπως το κοτόπουλο στη σαλμονέλα, αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών μετά την κατανάλωσή τους.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Το σέλινο, το λάχανο ή το σπανάκι, είναι λαχανικά πλούσια σε νιτρικά άλατα και όταν ζεσταθούν στα μικροκύματα, θα μετατραπούν σε νιτροζαμίνες, οι οποίες, σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να είναι καρκινογόνες.

Καυτερές πιπεριές

πιπεριά

Όταν οι καυτερές πιπεριές ζεσταίνονται ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, η βασική τους ουσία, η καψαϊκίνη απελευθερώνεται στον αέρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αναπνοής και κάψιμο στα μάτια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share