Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς θα αποφύγεις το hangover...Ποια ποτά να επιλέξεις!

Ξέχνα τον πονοκέφαλο της επόμενης μέρας!

27 Ιανουαρίου 2020 15:56
Πώς θα αποφύγεις το hangover...Ποια ποτά να επιλέξεις!

Πρόσφατα το hangover δηλώθηκε και επίσημα ως ασθένεια... Και ναι, σίγουρα είναι αφού ο πονοκέφαλος της επόμενης ημέρας μετά από ένα καλό ξενύχτι είναι πραγματικά βασανιστικός!

Όχι, δε θα ανεχτείς ακόμα έναν πονοκέφαλο μετά από λίγα παραπάνω ποτά. Ψυχραιμία. Το Athensmagazine.gr θα σου πει ποια ποτά είναι λιγότερο πιθανό να σου προκαλέσουν hangover, καθώς και ποια θα πρέπει να αποφύγεις.

Βότκα

Για τους περισσότερους από εμάς, η βότκα συνδέεται με κάποιες.... αμφιλεγόμενες αποφάσεις ζωής. Αυτό δεν είναι και τόσο παράξενο αν σκεφτείς πως περιέχει 40% αλκοόλ. Ωστόσο, μια έρευνα του British Medical Journal βρήκε πως η βότκα είναι ένα από τα ποτά που είναι λιγότερο πιθανό να σου προκαλέσει hangover.

Τα άχρωμα ποτά γενικότερα

Ποτά όπως του ρούμι και το τζιν, θεωρούνται safe και ίσως σε βοηθήσουν να γλιτώσεις τον πονοκέφαλο της επόμενης μέρας. Αντίθετα, τα σκουρόχρωμα ποτά όπως το ουίσκι και το bourbon καταλήγουν σε ανυπόφορα hangovers. Ένα συστατικό τους, η μεθανόλη, μένει στο σώμα ακόμα και όταν το αλκοόλ έχει εξαλειφθεί εντελώς.

Σαμπάνια

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως η σαμπάνια είναι ένα σχετικά light και άφοβο ποτό. Κι όμως, ένας καθηγητής φαρμακολογίας του University of Colorado, εξηγεί στο ABC πως τα αφρώδη ποτά όπως το prosecco ή η σαμπάνια μπορούν να προκαλέσουν βαρύ hangover.

Κρασί

Το να πιεις ακόμα ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί σου ακούγεται safe. Ωστόσο, όσο πιο σκούρο είναι ένα ποτό, τόσο περισσότερα συντηρητικά και χρωστικές έχει. Αυτά με τη σειρά τους κάνουν το hangover ακόμα πιο βαρύ. Προτίμησε λοιπόν το λευκό κρασί αν θες να είσαι παραγωγική την επόμενη μέρα.

Απίστευτο! Έγλειψε αυτό και καταπολέμησε το hangover!

Η λύση για το πρόβλημα του hangover που κατά καιρούς έχει βασανίσει όλους μας έρχεται απ' την Κορέα!

Σκληρό Hangover: 9+1 τρόποι για να το ξεπεράσεις!

Το παγωτό με το όνομα «Gyeondyo-bar», το οποίο σημαίνει «κράτα γερά», είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε, το οποίο έχει ως αποκλειστικό κοινό όσους υποφέρουν από τις επιπτώσεις του ποτού.

Διατίθεται σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ και έχει ήδη κερδίσει την αγορά, με τους κατοίκους της Νότιας Κορέας να καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ κατά κεφαλήν στην Ασία, λέει με το Reuters.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία παραγωγής, πρόκειται για το πρώτο παγωτό που νικά το hangover, χρησιμοποιώντας μία κορεατική συνταγή του 17ου αιώνα και έχει γεύση γκρέιπφρουτ.

Μάλιστα, οι διάφορες θεραπείες για το hangover είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες, με τα κέρδη των αντίστοιχων εταιρειών που τις διαθέτουν να ξεπερνούν τα 126 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και όπως φαίνεται, το νέο παγωτό αναμένεται να γίνει η νέα αγαπημένη «θεραπεία» των Νοτιοκορεατών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share