Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Προσοχή προκαλεί καρκίνο!": Ανάκληση άρον άρον από τον ΕΟΦ!

Συναγερμός στην αγορά!

21 Ιανουαρίου 2020 14:05

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην ανάκληση ενός τζελ, ως προληπτικό μέτρο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ανέστειλε αλοιφή (τζελ) που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πάθησης του δέρματος, καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σχετίζεται με την πρόκληση καρκίνου του δέρματος.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ πρόκειται για προληπτικό μέτρο καθώς συνεχίζεται η επανεξέταση του φαρμάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί με ασφάλεια τι ακριβώς συμβαίνει.

Δείτε τι αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του

Η Επιτροπή Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (PRAC) επανεξετάζει επί του παρόντος δεδομένα για τον καρκίνο του δέρματος σε ασθενείς που χρησιμοποιούν το Picato.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες φαρμάκου!

Στην ανάκληση των παρτίδων S0131218, S0030918 και S0020918 του φαρμάκου PACLITAXEL/HOSPIRA C/S.SOL.IN 6MG/ML, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Επίσης, είχε ανακαλέσει και γνωστό φάρμακο το οποίο διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής

Σημειώνεται ότι «η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβη η εταιρεία PFIZER ΕΛΛΑΣ ΑΕ, κατόπιν αποτελέσματος εκτός προδιαγραφής κατά τον έλεγχο στειρότητας που έγινε στους 18 μήνες διάρκειας ζωής κατά τη διεξαγωγή μελέτης σταθερότητας στην παρτίδα F016842A του χύδην προϊόντος».

Η εταιρεία AENORASIS AE, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, τονίζει ο ΕΟΦ.

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο!

Την ανάκληση παρτίδας αντικαταθλιπτικού φαρμάκου αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς σε αναλύσεις βρέθηκε ότι το προϊόν δεν συμφωνούσε με τις προδιαγραφές, ενώ είχε ανακαλέσει και γνωστό φάρμακο το οποίο διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακαλεί την παρτίδα 1902250 του φαρμακευτικού προϊόντος ENIDAP CAPS 100MG/CAP BTx30 CAPS, "επειδή τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο της ομοιομορφίας μάζας", όπως αναφέρεται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Πρόκειται για εκλεκτικό αναστολέα επαναπρόσληψης σεροτονίνης, δηλαδή αντικαταθλιπτικό φάρμακο, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση παθήσεων του νευρικού συστήματος (πχ. κατάθλιψη, άγχος κ.α.)

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share