Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάψε τα κιλά των γιορτών και μεταμόρφωσε το σώμα σου με μόλις 4 λεπτά την ημέρα

Βάλτε τέλος στον εφιάλτη!

14 Ιανουαρίου 2020 12:32
Κάψε τα κιλά των γιορτών και μεταμόρφωσε το σώμα σου με μόλις 4 λεπτά την ημέρα

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε καθημερινά γυμναστική, αλλά βαριέστε τα προγράμματα μίας ώρας του γυμναστηρίου, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα τετράλεπτο πρόγραμμα, το οποίο αντικαθιστά τη μία ώρα του γυμναστηρίου, το οποίο πολλοί παρατάνε!

Οι πέντε ασκήσεις που πρέπει να κάνετε

Κοιλιακοί: Τοποθετήστε τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων ή ελαφρώς ευρύτερα. Αρχίστε να σκύβετε προς κάτω, τραβώντας τη λεκάνη προς τα πίσω, σαν να θέλετε να καθίσετε σε καρέκλα. Κρατηθείτε όσο το δυνατόν χαμηλότερα, προσπαθώντας να διατηρήσετε την πλάτη σας ευθεία. Επιστρέψτε στην αρχική θέση, τεντώνοντας τους μυς των ποδιών και των άκρων.

Κάμψεις: Πάρτε τη θέση Α και τοποθετήστε τα χέρια στο πλάτος των ώμων. Οι ώμοι, τα γόνατα και τα πόδια θα πρέπει είναι ίσια. Ξεκινήστε αργά, χαμηλώνοντας το σώμα σας. Λυγίστε τα χέρια και προσπαθήστε να κρατήσετε τους αγκώνες κοντά στο σώμα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση. Η άσκηση γυμνάζει εξαιρετικά τους θωρακικούς μυς και τους τρικέφαλους.

Ορειβατική άσκηση: Πρόκειται για μια πολύπλοκη άσκηση, που θα ενισχύσει τους μυς του στομάχου και θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες. Η θέση εκκίνησης είναι η ίδια με τις κάμψεις. Τεντώστε τους κοιλιακούς σας, σηκώστε το δεξί πόδι και τραβήξτε το αργά στο στή8ος. Προσέξτε τη θέση της πλάτης και των γοφών: πρέπει να είναι σταθερά. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και κάντε το ίδιο με το αριστερό πόδι.

Προβολές: Τοποθετήστε τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων και τα χέρια στη μέση. Κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, με το αριστερό σας πόδι (το αριστερό πόδι πρέπει να σχηματίζει μια ορθή γωνία και το δεξί γόνατο να αγγίζει σχεδόν το πάτωμα). Κατόπιν, επιστρέψτε στην αρχική θέση με ένα βήμα από το μπροστινό μέρος και επαναλάβετε την άσκηση με το δεξί πόδι. Όταν κάνετε μια άσκηση, είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε την πλάτη σας ευθεία.

Άλματα: Αυτή η άσκηση ονομάζεται επίσης «Jumping Jacks» και αποτελεί μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, καθώς βελτιώνει τη σωματική και αερόβια αντοχή. Στην αρχική θέση, οι βραχίονες βρίσκονται κατά μήκος του σώματος. Πηδήξτε προς τα επάνω, απλώνοντας τα πόδια στα πλάγια και σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Επιστρέψτε στην αρχική θέση με ένα γρήγορο άλμα και επαναλάβετε την άσκηση.

Το σχέδιο προπόνησης

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share