Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Προσοχή! Αν δείτε ένα τέτοιο κρέας πετάξτε το αμέσως...Βλάπτει την υγεία σας!

Το κάνουν πολλά εστιατόρια!

6 Ιανουαρίου 2020 15:14
Προσοχή! Αν δείτε ένα τέτοιο κρέας πετάξτε το αμέσως...Βλάπτει την υγεία σας!

Μπορεί να έχετε καταναλώσει ένα παρόμοιο κρέας, χωρίς να το έχετε αντιληφθεί, αλλά αν ξαναέρθετε αντιμέτωποι με κάτι αντίστοιχο πετάξτε το χωρίς δεύτερη σκέψη!

Αυτό που είδαμε στο παρακάτω βίντεο μας ξεπερνά και η σκέψη ότι κάποιοι κάνουν κάτι τέτοιο – και χειρότερα – δεν θέλουμε καν να περνάει από το μυαλό μας. Δυστυχώς όμως, πολλές εταιρείες και εστιατόρια αυτό ακριβώς κάνουν με το κρέας τους…

Το τελικό αποτέλεσμα ονομάζεται «μπριζόλα- φράνκενσταϊν» και όχι άδικα: είναι υπολείμματα από κρέας που «κολλήθηκαν» μαζί, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ψεύτικη μπριζόλα. Να σημειώσουμε ότι η κατανάλωση αλλαντικών και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι «πιθανόν» καρκινογόνος.

Ρίξτε μια ματιά αν αντέχει το στομάχι σας:

Συναγερμός: Κατάσχεση 145 κιλών ακατάλληλου κρέατος!

Μετά από έκτακτο και απροειδοποίητο έλεγχο στην αγορά κατασχέθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση κρέας. Συγκεκριμένα ήταν συνολικού βάρους 145 κιλών τα κρέατα που δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Δεσμεύθηκαν 186 κιλά ακατάλληλων ψαριών σε ιχθυόσκαλα!

ακατάλληλο κρέας

Μετά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι προχώρησαν στην δέσμευση 127 κιλών βοδινού κρέατος Πολωνίας και κοτόπουλα Γερμανίας. Ακόμα κατάσχεσαν 18 κιλά σουβλάκια (χοιρινά και κοτόπουλα), για απουσία σημάνσεων καταλληλότητας, μη τήρηση της ψυκτικής αλυσίδας και υπέρβαση του ορίου συντήρησης των προϊόντων.

719 κιλά ακατάλληλου κρέατος βρέθηκαν στον Πειραιά!

Ακατάλληλα προς κατανάλωση κρέατα, ιταλικής προέλευσης, συνολικού βάρους 719 κιλών, κατάσχεσαν οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στo πλαίσιo των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

ΕΦΕΤ: Τα τρόφιμα – θάνατος που υπάρχουν στην αγορά!

Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν 719 κιλά βοδινού κρέατος προέλευσης Ιταλίας, λόγω εμφανών μακροσκοπικών οργανοληπτικών αλλοιώσεων σε συνδυασμό με τη μη τήρηση της ψυκτικής αλυσίδας.

Συναγερμός: Βρέθηκε σαλμονέλα σε γύρο κοτόπουλο!

Κατεψυγμένο γύρο κοτόπουλου συνολικού βάρους 250 κιλών, κατάσχεσαν λόγω σαλμονέλας, οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά!

Δείτε επίσης: "Βλάβες στον εγκέφαλο από αυτά τα ψάρια": Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση εμπορίου κρεάτων του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατάσχεσαν 250 κιλά γύρου κοτόπουλου, λόγω παρουσίας σαλμονέλας.

ΕΦΕΤ: Προσοχή! Ανάκληση γνωστού τυριού για σαλμονέλα! (photo)

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση τυριού ροκφόρ, λόγω πιθανής παρουσίας του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. "Παγωτά - θάνατος,μην τα τρώτε!" Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Πρόκειται για τυρί ροκφόρ Γαλλικής προέλευσης με εμπορική ονομασία «SOCIETE ROQUEFORT» 100g+25g free, με αριθμό παρτίδας 3177C και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.11.2019. Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε στην Ελληνική αγορά από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος μετά τις 18.07.2019 και μέχρι τις 02.08.2019.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το καταναλώσουν.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share