Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαλε βούτυρο πάνω στο χτυπημένο της πόδι! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Η πιο άμεση λύση για τις μελανιές!

3 Ιανουαρίου 2020 22:11
Έβαλε βούτυρο πάνω στο χτυπημένο της πόδι! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι πραγματικά πολύ αδέξιοι κι έτσι συχνά καταλήγουν με χτυπήματα και μελανιές σε όλα τα σημεία του σώματός τους. Μετά τις συμβουλές που σου δώσαμε και τα 8 κορυφαία γιατροσόφια της γιαγιάς, το Athensmagazine.gr σου βρήκε τη λύση για να αποχαιρετίσεις τις μελανιές. Θα χρειαστείς μόνο λίγο βούτυρο ή έναν ανανά!

Πριν, όμως, σου πούμε πράγματα που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό πρέπει να γνωρίζεις πως αν με το παραμικρό μελανιάζεις καλό θα ήταν να επισκεφτείς το γιατρό σου και να κάνεις εξετάσεις. Είναι πολύ πιθανό να έχεις έλλειψη βιταμίνης C ή Κ οπότε θα πρέπει να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα.

Τι μπορείς να κάνεις για να φύγουν πιο γρήγορα οι μελανιές;

Βάλε βούτυρο:

Κόψε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και πάρε στα χέρια σου μια μικρή- λεπτή χτένα.
Άπλωσε το βούτυρο και χτένισε την περιοχή απαλά.
Επανέλαβε την ίδια διαδικασία 2 με 3 φορές και θα δεις πως η μελανιά θα κιτρινίσει και μετά από λίγες μέρες θα εξαφανιστεί.

Χρησιμοποίησε ανανά:

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά δεν είναι. Ο χαρακτηρισμός που ίσως θα του ταίριαζε περισσότερο είναι το «μαγικό κόλπο».

Τι πρέπει να κάνεις;

Κόψε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και πάρε ένα από αυτά στο χέρι σου.
Πέρασε το κομμάτι πάνω από τις μελανιές σου βάζοντας λίγη δύναμη.
Μην ξεπλύνεις την περιοχή.
Το λαχταριστό αυτό φρούτο, περιέχει ένα ένζυμο το οποίο ονομάζεται βρομελαΐνη και είναι ειδικό στο να καταπολεμά το οίδημα.

Έφτιαξε κομπρέσες μελιού και τις έβαλε στο στήθος της! Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Είναι αλήθεια πως το μέλι εκτός από μια δόση γλύκας που μπορεί να προσφέρει στα γλυκά και τα ροφήματα μας έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόσφατα το Athensmagazine.gr σας έδειξε μια σπιτική θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα νέο σπιτικό γιατροσόφι χρησιμοποιώντας μέλι για να φτιάξουμε κομπρέσες.

Το μέλι συχνά συνιστάται από τους γιατρούς ως θεραπεία για το βήχα, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και του πονόλαιμου, ενώ αυτή η θεραπεία που θα σας παρουσιάσουμε είναι κατάλληλη και για παιδιά κάτω του 1 έτους.

Δείτε πως μπορείτε να ξεφορτωθείτε τον βήχα και τη βλέννα, μέσα σε ένα βράδυ!

Τι θα χρειαστείτε:


βιολογικό μέλι
αλεύρι καρύδας
βιολογικό λάδι καρύδας ή παpθένο ελαιόλαδο
μία πετσέτα ή χαρτοπετσέτα
κολλητική ιατρική ταινία

Ανακατέψτε τα υλικά καλά, μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα. Στη συνέχεια απλώστε μια μικρή ποσότητσα στην πετσέτα ή την χαρτοπετσέτα.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε το έμπλαστρο λίγο πιο πάνω από την περιοχή της καρδιάς.

Προσοχή: τα παιδιά θα πρέπει να αφαιρέσουν το επίθεμα μετά από δύο ώρες, ενώ οι ενήλικες μπορούν να το αφήσουν όλη τη νύχτα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share