Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαζε κάθε βράδυ μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι του γιου της! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Σίγουρα θα το δοκιμάσετε!

31 Δεκεμβρίου 2019 17:50
Έβαζε κάθε βράδυ μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι του γιου της! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Όπως σας έχουμε επισημάνει ξανά το σκόρδο έχει πάρα πολλές ευεργετικές ιδιότητες και μπορούμε εκτός από τη μαγειρική να το χρησιμοποιούμε για να λύσουμε πολλά θέματα υγείας.

Το σκόρδο λοιπόν, θωρακίζει τον οργανισμό μας από προβλήματα και ασθένειες, εμποδίζει την φαλάκρα, καθαρίζει τις αρτηρίες και το αίμα, εξασθενεί τα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης και κάνει καλό στα αναπνευστικά προβλήματα.

Το ξέρατε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν ωμό σκόρδο γιατί το θεωρούσαν ισχυρό αντιβιωτικό και τους κρατούσε υγιείς όσο έφτιαχναν τις πυραμίδες; Η αλλικίνη είναι το πιο πολύτιμο και θεραπευτικό συστατικό του σκόρδου. Όταν το σκόρδο πολτοποιείται οι ιδιότητές της αυξάνονται, αλλά αν μαγειρευτεί καταστρέφονται. Ο ιδανικός τρόπος να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του σκόρδου είναι να το πολτοποιήσετε και να το καταναλώσετε αφού το αφήσετε για 15 λεπτά. Προσθέστε ελαιόλαδο και μαϊντανό για να εξουδετερώσετε την έντονη μυρωδιά του.

σκόρδο

Αλλά γιατί να βάλει κανείς σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι του;

Κάποιοι βάζουν σκόρδο στις τσέπες τους για καλή τύχη και κάποιοι λένε ότι ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι ευνοεί τον ύπνο. Πολλοί λαοί τρίβουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους με σκόρδο για να κρατήσουν μακριά την αρνητικότητα των πνευμάτων και να διατηρήσουν το φαγητό αγνό. Η παράδοση που θέλει μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι φαίνεται να έχει τις ρίζες της κάπου ανάμεσα στην παράδοση και τις πραγματικές ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου, οπότε δοκιμάστε το κι ίσως βοηθήσει να διώξετε την αρνητική ενέργεια, τουλάχιστον για όσο κοιμάστε…

Βάζει σκελίδες σκόρδου σε βρασμένο νερό και το εισπνέει. Το αποτέλεσμα; Θαυματουργό!

Μπούκωμα στην μύτη είτε από αλλεργία είτε από ένα κρυολόγημα; Δυσχεραίνει την αναπνοή και χαλάει τον ύπνο σας, ξυπνώντας συνέχεια για να καθαρίσετε την μύτη σας. Αντιμετωπίστε το με εισπνοές με σκόρδο, ένας απόλυτα φυσικός τρόπος! Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, μια εξ' αυτών σας δείξαμε πρόσφατα όπου μια γυναίκα τοποθετεί στο στόμα της μια σκελίδα σκόρδο και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Εισπνοές με σκόρδο

Πώς να το κάνετε; Βράστε νερό και προσθέστε 3-4 σκελίδες από ψιλοκομμένο σκόρδο. Σκύψτε επάνω από την κατσαρόλα που έχετε βράσει το νερό, τοποθετήστε μια πετσέτα επάνω από το κεφάλι σας για να εμποδίσετε τους ατμούς να φύγουν και πάρτε βαθιές εισπνοές.

Στην αρχή, μπορεί να νιώσετε μεγάλη δυσφορία και δυσκολία στην αναπνοή, αλλά πρέπει να επιμείνετε. Ο ατμός είναι ένα καταπληκτικό αποσυμφορρητικό και βοηθά στον καθαρισμό των ρινικών οδών. Όταν προσθέτετε άλλα επουλωτικά συστατικά, τα θετικά αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται. Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό, με αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Πήρε σκόρδο και το κόλλησε πάνω σε τραυμαπλάστ - Αυτό που συμβαίνει μετά δεν το έχετε δει ποτέ!

Πήρε σκόρδο και το κόλλησε πάνω σε τραυμαπλάστ! Αυτό που συμβαίνει μετά δεν το έχετε δει ποτέ!

Έχετε ακούσει ποτέ για τα οφέλη της τοποθέτησης κρεμμύδιου στα πόδια σας ή μελιού στο στήθος σας; Αυτά, πιστεύεται οτι βοηθούν στη θεραπεία του κρυολογήματος. Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες, οι οποίες λειτουργούν όχι μόνο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας. Ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικό της φύσης λοιπόν είναι το σκόρδο! Βάζει σκελίδες από σκόρδο σε βρασμένο νερό και το εισπνέει. Στη συνέχεια...

Ως αποτέλεσμα των εξαιρετικών αντιβιοτικών, αντιικών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του, το σκόρδο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της ακμής, της γρίπης, για τα πόδια των αθλητών, και για τη δερματοφυτία. Εάν λαμβάνεται από το στόμα, το σκόρδο βοηθά πραγματικά στη τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει από τη φθορά των ακτινών UVB και βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου. Εάν εφαρμόζεται τοπικά, το σκόρδο είναι σε θέση να αντιμετωπίζει ιούς και μύκητες, τη ψωρίαση, τους δερματικούς κάλους, την αλωπεκία και τη λεϊσμανίαση. Eπίσης, προάγει την επούλωση των πληγών, αλλά και προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος.

Εάν λαμβάνεται από το στόμα, το σκόρδο βοηθά πραγματικά στη τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει από τη φθορά των ακτινών UVB και βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου.
Υπάρχουν δύο μελέτες που έχουν δείξει οτι η τοπική χρήση σκόρδου είναι 100% αποτελεσματική στην θεραπεία κονδυλωμάτων. Σε αντίθεση με τις άλλες θεραπείες κονδυλωμάτων, το σκόρδο δεν προκαλεί επιβλαβείς παρενέργειες.

undefined

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να τρίψετε το σκόρδο σε ένα μικρό μέρος του δέρματος για να δείτε αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο σε αυτό. Δείτε επίσης: Έβαλε Vicks πάνω σε μια σκελίδα σκόρδο! Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό όταν μάθετε το γιατί!

– Πληγή ή εξάνθημα

Για τοπική χρήση σπάστε ένα οργανικό βολβό σκόρδου και τοποθετήστε το απευθείας στην πληγή ή στο εξάνθημα και καλύψτε το με ένα χανζαπλαστ ή μια γάζα ή και μια ιατρική ταινία.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να το αφαιρέσετε το αφαιρέσετε όταν κάνετε ντουζ, και να στεγνώσετε την περιοχή πριν από την εφαρμογή μερικών επιδέσμων σκόρδου. Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα μέσα σε μια περίοδο 2 εβδομάδων μέχρι η πληγή σας είναι να επουλωθεί εντελώς.

– Ψωρίαση ή έκζεμα

Απλά εμποτίστε μερικές φρέσκες σκελίδες σκόρδου με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για 24-48 ώρες για τη θεραπεία της ψωρίασης ή του εκζέματος. Επιπλέον, συνιστάται να εφαρμόσετε το λάδι στο δέρμα σας και να καλύψετε την περιοχή με ένα χανζαπλαστ ή με μια γάζα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share