Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λιώνει ζάχαρη και την αλείφει στα πόδια της! Το αποτέλεσμα; Πορσελάνινη επιδερμίδα!

Θα τρέξετε να το κάνετε!

20 Δεκεμβρίου 2019 19:00
Λιώνει ζάχαρη και την αλείφει στα πόδια της! Το αποτέλεσμα; Πορσελάνινη επιδερμίδα!

Θέλετε μαλακή και πορσελάνινη επιδερμίδα αλλά παράλληλα oi αποτριχώσεις είναι πολύ επώδυνες για εσάς; Δοκιμάστε αυτή την φυσική μέθοδο αποτρίχωσης με ζάχαρη, και βάλτε τέλος στους πόνους και τους ερεθισμούς του ξυρίσματος!

Το ξύρισμα είναι πολύ επίπονο και το αποτέλεσμα όχι και τόσο επιθυμητό. Από την άλλη η αποτρίχωση έχει καλύτερα αποτελέσματα, και με αυτά τα τρία πράγματα, μπορείς να αποτρέψεις τον πόνο. Σου έχουμε όμως και τον καλύτερο τρόπο και είναι αυτός παρακάτω!

Η χαλάουα είναι πολύ δημοφιλής στον αραβικό κόσμο και έρχεται σιγά σιγά και στον δυτικό. Σε αυτή την μέθοδο αποτρίχωσης χρησιμοποιείται μια κρέμα από ζάχαρη λίγο πιο υγρή από το κερί. Μπορείτε να αφαιρέσετε ακόμα και τις πιο μικρές τρίχες, αφού η ζάχαρη μπαίνει βαθιά μέσα στο δέρμα.

Επίσης, δεν πονάει τόσο όσο η αποτρίχωση με κερί, αφού οι τρίχες αφαιρούνται προς την φορά που βγαίνουν. Σπάνια ερεθίζει το δέρμα. Στην χαλάουα, η ζεστή κρέμα της ζάχαρης κρυώνει πάνω στο δέρμα και μετά αφαιρείται.

Έβαλε κρυσταλλική ζάχαρη στη γλώσσα της! Ο λόγος; Θα σας σοκάρει!

Σε όλους μας έχει τύχει να κάψουμε τη γλώσσα μας, είτε από λαιμαργία που φάγαμε μια κουταλιά απ' το καυτό φαγητό, είτε επειδή δεν υπολογίσαμε σωστά τη θερμοκρασία του καφέ ή οποιοδήποτε άλλου ροφήματος.

Λίγοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν τι να κάνουν για να ανακουφιστούν από τον πόνο του καψίματος.

To Athensmagazine.gr πρόσφατα σας παρουσίασε τις μαγικές ιδιότητες που έχει η μαγειρική σόδα αν τοποθετηθεί πάνω στη γλώσσα σας!

Τυπικά ένα κάψιμο στη γλώσσα μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως και κάποιες ημέρες. Νιώθουμε το σημείο της γλώσσας μας «τραχύ» και «μουδιασμένο» ενώ χάνουμε την ικανότητα της γεύσης μας προσωρινά.

Οι γευστικές απολήξεις στη γλώσσα μας βρίσκονται ανάμεσα στις ελαφρές σχισμές και ρωγμές στην επιφάνειά της. Όταν καίμε τη γλώσσα μας, καταστρέφονται αυτές οι απολήξεις σε εκείνο το σημείο, αλλά αναδημιουργούνται πλήρως μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Αν κάψετε τη γλώσσα σας με ένα καυτό ρόφημα ή φαγητό μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα.

-Καθαρίστε το σημείο με μπουκώματα με δροσερό νερό για μερικά λεπτά

-Βρέξτε ένα πανί με κρύο νερό και κρατήστε το για μερικά δευτερόλεπτα στην επιφάνεια της γλώσσας, εκεί που καήκατε

-Βάλτε ένα παγάκι στο στόμα σας και περάστε το από το σημείο μερικές φορές για να ανακουφιστείτε από τον πόνο

-Αποφύγετε να πιείτε ζεστά ή καυτά ροφήματα

-Πάρτε ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη για τον πόνο και τη φλεγμονή

-Πασπαλίστε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη στο σημείο του καψίματος για να ανακουφιστείτε από τον πόνο

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share