Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4+1 προϊόντα ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου!

Θα τα λατρέψεις!

18 Δεκεμβρίου 2019 15:55
4+1 προϊόντα ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου!

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, είτε πρόκειται για τα μαλλιά μας, είτε για το δέρμα μας, είτε για τα χείλη μας. Μερικά προϊόντα ομορφιάς όμως είναι τόσο ακριβά που μας κάνουν να το ξανασκεφτόμαστε λιγάκι. Ωστόσο μην ξεχνάμε το μυστικό που σας είχαμε γνωστοποιήσει πρόσφατα με την μαγειρική σόδα κάτω από τα μάτια.

To Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς τα 5 κορυφαία προϊόντα ομορφιάς που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με φυσικά υλικά τα όποια όλες έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Ενυδατικό lip balm για τα χείλη

Λιώσε μια κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας ή βαζελίνη και λίγες σταγόνες λάδι καρύδας. Μην τα ζεστάνεις πάρα πολύ, και μόλις η θερμοκρασία γίνει κανονική, πρόσθεσε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά και ρίξε το μείγμα σε ένα μικρό δοχείο. Άφησέ το να «κάτσει» για κάποιο χρονικό διάστημα και ξεκίνα να το χρησιμοποιείς μόλις κρυώσει εντελώς.

Μάσκα προσώπου από αβοκάντο

Θα χρειαστείς μισό ώριμο αβοκάντο. Λιώσ’ το με ένα πιρούνι, πρόσθεσε λίγο μέλι και μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι. Ανακάτεψε καλά και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου, κάνοντας ταυτόχρονα απαλό μασάζ για χαλάρωση. Άφησε την μάσκα για τουλάχιστον μία ώρα, και σύντομα η λάμψη θα επανέλθει στο δέρμα σου.

Μάσκα από πορτοκάλι και γιαούρτι

Μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι και ο χυμός ενός πορτοκαλιού. Όταν τα συνδυάζουμε, δημιουργείται μια υπέροχη μάσκα, η οποία βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας λόγω της βιταμίνης C, που με τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες επιτρέπει στον οργανισμό να επανέλθει στην καλύτερή του φυσική κατάσταση. Άπλωσέ την για δέκα λεπτά στο πρόσωπό σου, και ξέπλυνέ την με κρύο νερό.

Κρέμα χεριών

Βράσε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας και μια χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σούρωσέ τα ενώ είναι ακόμα ζεστό το μίγμα και πρόσθεσε 8 κουταλιές ροδόνερο. Άφησέ το να κρυώσει και θα έχεις μια κρέμα που θα σου προστατεύει τα χέρια, αλλά θα τα κρατάει και ενυδατωμένα για αρκετή ώρα.

Γαλάκτωμα σώματος από αμύγδαλα

Λιώσε στο γουδί 30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Στο μίξερ, πρόσθεσε στα αμύγδαλα 100 γρ. ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος 10 σταγόνες βενζόης (boswellia serrata). Άσε το μίγμα να σταθεί για 2 ημέρες ανακινώντας πού και πού, σούρωσέ το και είναι έτοιμο για χρήση.

7+1 μυστικά ομορφιάς από την Ασία που θα αλλάξουν όλα όσα ξέρατε!

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε τα 7+1 καλύτερα μυστικά ομορφιάς που κυκλοφορούν και προέρχονται από την Ασία! Ποια γυναίκα δεν θέλει αψεγάδιαστη επιδερμίδα;

Δείτε αγαπημένες συνήθειες ομορφιάς που μπορείτε να υιοθετήσετε κι εσείς για να αποκτήσετε λεία και λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς να χαλάσετε χρήματα και χρόνο! Μπέττυ Μαγγίρα - Ελένη Μενεγάκη: Αποκάλυψαν τα μυστικά της ομορφιάς τους! - Εύκολα tips που μπορείς να ακολουθήσεις!

Ποια είναι η καθημερινή περιποίηση που πρέπει να ακολουθείτε;

Wakeup call tool

Αφού αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, βάλτε παγάκι στο πρόσωπο για 15-30 δευτερόλεπτα. Έτσι η επιδερμίδα σας θα αναζωογονηθεί.

Αφρός ξυρίσματος για την καταπολέμηση της ακμής

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής εφαρμόστε λίγο αφρό ξυρίσματος για ευαίσθητη επιδερμίδα, κάνοντας μασάζ για 5-10 λεπτά στα προβληματικά σημεία. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο σας και επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες δυο φορές.

Μάσκα από φύκια

Ο λαός της Κορέας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα φύκια για τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Βάλτε λίγα φύλλα φυκιού μαζί με νερό και στη συνέχεια κάντε μάσκα προσώπου με το μείγμα αυτό για 15 λεπτά.

Η σπιτική μάσκα από σταφύλι που θα εξαφανίσει τις ρυτίδες από το πρόσωπό σας!

Μασάζ με ζεστή πετσέτα

Κάντε το τέλειο μασάζ με μία ζεστή βρεγμένη πετσέτα. Αν θέλετε μπορείτε να εφαρμόσετε και λαδάκι για να ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματος.

Ο κανόνας των 10 δευτερολέπτων

Για καθαρό και λαμπερό πρόσωπο εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα, 10 δευτερόλεπτα αφού βγείτε από το μπάνιο σας. Ο λόγος είναι ότι οι πόροι έχουν ήδη ανοίξει και η επιδερμίδα ενυδατώνεται κατευθείαν.

Λοσιόν από χοντρό αλάτι

Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και ανακάτεψε καλά. Χρησιμοποίησε την λοσιόν αυτή κάθε πρωί για να καθαρίσετε το πρόσωπό σου.

Γάλα σόγιας

Βάλτε μια γάζα σε γάλα σόγιας και στη συνέχεια τοποθετήστε την σε καθαρό πρόσωπο για περίπου 15-20 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές τη βδομάδα.

Λεμόνι

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και χρησιμοποιήστε το χυμό για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, τους μαύρους πόρους και να βελτιώσετε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share