Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

8+ 1 αγαπημένες τροφές που αν καταναλωθούν για καιρό, προκαλούν πρόβλημα - Για το ρύζι ούτε καν το φανταζόμασταν

Το γνωρίζατε;

18 Δεκεμβρίου 2019 13:40
8+ 1 αγαπημένες τροφές που αν καταναλωθούν για καιρό, προκαλούν πρόβλημα - Για το ρύζι ούτε καν το φανταζόμασταν

8+ 1 αγαπημένες τροφές που αν καταναλωθούν για καιρό, προκαλούν πρόβλημα - Για το ρύζι ούτε καν το φανταζόμασταν

Όλοι γνωρίζουμε πως οι υπερβολικές ποσότητες γλυκών και ζυμαρικών μπορούν να προκαλέσουν παχυσαρκία. Φαίνεται όμως πως κάποιες συνηθισμένες τροφές που θεωρούνται αθώες μπορούν εξίσου να βλάψουν το σώμα μας. Αν δείτε πώς φτιάχνονται τα πατατάκια δεν θα ξαναφάτε ποτέ στην ζωή σας!

Δείτε 9 δημοφιλείς τροφές που θα πρέπει να προσέχουμε:

9. Γαρίδες

Οι γαρίδες μπορούν να συγκεντρώσουν βαρέα μέταλλα και γι’αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού αλιεύθηκαν. Από όλα τα θαλασσινά, οι γαρίδες είναι οι πρωταθλητές στην χοληστερόλη

Εάν τις τρώτε συχνά, θα αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και γι’αυτό συνίσταται να τις συνοδεύουμε με λαχανικά γιατί βοηθούν το σώμα να απομακρύνει την επιπλέον χοληστερόλη.

8. Επεξεργασμένο τυρί

Δεν είναι υγιές να τρώμε τυρί που είναι συσκευασμένο σε πλαστικά σακουλάκια γιατί είναι γεμάτα συντηρητικά και προσθετικά χημικά που δίνουν χρώμα και γεύση. Οπότε δεν τρώτε τυρί αλλά πλαστικό.

7. Πατατάκια

Είναι περισσότερο προσθετικά παρά πατάτες. Έρευνες δείχνουν πως οι συσκευασίες με πατατάκια περιέχουν λιγότερο από 60% πατάτες. Περιέχουν πολύ αλάτι, προσθετικά, χρωστικές και συντηρητικά.

6. Ρύζι

Το ρύζι μεγαλώνει σε πλημμυρισμένα χωράφια και εμπλουτίζεται με ανόργανο αρσενικό που έρχεται από το χώμα. Εάν καταναλώνετε τακτικά ρύζι, αυξάνεται τις πιθανότητες να πάθετε διαβήτη, αναπτυξιακές διαταραχές, ασθένειες του νευρικού συστήματος και ακόμα και καρκίνο στα πνευμόνια ή την ουροδόχο κύστη.

Εάν αφήσετε το ρύζι στο νερό από το βράδυ, τα επίπεδα αρσενικού θα μειωθούν κατά 80%, σύμφωνα με μελέτες.

5. Αλατισμένα κράκερ

Τα κράκερ έχουν συνδεθεί με ασθένειες όπως διαβήτη, εγκεφαλικό, καρδιακό, παχυσαρκία, αθηροσκλήρωση και Αλτσχάιμερ. Συνίσταται να τρώμε μέχρι 1 κ.γ αλάτι τη μέρα. Ένα μικρό κράκερ περιέχει 3 φορές την συνισταμένη ποσότητα.

4. Μπισκότα με σοκολάτα

Είναι από τα πιο δημοφιλή μπισκότα αλλά θα σας κάνουν να πάρετε βάρος. Επίσης, τα προϊόντα αυτά είναι γεμάτα τρανς λιπαρά και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε καρδιαγγειακές παθήσεις και πρόωρο θάνατο.

3. Σπογγώδη κέικ

Αυτά τα προϊόντα αντέχουν μέχρι και 5 μήνες πριν χαλάσουν. Δεν παθαίνουν τίποτα. Τα λιπαρά που έχει και τα συντηρητικά το μετατρέπουν σε δηλητήριο.

2. Παγωτό

Το γάλα από τα λιπαρά και η ζάχαρη μετατρέπουν το παγωτό σε μία «βόμβα λίπους» για το σώμα. Έρευνες έχουν δείξει πως έφηβες που κατανάλωναν συχνά το προϊόν στην εφηβεία έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνου του στήθους.

1. Προϊόντα που μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των ματιών

Κάποιοι πιστεύουν πως είναι πιθανό να κάνουμε πιο ανοιχτό το χρώμα των ματιών μας μέσα σε 2 εβδομάδες με προϊόντα όπως μέλι, σπανάκι, τζίντζερ και χαμομήλι. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share