Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αν πετάτε τις φύτρες από τα σκόρδα σταματήστε τώρα! Δείτε τα θαυματουργά οφέλη για την υγεία!

Το φάρμακο της φύσης!

17 Δεκεμβρίου 2019 08:37
Αν πετάτε τις φύτρες από τα σκόρδα σταματήστε τώρα! Δείτε τα θαυματουργά οφέλη για την υγεία!

Αν πετάτε τις φύτρες από τα σκόρδα σταματήστε τώρα! Δείτε τα θαυματουργά οφέλη για την υγεία!

Φυτρωμένο σκόρδο Συμβουλές για την υγεία:

Δεν πρέπει να πετάμε το φυτρωμένο σκόρδο. Αυτό, διότι κρίνεται σημαντική τόσο η διατροφική αξία του, όσο και η φαρμακευτική δράση του. Το σκόρδο διακρίνεται για την αντιβακτηριακή, την αντιμυκητιακή και την αντιική δράση του.

Το σκόρδο βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποητικό σύστημα, καταπολεμά τον καρκίνο, επουλώνει τις πληγές από τα δαγκώματα των μη δηλητηριωδών φιδιών, ενώ θεραπεύει και τις λοιμώξεις.

Το σκόρδο περιέχει την αλισίνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα του TNF-α, καταπολεμά τα τριγλυκερίδια, την ινσουλίνη, το ουρικό οξύ, καθώς και τη γλυκόζη στο αίμα. Επίσης, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε διαβητικούς ασθενείς. Το φυτρωμένο σκόρδο είναι σημαντικό, διότι οι φύτρες του αυξάνουν τη συγκέντρωση φαινολικών συστατικών και έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Σταματήστε να τρώτε δημητριακά με γάλα! Κινδυνεύετε από...

Είναι από τα πιο αγαπημένα και εύκολα πρωινά, και βραδινά. Τα δημητριακά με γάλα φαίνονται να είναι κάτι υγιεινό για πολλούς. Τι και αν σας λέγαμε ότι τόσα χρόνια κάνατε κακό στην υγεία σας;

Έχουμε ακούσει για πολλούς συνδυασμούς τροφίμων που μπορεί να βλάπτουν τον οργανισμό, όπως και τα μακαρόνια με κιμά, αλλά δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι τα δημητριακά με γάλα έχουν απαγορευτικό.

Οικονομικός και γρήγορος, αυτός ο συνδυασμός παρέχει υδατάνθρακες που θα προκαλέσουν γρήγορη απώλεια ενέργειας. Προσπαθήστε να αλλάξετε το γάλα με άσπρο γιαούρτι και προσθέστε μερικά καρύδια.

Προσοχή! Αν τρώτε μακαρόνια με σάλτσα μπορεί να καταστρέφετε την υγεία σας!

Αγαπάτε τα μακαρόνια με σάλτσα αλλά δεν φανταζόσαταν ότι μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας. Δείτε τι πρέπει να προσέχετε!

Υπάρχουν πολλές συνταγές για μακαρόνια, όπως αυτή με τα μακαρόνια και τυρί στην χύτρα, που μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλα μας. Πάντα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι έχουν πολλές θερμίδες και μπορεί να μας βλάψουν!

Μπορεί να σας φορτώσει με περισσότερη ζάχαρη από αυτήν που πρέπει. Η αγαπημένη στο μαγείρεμα «σάλτσα ντομάτας σε κονσέρβα» αποτελεί την σημαντικότερη κρυφή πηγή ζάχαρης, η οποία συνδέεται με αύξηση της παχυσαρκίας, με τον διαβήτη, τη στεφανιαία νόσο και την εμφάνιση τερηδόνας.

Για πιο υγιεινά ζυμαρικά ή κοκκινιστά φαγητά, λοιπόν, ελέγξτε τις ετικέτες και επιλέξτε σάλτσες με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι ή, ακόμη καλύτερα, παρασκευάστε τη δική σας σάλτσα με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Μπορείτε επίσης να βρείτε στα σούπερ-μάρκετ απλό πολτό ντομάτας χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή αλάτι και να προσθέσετε δικό σας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο ή ακόμα και μπαχαρικά, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι περιέχει το πιάτο σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share