Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Floating: η μοναδική εμπειρία που υποσυνείδητα θα σου θυμίσει πως ήταν μέσα στη μήτρα της μητέρας σου

16 Δεκεμβρίου 2019 21:24
Floating: η μοναδική εμπειρία που υποσυνείδητα θα σου θυμίσει πως ήταν μέσα στη μήτρα της μητέρας σου

Πως θα σου φαινόταν να μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη ώρα μόνο με τον εαυτό σου επιπλέοντας χωρίς καμια προσπάθεια σε πεντακάθαρο νερό ακούγοντας μόνο το σφυγμό σου; Δεν μπορείς να ξέρεις μέχρι να το ζήσεις.

Όταν μπήκα μέσα στην κλειστή μπανιέρα με τα χαμηλά χρωματιστά φώτα και αφέθηκα στην άνωση του νερού, αρχικά πίστεψα πως μοιάζω με γοργόνα: μπορούσα να κάνω ότι κίνηση ήθελα χωρίς να καταβάλω καμια προσπάθεια και δίχως να βυθίζομαι. Με έπιασα να μετατρέπω τις αρχικές δειλές μου διατάσεις σε χορευτικές κινήσεις μέσα στο νερό, κάτι που κράτησε τα πρώτα δέκα λεπτά όσο δηλαδή ακούγεται η χαλαρωτική μουσική στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, όταν η μουσική σταμάτησε και τα φώτα έσβησαν ένιωσα την ιδανική θερμοκρασία να με αγκαλιάζει με τόση αγάπη και το νερό να με προστατεύει δίνοντάς μου ταυτόχρονα τόση στοργή και ελευθερία όση αισθάνθηκα ότι πρέπει να είχα ως έμβρυο. Έμεινα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και που δεν είχα ξαναβιώσει για 60 ολόκληρα λεπτά, με το σώμα μου να αφήνεται ελεύθερο και να ξεκουράζεται χωρίς προηγούμενο, τον αυχένα μου να μην σηκώνει πλέον το βάρος των σκέψεών μου και το μυαλό μου να φιλτράρει τις πιο αναπάντεχες στιγμές της ζωής μου μία προς μία. Θα έλεγα πως έμοιαζε με λύτρωση.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: το Etherfloat είναι το εξειδικευμένο κέντρο floating στην Ελλάδα και προσφέρει μια εμπειρία την οποία κατά τη γνώμη μου κάθε άνθρωπος πρέπει να βιώσει στη ζωή του και όχι μονάχα μια φορά. Το floating είναι η σωματική επίπλευση που προκαλείται ενώ βρισκόμαστε μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή που λέγεται pod. To pod περιέχει διάλυμα νερού και θειικού μαγνησίου (epsom salt) το οποίο παράγει ισχυρή άνωση. Ξαπλώνοντας ανάσκελα, επιπλέεις στην επιφάνεια του νερού χωρίς προσπάθεια, σαν να μην έχεις βάρος, όπως ένας αστροναύτης στο διάστημα. Υπάρχει μία ελαφριά πόρτα, την οποία μπορείς να αφήσεις ανοιχτή ή να κλείσεις σε περίπτωση που θέλεις να αποφύγεις εντελώς τους ήχους και τα φώτα. Η θερμοκρασία του νερού και του αέρα μέσα στο pod είναι περίπου 35 βαθμοί Κελσίου, αντίστοιχη με αυτή του δέρματος, πράγμα που σημαίνει πως σε κάνει να αισθάνεσαι ότι γίνεσαι ένα με το νερό. Όλα τα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί με κύριο στόχο να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα εξωτερικά ερεθίσματα που δεχόμαστε. Και πιστέψτε με το πετυχαίνουν. Κάποια στιγμή συνειδητοποιείς μέσα στη δεξαμενή πως είσαι μόνο εσύ και ο εαυτός σου χωρίς τίποτα να μπορεί να μπει ανάμεσά σας.

Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για το floating, αλλά αισθάνομαι πως όσα και να πω δεν θα είναι αρκετά, καθώς μερικά πράγματα πρέπει να τα ζήσεις για να τα καταλάβεις. Επίσης θεωρώ πως ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες θα πάρει από το floating αυτό το οποίο χρειάζεται: κάποιος που είναι πολύ αγχωμένος θα αποβάλλει το στρες, ένας επαγγελματίας αθλητής θα βοηθηθεί στην αποθεραπεία του ενώ κάποιος ο οποίος κοντεύει να πάθει burn out από την πολλή δουλειά θα αποσυμφορηθεί και θα αποφύγει την υπερκόπωση. Σε κάθε περίπτωση, το να μπει κάποιος στο pod, είναι σαν να μπαίνει για λίγο σε ένα θεραπευτικό και υπερπροστατευτικό κουκούλι από το οποίο βγαίνοντας θα ξαναγεννηθεί. Η μεγαλύτερη νίκη του floating σε εμένα, ήταν ότι παρόλο που έχω έντονη κλειστοφοβία δεν αισθάνθηκα ούτε λεπτό άβολα στην κλειστή μπανιέρα μου. Αντιθέτως, μετά από λίγη ώρα μέσα σε αυτή, ένιωθα καλύτερα μέσα σε αυτή παρά έξω.

Για ακόμα συνολικότερη εμπειρία θα σας πρότεινα να συνδυάσετε το floating με μασάζ, το οποίο επίσης προσφέρεται στο Etherfloat και η θεραπεύτρια είναι εξαιρετική στη δουλειά της. Μπορείτε να το κάνετε πριν για να προετοιμάσετε το σώμα σας για την επίπλευση ή μετά που θα έχετε ήδη χαλαρώσει- ανάλογα τι ζητάει ο καθένας από το σώμα του. Μετά τη θεραπεία θα απολαύσετε τσάι και νόστιμα μπισκότα στο δωμάτιο χαλάρωσης κοιτώντας το ενυδρείο με τα τροπικά ψάρια ή διαβάζοντας ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη.

Εκανα floating μια από τις πιο δύσκολες ημέρες της φετινής χρονιάς. Είχα κλείσει το ραντεβού μου χωρίς να έχω υπολογίσει ότι θα προκύψουν κάποια προσωπικά θέματα τα οποία με στεναχώρησαν και με κούρασαν ταυτόχρονα. Τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας όσο και αρκετές ώρες μετά, σκέφτηκα τόσο καθαρά, μπόρεσα να αξιολογήσω τις καταστάσεις, φίλτραρα κάθε πληροφορία με καθαρό μυαλό και βοηθήθηκα τόσο πολύ από την διαδικασία του floating στο να ξεπεράσω τα πάντα, που η επόμενη ημέρα ήταν η καλύτερη του 2019 για εμένα. Είχα επιπλεύσει πάνω από όλα τα προβλήματα της ζωής μου και τα είχα νικήσει.

We all float.

https://www.etherfloat.gr/

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share