Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Τρώτε μακαρόνια με κρέας; Αυτά μπορούν να συμβούν στο σώμα σας από τον συνδυασμό!

Δεν θα το πιστεύετε!

12 Δεκεμβρίου 2019 14:02
Τρώτε μακαρόνια με κρέας; Αυτά μπορούν να συμβούν στο σώμα σας από τον συνδυασμό!

Κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων είναι απαγορευτικοί και μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Έχετε σκεφτεί αν το να τρώτε μακαρόνια με κρέας κάνει καλό τελικά; Ας βάλουμε μια τάξη σε όσα ακούγονται!

Έχουμε ακούσει πολλά για τα μακαρόνια, όπως ότι μπορούν να σας βλάψουν όταν συνοδεύονται με σάλτσα. Δείτε τι πρέπει να προσέχετε και τι ισχύει για τον συνδυασμό με το κρέας.

Μελέτες έχουν δείξει όντως πως αν καταναλώνουμε τρόφιμα μόνα τους έχουν διαφορετικές αντιδράσεις στο σώμα μας από αν τα καταναλώναμε με κάποιον άλλον συνδυασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ είναι τα μακαρόνια με το κρέας. Τα μακαρόνια για παράδειγμα έχει την τάση να ανεβάζει την σεροτονίνη και όταν καταναλώνονται σκέτα να μας κάνουν να νιώθουμε ηρεμία και χαλάρωση. Το κρέας πάλι όταν καταναλώνεται σκέτο έχει την τάση να μας δίνει ενέργεια και αφυπνίζει όλο μας το σώμα.

μακαρόνια με κρέας

Τι γίνεται άρα όταν τα συνδυάζουμε! Η αλήθεια είναι πως ο συνδυασμός τροφίμων μπορεί να βοηθήσει η να αναστείλει την απώλεια βάρους και δεν είναι τυχαίο που στις δίαιτες προτείνουμε να συνδυάζουμε τις αμυλούχες τροφές και τις πρωτεϊνούχες με λαχανικά και όχι μεταξύ τους.

5+1 τρόφιμα που τρώγονται ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης τους!

Πολλές φορές πετάμε χωρίς να το γνωρίζουμε τρόφιμα που είναι βρώσιμα, ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης τους. Ποια είναι αυτά που μπορούμε να καταναλώσουμε;

Ακόμα κάποια χαλασμένα τρόφιμα πολλοί τα δίνουν στα κατοικίδια τους, ώστε να μην πάνε "χαμένα". Αυτή η κίνηση δεν είναι απόλυτα σωστή, αφού στον σκύλο σας για παράδειγμα, δεν μπορείτε να του δώσετε οποιοδήποτε τρόφιμο έχει χαλάσει.

Ας δούμε ποια είναι τα τρόφιμα όμως, που μπορείτε να φάτε λίγο καιρό μετά την λήξη τους:

1.Νωπά προϊόντα

Γενικά, μπορείτε να καταναλώσετε εντός ενός μηνός όλα τα φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Το γιαούρτι είναι βρώσιμο έως τρεις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης.

Για το κρέας, δεν είναι ισχύει κάτι τέτοιο. Αλλά τα αποξηραμένα κρέατα μπορούν να αποθηκευτούν έως και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης.

2. Αυγά

Είναι προτιμότερο να διατηρείτε τα αυγά στο ψυγείο, καθώς το ψύχος τα διατηρεί βρώσιμα για περίπου δύο εβδομάδες. Αν ένα ασπράδι αυγού είναι ροζ ή πράσινο, έπειτα ήρθε η ώρα να το πετάξετε.

Αν δεν είστε βέβαιοι, μπορείτε να το ελέγξετε: βάλτε το αυγό σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν παραμείνει στον πάτο, τότε είναι μια χαρά, είναι φρέσκο. Αν όμως επιπλέει στην επιφάνεια, δεν είναι πια φρέσκο και είναι καλύτερο να το πετάξετε.

3. Τυρί

τυριά

Το τυρί είναι στην ουσία μούχλα. Μπορείτε να το φάτε χωρίς προβλήμα, ακόμα κι αν γίνει λίγο πράσινο. Αν αυτό σας ενοχλεί, απλώς κόψτε τα πράσινα κομμάτια και καταναλώστε το υπόλοιπο. Είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά το τυρί είναι ακόμα καλύτερο αν είναι λίγο παλιό!

4. Μέλι, ζάχαρη και αλάτι

Το μέλι, η ζάχαρη και το αλάτι είναι τρόφιμα που μπορούν να παραμείνουν στο ράφι σας για μια ζωή, ακόμα και για γενιές. Μπορείτε να αποθηκεύσετε άφθονες ποσότητες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα λήξουν.

5. Σοκολάτα, ρύζι, ζυμαρικά και φακές

Αυτά τα τρόφιμα είναι όλα βρώσιμα χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης. Δεδομένου ότι πρόκειται για ξηρά τρόφιμα, δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης μούχλας. Η σοκολάτα είναι ακόμα καλή δύο χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης.

6. Κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Όσο η κονσέρβα δεν είναι διογκωμένη και το περιεχόμενό της δεν μυρίζει άσχημα, μπορείτε να φάτε το περιεχόμενό της. είτε είναι σαρδέλες είτε φασόλια! Παρόλο που τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα δεν είναι πάντα τα πιο υγιεινά, αναζητήστε φρέσκα προϊόντα αποθηκευμένα σε γυάλινα βάζα.

Κατά γενικό κανόνα, εμπιστευθείτε τη μύτη σας! Η μυρωδιά και η γεύση των τροφίμων μπορούν να μας προειδοποιήσουν για τροφές που έχουν χαλάει.

Aν μυρίσετε, γευτείτε ή δείτε πράσινη μούχλα στο φαγητό σας καλύτερα μη το ρισκάρετε!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share