Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Αν τρώτε μακαρόνια με σάλτσα μπορεί να καταστρέφετε την υγεία σας!

Μεγάλη προσοχή!

11 Δεκεμβρίου 2019 17:48
Προσοχή! Αν τρώτε μακαρόνια με σάλτσα μπορεί να καταστρέφετε την υγεία σας!

Αγαπάτε τα μακαρόνια με σάλτσα αλλά δεν φανταζόσαταν ότι μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας. Δείτε τι πρέπει να προσέχετε!

Υπάρχουν πολλές συνταγές για μακαρόνια, όπως αυτή με τα μακαρόνια και τυρί στην χύτρα, που μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλα μας. Πάντα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι έχουν πολλές θερμίδες και μπορεί να μας βλάψουν!

Μπορεί να σας φορτώσει με περισσότερη ζάχαρη από αυτήν που πρέπει. Η αγαπημένη στο μαγείρεμα «σάλτσα ντομάτας σε κονσέρβα» αποτελεί την σημαντικότερη κρυφή πηγή ζάχαρης, η οποία συνδέεται με αύξηση της παχυσαρκίας, με τον διαβήτη, τη στεφανιαία νόσο και την εμφάνιση τερηδόνας.

Για πιο υγιεινά ζυμαρικά ή κοκκινιστά φαγητά, λοιπόν, ελέγξτε τις ετικέτες και επιλέξτε σάλτσες με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι ή, ακόμη καλύτερα, παρασκευάστε τη δική σας σάλτσα με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Μπορείτε επίσης να βρείτε στα σούπερ-μάρκετ απλό πολτό ντομάτας χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή αλάτι και να προσθέσετε δικό σας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο ή ακόμα και μπαχαρικά, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι περιέχει το πιάτο σας.

Αν τρώτε μακαρόνια με κιμά σταματήστε το αμέσως! Οι συνδυασμοί τροφίμων που βλάπτουν την υγεία σας!

Κάποια τρόφιμα είναι καλό να μην καταναλώνονται μαζί, μιας και ο συνδυασμός τους μπορεί να καταλήξει μοιραίος. Προκαλλούν αλλεργικές αντιδράσεις και ένα σωρό άλλες παρενέργεις στον οργανισμό σας και μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας!

Δείτε επίσης: 19+1 τροφές που καθαρίζουν αποτελεσματικά τις αρτηρίες και προστατεύουν την καρδιά με φυσικό τρόπο!

Αυτές οι τροφές μαζί διαταράσσουν το πεπτικό σύστημα και πρέπει να τις αποφύγετε!

Σάντουιτς + καφές

Ένα γρήγορο πρωινό εν κινήσει, όταν δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, είναι συχνά ένα σάντουιτς με τυρί και καφέ. Και αμέσως μπορείτε να αποχαιρετίσετε όλες τις χρήσιμες ιδιότητες του τυριού. Οι απλοί υδατάνθρακες, που περιέχονται στο ψωμί, εμποδίζουν την αφομοίωση του ασβεστίου και έχουν το δικό του όφελος στο νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Και αν προσθέσετε τον στιγμιαίο καφέ, τότε αυτή η διαδικασία είναι εντελώς ανώφελη.

Αν πραγματικά δεν μπορείτε να «ξεφύγετε» από αυτόν τον συνδυασμό, μπορείτε τουλάχιστον να αντικαταστήσετε τον καφέ με λευκό ή πράσινο τσάι.

Ντομάτες + αγγούρια

Η αγγουροντομάτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής το καλοκαίρι και βρίσκεται σε σχεδόν κάθε τραπέζι. Αλλά πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάμιξη αυτών των λαχανικών διακόπτει τις βιοχημικές αντιδράσεις του σώματος. Σχηματίζονται επιπλέον άλατα, αναπτύσσεται πρήξιμο με την πάροδο του χρόνου και οι χρήσιμες βιταμίνες δεν απορροφώνται πλήρως.

Αξίζει να τρώτε τρόφιμα ξεχωριστά. Μπορείτε να κάνετε τη μία μέρα σαλάτα από ντομάτες και χόρτα, και άλλη μέρα από αγγούρια.

Πατάτες + κρέας

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε τηγανιτές πατάτες με κρέας; Αλλά αυτός είναι ένας πολύ δύσκολος συνδυασμός για το σώμα. Το άμυλο (πατάτα) απαιτεί ένα αλκαλικό πεπτικό μέσο για την πέψη και η πρωτεΐνη ένα οξύ. Μαζί, παραμένουν κολλημένα στο στομάχι για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα: καούρα, τυμπανισμό, αέρια ή άλλες διαταραχές.

Με το κρέας ταιριάζουν καλύτερα τα μη αμυλώδη λαχανικά: σπαράγγια, μπρόκολα, κουνουπίδια, πράσινα φασολάκια, φυλλώδη χόρτα, κολοκυθάκια. 7+1 τροφές που θα θωρακίσουν την υγεία σας! Δεν θα αρρωστήσετε ποτέ ξανά!

Φαγόπυρο + γάλα

Το φαγόπυρο περιέχει σίδηρο, ενώ το γάλα ασβέστιο. Φαίνεται ότι αν τα συνδυάσετε μαζί, θα έχετε ένα εξαιρετικά ωφέλιμο μείγμα. Ωστόσο, ο σίδηρος και το ασβέστιο είναι κακοί φίλοι και παρεμβαίνουν στην αμοιβαία αφομοίωση. Τρώγοντάς τα μαζί, εξουδετερώνουμε τις χρήσιμες ιδιότητές τους. Ως αποτέλεσμα, το σώμα δεν λαμβάνει κανένα ιχνοστοιχείο.

Καταναλώστε γαλακτοκομικά προϊόντα και τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Μακαρόνια + κιμάς

Για παρόμοιο λόγο, αξίζει επίσης να μιλήσουμε για τα ζυμαρικά με κιμά . Οι σιελογόνες αδένες εκκρίνουν ένζυμα πτυλαλίνης και αμυλάσης, τα οποία καταστρέφουν τους αμυλούχους υδατάνθρακες (μακαρόνια) σε απλά σάκχαρα. Η κάλυψη πρωτεϊνικών προϊόντων (κρέας) με σάκχαρα δημιουργεί επικίνδυνες ενώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Προτιμήστε να φάτε τα ζυμαρικά με κάποια κόκκινη σάλτσα με βότανα και μπαχαρικά.

Μπύρα + αλατισμένοι ξηροί καρποί

Όλοι γνωρίζουν πως πίνοντας μπύρα, το χέρι ακούσια πάει να φάει αλατισμένους ξηρούς καρπούς. Και αυτό το αντανακλαστικό το γνωρίζουν τα μπαρ και τα εστιατόρια. Τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι δεν είναι μόνο επιβλαβή για το σώμα από μόνα τους, αλλά προκαλούν επίσης αφυδάτωση και διεγείρουν την παραγγελία του επόμενου ποτηριού.

Ίσως να πιείτε ένα μη αλκοολούχο ποτό αντί για μπύρα;

Γαλακτοκομικά + ανανάς

Τα ξινά φρούτα επιβραδύνουν την πέψη και καλύτερα να τα αποφεύγετε για πρωινό. Επιπλέον, στη σύνθεση του ανανά περιλαμβάνεται το ένζυμο της βρομελίνης, η οποία σε συνδυασμό με τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση.

Αντί για ανανά, προσθέστε καλύτερα αποξηραμένα βερίκοκα ή δαμάσκηνα. Αυτά είναι τα τρόφιμα που θα σας κρατήσουν για πάντα νέους!

Γάλα + μπανάνα

Ο συνδυασμός γάλακτος και μπανάνας έχει γίνει δημοφιλής σε όσους υποστηρίζουν του υγιεινού τρόπου ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, όλα τα φρούτα, ειδικά τα γλυκά, πρέπει να τα τρώμε ξεχωριστά από άλλα τρόφιμα. Παραμένουν στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνεται αργή πέψη και απορροφούνται ελάχιστα όταν συνοδεύονται με άλλα τρόφιμα. Το γάλα είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείται από μόνο του.

Φάτε μια μπανάνα ως σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share