Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

5+1 τρόφιμα που μας κάνουν πιο έξυπνους!

Σε κάνουν πιο οξυδερκή και ευφυή!

9 Δεκεμβρίου 2019 13:56
5+1 τρόφιμα που μας κάνουν πιο έξυπνους!
Follow us on Google News

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο έντονοι που από κάποια ώρα της ημέρας και μετά ο ανθρώπινος εγκέφαλος αρχίζει και έχει χαμηλότερη αποδοτικότητα σε όλους τους τομείς.

Καθημερινά οι πληροφορίες που λαμβάνει και επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας είναι πάμπολλες και η χρήση πολλών ηλεκτρονικών συσκευών όπως ο υπολογιστής ή το κινητό επιδεινώνει τη λειτουργία του.

Οι επιστήμονες έχουν τονίσει ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου μας και έχουν εντοπίσει κάποιες συγκεκριμένες τροφές που οξύνουν την σκέψη μας. Φυσικά, μην ξεχνάμε και τις τροφές που βοηθούν και στην συγκέντρωση.

Επομένως αν έχεις ένα σημαντικό διαγώνισμα ή μια συνέντευξη για δουλειά που θέλεις να βάλεις τα δυνατά σου, πρέπει να επιλέξεις τις ακόλουθες έξι τροφές:

1. Αυγά

αυγά

Τα αυγά αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη δύναμη του εγκεφάλου. Ερευνες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση αυγών τονώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Καταναλώνοντας αυγά για πρωινό είναι η ιδανική επιλογή για να ακονίσεις το μυαλό σου.


2. Πράσινο τσάι

πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και διεγείρουν την παροχή αίματος στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας την μνήμη και τις νοητικές μας λειτουργίες.

3. Μοσχαρίσιο κρέας

κρέας

Η εγκεφαλική λειτουργία επηρεάζεται από την επάρκεια του οργανισμού σε σίδηρο. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου, ιδιαίτερα όταν φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζονται ως αναιμία, επηρεάζουν αρνητικά τις νοητικές λειτουργίες, τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το κρέας και κυρίως το μοσχαρίσιο, το συκώτι, τα όσπρια, το σπανάκι και οι ξηροί καρποί.

4. Βρώμη

βρώμη

Είναι μια ιδανική επιλογή για πρωινό καθώς είναι ένας πολύπλοκος υδατάνθρακας, γεμάτος από φυτικές ίνες που απελευθερώνουν ενέργεια για ένα μεγάλο διάστημα. Η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς και του νευρικού συστήματος.

5. Κοτόπουλο

κοτόπουλο

Μπορεί να το ακούτε για πρώτη φορά, αλλά η πλούσια σε χολίνη διατροφή μπορεί να προστατεύει τον εγκέφαλο από τις συνέπειες του γήρατος. Η βιταμίνη αυτή υπάρχει σε τρόφιμα όπως τα αυγά, το κοτόπουλο, τα ψάρια του αλμυρού νερού και τα όσπρια όπως τα φασόλια. Ερευνες έχουν διαπιστώσει ότι όσοι τρώνε άφθονη χολίνη αποδίδουν καλύτερα στα τεστ μνήμης και έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν άνοια.

6. Ψάρια

ψάρια

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ψαριών βοηθάει τον εγκέφαλο να διατηρηθεί νέος. Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά που περιέχονται σε ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι απαραίτητα τρόφιμα για τον εγκέφαλο καθώς βοηθούν στην προστασία και στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου. Μια και μόνο μερίδα ψάρι την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share