Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έφαγε μια κουταλιά κανέλας και αυτό που συνέβη στην υγεία του...θα σας σοκάρει!

Πόσο "αθώα" είναι τελικά;

9 Δεκεμβρίου 2019 09:07
Έφαγε μια κουταλιά κανέλας και αυτό που συνέβη στην υγεία του...θα σας σοκάρει!

Μπορεί να μιλάμε συνέχεια για τα οφέλη και τις θεραπευτικές ικανότητες της κανέλας, αλλά για όσους δεν το ξέρουν, μια κουταλιά της μπορεί και να αποβεί μοιραία για την υγεία!

Πέρα από θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει η κανέλα, οι οποίες βοηθούν στο σάκχαρο και την καύση του λίπους, ας δούμε και την "κακή" της πλευρά.

Η κατανάλωση μιας κουταλιάς της σούπας κανέλας μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας όπως μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες, εννοώντας την κατανάλωση του μπαχαρικού σκέτο και σε σκόνη.

Το Αμερικανικό Κέντρο Δηλητηριάσεων δέχεται εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες κλήσεις κάθε χρόνο για περιστατικά που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση κανέλας. Αρκετοί από όσους καλούν χρήζουν άμεσης νοσηλείας.

Συγκεκριμένα το 2012 έγιναν “της μόδας” οι διαγωνισμοί κανέλας: οι συμμετέχοντες προσπαθούν να καταπιούν μια κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα. Πνίξιμο, βήχας, αίσθημα καύσου είναι οι συχνότερες αντιδράσεις. Πολλοί από τους συμμετέχοντες “καίνε” ευαίσθητους ιστούς στο στόμα, τη μύτη και το λαιμό τους. Ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων κατέληξαν στο νοσοκομείο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες.

Η κανέλα σε σκόνη στεγνώνει τόσο το στόμα που το άτομο δεν μπορεί να καταπιεί. Περιέχει επίσης την ουσία κυτταρίνη που κατακάθεται στους πνεύμονες καταστρέφοντας τη δυνατότητα τους να μεταβολίζουν το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics, η κυτταρίνη της κανέλας δεν διασπάται στον οργανισμό κι έτσι μένει στους πνεύμονες σε συνδυασμό με τα καυστικά έλαια που περιέχει το μπαχαρικό μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες λοιμώξεις των πνευμόνων, ειδικά σε ανθρώπους με άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα.

Έβραζε νερό με κανέλα και το έπινε για καιρό - Μετά κατάλαβε ότι δεν είχε ανάγκη τους γιατρούς χάρις αυτό!

Για πολύ καιρό έβραζε νερό με κανέλα και το έπινε, με αυτόν το τρόπο κατάλαβε δεν χρειαζόταν πια φάρμακο και γιατρούς!

Η φύση είναι άφθονη σε φυσικά φάρμακα που συντελούν στην θεραπεία διαφόρων ασθενειών και καταστάσεων με έναν εντελώς φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες.

Αν πράγματι είναι έτσι, τότε γιατί οι άνθρωποι συχνά στρέφονται στα φάρμακα και τις χημικές θεραπείες όταν υποφέρουν από κάποιο πρόβλημα υγείας;

Ο σπουδαίος Ιπποκράτης έχει κάποτε είπε: «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας»

Έτσι λοιπόν συμβάλλει και η περίφημη κανέλα στον οργανισμό μας αν την καταναλώνουμε σωστά!

Αυτό το μπαχαρικό συμβάλει στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και έτσι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στους ανθρώπους που έχουν τάση εμφάνισης διαβήτη.

Η κανέλα έχει επίσης αντιβιοτικά αποτελέσματα και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των λοιμώξεων από ζυμομύκητες. Μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους. Ένας από τους καλύτερους είναι να σιγοβράσετε κανέλα Σρι Λάνκα σε μια κατσαρόλα με νερό και στη συνέχεια να την ρίξετε σε μια κούπα ή ένα μπουκάλι και να καταψύξετε το ρόφημα. Στη συνέχεια να το καταναλώσετε σε μία περίοδο αρκετών ημερών. Αυτό το ποτό είναι πολύ αναζωογονητικό, νόστιμο, και επωφελές.

Κανέλα: 5+1 λόγοι για να την εντάξετε στη διατροφή σας!

Η κανέλα, το αγαπημένο μπαχαρικό που χαρίζει μοναδικό άρωμα και γεύση σε αλμυρές και γλυκιές συνταγές, ωφελεί πολλαπλώς και την υγεία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε: Έριχνε κανέλα στον καφέ του στη συνέχεια όμως κατάλαβε... κάτι που θα σας εκπλήξει!

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τα οφέλη από την κατανάλωση κανέλας για την υγεία, όπως υποστηρίζουν οι επιστημονικές έρευνες:

Μειώνει τη φλεγμονή: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά της κανέλας δρουν κατά της φλεγμονής και συμβάλλουν στην υποχώρηση του μυϊκού πόνου και του οιδήματος.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου: Ανασκόπηση μελετών έδειξε ότι η πρόσληψη 120mg κανέλας καθημερινά, μειώνουν τα επίπεδα κακής LDL χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ολικής χοληστερόλης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με πολλά μπαχαρικά, όπως κανέλα και κουρκουμά και έτρωγαν λιπαρά γεύματα, μείωσαν τα τριγλυκερίδια.

Δείτε επίσης: Το φυσικό «λιποδιαλυτικό της γιαγιάς» με μέλι, κανέλα και λεμόνι!

Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη: Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικού συνδρόμου. Έρευνες έδειξαν ότι η βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου με κανέλα σε διαβητικούς, μείωσε τα επίπεδα σακχάρου και βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Προστατεύει από τον καρκίνο: Η υψηλή περιεκτικότητα της κανέλας σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις βλάβες στο DNA και τις κυτταρικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, έδειξαν μελέτες σε πειραματόζωα.

Καταπολεμά τις λοιμώξεις: Έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη Listeria, σαλμονέλας και δρα κατά των μολύνσεων από μύκητες.

Ωφελεί τη στοματική υγεία: Λόγω της αντιμικροβιακής δράσης της, ωφελεί τη στοματική υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι προλαμβάνει τη φθορά των δοντιών και τη δυσοσμία της αναπνοής.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share