Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έβαλε σκόνη κουρκούμης σε ένα ποτήρι με νερό! Αφού το ήπιε κατάλαβε ότι...

Θα θέλετε να το δοκιμάσετε!

2 Δεκεμβρίου 2019 20:15
Έβαλε σκόνη κουρκούμης σε ένα ποτήρι με νερό! Αφού το ήπιε κατάλαβε ότι...

Η κουρκούμη είναι ένα ισχυρό μπαχαρικό, το οποίο συναντά κανείς στην νοτιο-ασιατική κουζίνα. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και για αυτό και επιλέγεται ολοένα και περισσότερο!

Δείτε και αυτό: Βάζει κουρκουμά γύρω από τα μάτια της...10 λεπτά αργότερα συμβαίνει κάτι απίστευτο!

Αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία ασθενειών του ήπατος εδώ και αιώνες. Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες άρχισαν να εξετάζουν τις επιδράσεις της όσον αφορά την προστασία του ήπατος πριν από είκοσι χρόνια.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η κουρκούμη είναι εξαιρετικά χρήσιμη λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών της επιδράσεων. Μειώνει τη βλάβη του ήπατος λόγω της κίρρωσης (ουλές του ήπατος), της υπερβολικής δόσης του σιδήρου, της αιθανόλης, των υψηλών επιπέδων τοξικότητας και των ασθενειών του ήπατος (όπως η χολόσταση).

Το δραστικό συστατικό της, η κουρκουμίνη, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος, καθώς μειώνει τις επιδράσεις ανθρώπινων καρκινογόνων ουσιών (όπως το θειοακεταμίδιο) στο ήπαρ.

Σας προτείνουμε λίγες συνταγές!

1. Κουρκούμη και λάδι

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνετε τα αναγραφόμενα συστατικά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από τη φωτιά και καταναλώστε το ζεστό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το μείγμα σε σούπες, ή σε άλλες συνταγές.

2. Κουρκούμη με Νερό

Συστατικά:

1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1-2 φλιτζάνια νερό
Μέθοδος παρασκευής:

Κατ ‘αρχάς, βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τη κουρκούμη και αφήστε το μείγμα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά, και στη συνέχεια μπορείτε να το πιείτε.

Κουρκουμάς: Η νέα τάση στην υγιεινή διατροφή!

Τα περισσότερα superfoods και γενικά οι τροφές που απευθύνονται σε όσους προσέχουν την διατροφή κοστίζουν ακριβά. Προϊόντα όπως οι σπόροι chia το ιπποφαές, τα goji berries, η σπιρουλίνα δεν προτιμούμε να τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Έβαλε κουρκουμά γύρω από τα μάτια της. Δείτε τι απίστευτο έγινε 10 λεπτά αργότερα!

Εμείς όμως σου έχουμε το τέλειο superfood με κόστος λιγότερο από το μισό όσων προαναφέρθηκαν!

Ο λόγος γίνεται για τον κουρκουμά, ο οποίος είναι μία ρίζα, όπως το τζίντζερ, με καφέ φλούδα που μέσα κρύβει μια λαμπερή πορτοκαλί σάρκα. Καλλιεργείται εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας, ενώ τον 13ο αιώνα, οι Άραβες έμποροι έφεραν τον κουρκουμά στις δυτικές χώρες, με αποτέλεσμα να μπορείς πλέον να τον βρίσκεις ολόκληρο ή τριμμένο σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Δεν αποτελεί απλώς ένα καρύκευμα που δίνει γεύση στο φαγητό, αλλά έχει και πολλά οφέλη για την υγεία, γεγονός που δεν μας κάνει εντύπωση, αφού χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική και ινδική ιατρική εδώ και χιλιετίες. Λόγω των αντι-φλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το μπαχαρικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, του ήπατος, των αρθρώσεων, του εντέρου, του δέρματος και της δυσφορίας από την έμμηνο ρήση. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του πονόδοντου, των αρθριτικών, αλλά και για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Έχει, ακόμα, αποδειχθεί πως προλαμβάνει τις νόσους του Πάρκινσον και του Alzheimer. Δεδομένου μάλιστα ότι η κουρκουμίνη έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, πιστεύεται ότι προωθεί την γενική υγεία του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα βοηθά και στην αργή ανάπτυξη του καρκίνου. Μπορεί ακόμη και να συνεργαστεί με κάποια φάρμακα της χημειοθεραπείας, βοηθώντας τα να λειτουργούν καλύτερα. Οι τύποι καρκίνου που μπορεί να επηρεάσει θετικά περιλαμβάνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, του ήπατος, του στομάχου και του παχέος εντέρου.

Είμαστε σίγουροι πως μετά από όλα αυτά ανυπομονείς να συμπεριλάβεις στην διατροφή σου αυτό το θαυματουργό μπαχαρικό αλλά αναρωτιέσαι πώς. Από τους πιο απλούς τρόπους είναι να φτιάξεις ένα ρόφημα με κουρκουμά, τζίντζερ και μέλι, όπως το γνωστό golden milk, που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης. Για εσένα όμως που είσαι δεινός μάγειρας, προτείνουμε να συμπεριλάβεις το συγκεκριμένο καρύκευμα στα πικάντικά σου πιάτα ή να εξερευνήσεις την ινδική και κινέζικη κουζίνα, όπου θα βρεις πολλά πιάτα, όπως το κάρυ και το ινδικό νταλ, για να το συμπεριλάβεις.

Τελευταίες συμβουλές:
Καλό θα είναι όταν χρησιμοποιείς κουρκουμά σε φαγητά και ροφήματα, να προσθέτεις και λίγο μαύρο πιπέρι, καθώς η πιπερίνη αυξάνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης.

Προσοχή γιατί “βάφει” τις επιφάνειες και είναι αρκετά δύσκολο να καθαρίσουν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share