Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπανάνα: 9+1 οφέλη που δεν γνωρίζαμε!

Εσύ τα ήξερες;

24 Νοεμβρίου 2019 11:28
Μπανάνα: 9+1 οφέλη που δεν γνωρίζαμε!

Αν μη τι άλλο η μπανάνα είναι ένα φρούτο πολύ διαδεδομένο και πολύ αγαπημένο ειδικά σε όσους ακολουθούν κάποια διατροφή κ προσέχουν την γραμμή τους. Εκτός όμως από ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες και κάλλιο, η μπανάνα έχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες που δεν τις γνωρίζαμε!

9+1 μαγικά οφέλη του παντζαριού!

Αυτό το σούπερ φρούτο ωφελεί πολύ την υγεία του οργανισμού και βοηθάει στη θεραπεία πολλών ιατρικών καταστάσεων και ασθενειών.

Επομένως, εάν τη συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή, θα απολαύσετε τα πολλαπλά της οφέλη πάνω στην υγεία σας. Η μπανάνα βοηθάει αποτελεσματικά στη θεραπεία των παρακάτω:

– του διαβήτη
– της κατάθλιψης
– του καρκίνου των νεφρών
– της οστεοπόρωσης
– της τύφλωσης
– της πρωινής αδιαθεσίας


Επίσης, το φρούτο αυτό ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και μας κάνει εξυπνότερους. Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα οφέλη της. Αυτά είναι τα 10 σημαντικότερα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση αυτού του φρούτου:

1.Η μπανάνα καταπολεμά την αναιμία.

Χάρη στη μεγάλη της περιεκτικότητα σε ποτάσιο, η μπανάνα ενδυναμώνει το αίμα και, συνεπώς, παρεμποδίζει την εμφάνιση αναιμίας και συμβάλλει στην καταπολέμησή της.

2.Η μπανάνα καταπολεμά τις φλεγμονές.

Το φρούτο αυτό είναι επίσης πλούσιο στη βιταμίνη Β6, η οποία καταπολεμά τις φλεγμονές στις αρθρώσεις. Επίσης, διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, βοηθά στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2 και ενισχύει τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

3.Η μπανάνα παρεμποδίζει την απώλεια ασβεστίου.

Η μπανάνα παρεμποδίζει την απώλεια ασβεστίου από τον οργανισμό και βοηθά στην απορρόφησή του, ενδυναμώνοντας τα οστά και τα δόντια.

4.Η μπανάνα συντελεί στην ενίσχυση του επιπέδου ενέργειας.

Η κατανάλωση της μπανάνας συντελεί στην παροχή ενέργειας στον οργανισμό. Συνεπώς, βεβαιωθείτε πως τρώτε τουλάχιστον 2 μπανάνες πριν ασχοληθείτε με κάτι κοπιαστικό ή με μία δύσκολη, σωματική δραστηριότητα.

5.Παρεμποδίζει την εμφάνιση καρκίνου στα νεφρά.

Καθώς συντελεί στην κατανάλωση ασβεστίου, η μπανάνα παρεμποδίζει την εμφάνιση πέτρας στα νεφρά. Επίσης, το φρούτο αυτό προστατεύει τα μάτια από την κηλιδώδη εκφύλιση.

6.Βοηθά στην πέψη.

Η μπανάνα είναι πλούσια σε διαιτητικές – φυτικές ίνες που καταπολεμούν τη δυσπεψία και επιλύουν όλα τα προβλήματα της πέψης. Ρυθμίζουν τις κινήσεις του εντέρου και θεραπεύουν τη δυσκοιλιότητα.

7.Η μπανάνα ρυθμίζει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

Η μπανάνα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στην περίπτωση του διαβήτη, καθώς ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, αυτό το υπέροχο φρούτο καταπραΰνει τα προεμμηνορρυσιακά συμπτώματα και βελτιώνει τη διάθεσή σας.

8.Η μπανάνα σάς κάνει εξυπνότερους.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, καθώς η μπανάνα είναι πλούσια σε ποτάσιο, βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και έχει θετικό αντίκτυπο στη γνωστική και συλλογιστική ικανότητά του.

9.Η μπανάνα παρεμποδίζει την καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό.

Η κατανάλωση της μπανάνας μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής χάρη στη μεγάλη της περιεκτικότητα σε νάτριο και ποτάσιο.

10.Η μπανάνα καταπολεμά την κατάθλιψη.

Καθώς αυτό το εξαιρετικά υγιεινό φρούτο είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη, που μεταβάλλεται μετά την κατανάλωσή της σε σεροτονίνη, που είναι ισχυρός νευροδιαβιβαστής που ρυθμίζει τη διάθεση, η μπανάνα καταπολεμά αποτελεσματικά την κατάθλιψη.

Σας δώσαμε 10 εξαιρετικούς λόγους για τους οποίους είναι καλό να καταναλώνετε τη μπανάνα σε καθημερινή βάση. Γι’ αυτό, να τη συμπεριλαμβάνετε στην καθημερινή σας διατροφή για να απολαμβάνετε όλα αυτά τα εξαιρετικά οφέλη της πάνω στην υγεία σας..

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share