Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Τεράστια προσοχή! Μην ξανακόψετε τα χάπια σας στην μέση! Οι επιστήμονες προειδοποιούν!

Για ποιον λόγο δεν πρέπει να το ξανακάνετε;

20 Νοεμβρίου 2019 13:41
Τεράστια προσοχή! Μην ξανακόψετε τα χάπια σας στην μέση! Οι επιστήμονες προειδοποιούν!
Follow us on Google News

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι δεν πρέπει να ξανακόψετε τα χάπια σας στην μέση! Αν το κάνετε πρέπει να το σταματήσετε αμέσως! Έρευνα: Και όμως τα παυσίπονα μετά μουσικής είναι πιο αποτελεσματικά!

Η ερευνητική οµάδα του πανεπιστημίου ζήτησε από πέντε εθελοντές να κόψουν, στ δύο, οκτώ χάπια διαφορετικού µεγέθους και σχήµατος χρησιµοποιώντας τρεις τεχνικές – µία ειδική συσκευή διαχωρισμού, ψαλίδι και μαχαίρι κουζίνας.

Σύμφωνα µε ερευνητές του Πανεπιστημίου Ghent του Βελγίου, το κόψιμο των χαπιών σε μικρότερες δόσεις μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

Χάπια επιστήμονες

Το 31% των χαπιών που διαχωρίστηκαν δεν παρουσίαζε την αναµενόµενη δοσολογία δραστικής ουσίας, ενώ ακόµη και τα χάπια που κόπηκαν µε την ειδική συσκευή παρουσίαζαν λάθη στη σύσταση στο 13% των περιπτώσεων. Τα χάπια που χρησιµοποιήθηκαν προορίζονταν για τν αντιµετώπιση πολλαπλών παθήσεων, όπως Πάρκινσον, θρόµβωση, καρδιακή ανεπάρκεια και αρθρίτιδα.

Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Σαρλότ Βερούε, επισήμανε πως ένα σημαντικό ποσοστό των συστατικών χάνεται κατά το διαχωρισμό τους ακόμη κι αν τα χάπια έχουν σχετική εγκοπή, ενώ τόνισε πως οι περισσότερες ταµπλέτες δν είναι κατάλληλες για διαχωρισµό και πως οι φαρµακοβιοµηχανίες θα πρέπει να εισαγάγουν ένα μεγαλύτερο εύρος δόσεων ώστε ο διαχωρισμός των χαπιών να µην κρίνεται απαραίτητος.

Αυτά τα χάπια τελικά βλάπτουν την υγεία αντί να σου κάνουν καλό!

Ποια είναι τα χάπια που κάνουν τελικά κακό στην υγεία; Βρετανική δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι η συνταγογράφηση αντικαταθλιπτικών στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης δεν τις κάνει να αισθάνονται καλύτερα, ενώ πολλές αναφέρουν ότι νιώθουν χειρότερα!

Δείτε επίσης: Προσοχή! O ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες φαρμάκων! Δείτε όλο τον κατάλογο! (photos)

Τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης τελικά κάνουν στις γυναίκες περισσότερο κακό παρά καλό, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα και μειώνοντας την αυτοπεποίθηση τους, σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση.

Κλασσικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι: καρδιακή παλινδρόμηση, εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, αϋπνία, πονοκέφαλος, κολπική ξηρότητα και πόνος, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και άγχος, αλλαγές στη διάθεση, θλίψη, δυσκολία συγκέντρωσης και προβλήματα μνήμης.

Στην έρευνα κοινού What Women Want at Menopause έλαβαν μέρος 1.101 γυναίκες, 42-55 ετών, από το Ηνωμένο Βασίλειο και διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο των γυναικών που αναφέρουν στον οικογενειακό γιατρό συμπτώματα εμμηνόπαυσης τελικά συνταγογραφούνται με αντικαταθλιπτικά. Όμως, το 80% αυτών αναφέρουν ότι τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι η κατάλληλη θεραπεία για τα συμπτώματά τους.

Αυτά τα χάπια τελικά βλάπτουν την υγεία αντί να σου κάνουν καλό!

Επίσης το 84% δήλωσε ότι ο γιατρός δυσκολεύθηκε να απαντήσει στις απορίες τους, ενώ μόνο τρεις στις δέκα ήταν ικανοποιημένες από την βοήθεια που έλαβαν από τον οικογενειακό γιατρό.
Σχεδόν το 40% των γυναικών είπαν ότι δεν απευθύνθηκαν στον γιατρό τους για βοήθεια ως προς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, εννέα στις δέκα στα αρχικά στάδια της εμμηνόπαυσης ήταν δεκτικές στο να πάρουν κάποια εναλλακτική φυσική θεραπεία αντί για θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ), η οποία προσφέρει στο σώμα τα οιστρογόνα που σταματά να παράγει κατά την εμμηνόπαυση.

Το γεγονός ότι οι γυναίκες λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά στην εμμηνόπαυση ενώ δεν πρέπει «είναι ανησυχητικό και θα τολμούσα να πω προσβλητικό», λέει η Μάριον Στιούαρτ, που διενήργησε την δημοσκόπηση.

«Δεν είναι λύση και δεν πρόκειται να τις βοηθήσει στις σχέσεις τους και στην αυτοεκτίμησή τους. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να τις κάνει να αισθάνονται χειρότερα. Βλέπουμε διαρκώς γυναίκες που υποφέρουν και δεν λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα. Δεν είναι ψυχικά ασθενείς, άρα τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι κατάλληλα. Μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι τα αντικαταθλιπτικά τις κάνουν να αισθάνονται χειρότερα, ενώ άλλες ότι δεν έχουν καμιά επίδραση. Μελέτες επίσης δείχνουν ότι τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι αποτελεσματικά στην εμμηνόπαυση», συμπληρώνει η Βρετανή ειδικός σε θέματα γυναικείας υγείας, εμμηνόπαυσης και ορμονικών διαταραχών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share