Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5+1 φαγητά που δεν πρέπει να βάζετε στο στόμα σας! Προσοχή!

Προσοχή!

16 Νοεμβρίου 2019 09:39
5+1 φαγητά που δεν πρέπει να βάζετε στο στόμα σας! Προσοχή!

5+1 καυτερά φαγητά που θα σας κάνουν να δακρύσετε! Όταν αρχίσετε να μετράτε το φαγητό σας σε εκατομμύρια βαθμούς Scoville, βρίσκεστε σε καλό δρόμο.

Είστε άνω των 50 ετών; Αυτές είναι τα φαγητά που πρέπει να «ξεχάσετε»! (photos)

Δεν είναι όλα τα καυτερά φαγητά ισότιμα πλασμένα. Ορισμένα, όπως να το κάνουμε, είναι πιο πικάντικα από άλλα, ενώ όπως θα δείτε από την λίστα που σας ετοιμάσαμε, ορισμένα μπορεί να σας στείλουν στο νοσοκομείο.

Οι τροφές που πρέπει να προσθέσεις στην διατροφή σου αν έχεις ακμή!

Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως οι αντοχές στο καυτερό φαγητό αναπτύσσονται με χρόνο. Εάν πέσετε κατευθείαν «στα βαθιά» ενδέχεται το γεύμα σας να είναι μια πιο επίπονη παρά ευχάριστη διαδικασία. Φροντίστε να τρώτε αργά και με ένα παγωμένο ποτό δίπλα σας, ενώ όταν τελειώσετε ή δεν αντέχετε, μπορείτε να πιείτε γάλα ή να φάτε γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι ή φρούτα όπως αβοκάντο και μπανάνα για απαλύνετε τον πόνο.

Ο ουαλικός δράκος δεν αστειεύεται

Συνήθως οι καυτερές πιπεριές φέρνουν κατά νου την ινδική ή την μεξικάνικη κουζίνα, οπότε μπορεί να ξαφνιάζει το γεγονός ότι η πιο καυτή, ονόματι Dragon's Breath, έχει καταγωγή την Βρετανία. Η ποικιλία, η οποία δημιουργήθηκε στο Νότινγκαμ και καλλιεργήθηκε στην Ουαλία, είναι η πιο καυτερή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 2,48 εκατομμύρια βαθμούς στην κλίμακα Scoville. Για να καταλάβετε, μια πιπεριά jalapeno έχει μόλις 5.000 βαθμούς στην ίδια κλίμακα, ενώ κανείς δεν έχει καταφέρει ποτέ να φάει μια ολόκληρη. Ίσως έχει να κάνει επειδή μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και αναφυλακτικό σοκ.

Σίδηρος: Ποιες είναι οι κορυφαίες τροφές; Τι να κάνετε για να αυξήσετε την πρόσληψη;

Η πιπεράτη χήρα

Η ινδική κουζίνα είναι ίσως η πιο δημοφιλής στην Μεγάλη Βρετανία, με το κάρι να έχει την τιμητική του. Ένα ινδικό εστιατόριο στο Γκράνθαμ της Αγγλίας σερβίρει ένα πιάτο, το Κάρι Χήρα, το οποίο περιέχει 20 Naga Infinity πιπεριές. Ενδεικτικά, κάθε μια από αυτές έχει περίπου ένα εκατομμύριο βαθμούς στην κλίμακα Scoville. Έως τώρα μόνο ένας άνθρωπος κατάφερε να τελειώσει το πιάτο και του πήρε πάνω από μια ώρα. Ο τολμηρός καλοφαγάς στο τέλος υπέφερε από παραισθήσεις, ενώ άλλοι επίδοξοι «ήρωες» έχουν αντιμετωπίσει έντονη εφίδρωση, τρέμουλο, εμετό και λυγμούς. Υπάρχει λόγος άλλωστε που οι μάγειρες φορούν προστατευτικές μάσκες όταν προετοιμάζουν το πιάτο.

Ένα phaal σκέτη πρόκληση

Περνώντας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, θα βρούμε ένα από τα πιο καυτερά πιάτα στον κόσμο, στο Brick Lane Curry House. Μια από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι το phaal, ένα βρετανοασιατικό κάρι με βάση την τομάτα και το οποίο περιλαμβάνει Ghost Naga πιπεριές (περίπου ένα εκατομμύριο στην κλίμακα Scoville). Τα συμπτώματα που θα αντιμετωπίσετε είναι τα κλασικά εφίδρωση, εμετό και παραισθήσεις, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί νοσοκομείο, το πιο κοντινό είναι μόλις ένα τέταρτο μακριά. Ένας δημοσιογράφος επισκέφτηκε το εστιατόριο σχολίασε πως ήταν σαν να τρώει μια «χειροβομβίδα».

Το πιο καυτερό burger

Επιστρέφοντας στην Μεγάλη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο Μπράιτον, θα βρούμε ένα από τα πιο καυτερά burger του κόσμου. Δυστυχώς η συνταγή της σάλτσας που χρησιμοποιούν είναι μυστική, οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε στους ισχυρισμούς τους πως τα υλικά βαθμολογούνται με το εξωπραγματικό νούμερο των έξι εκατομμύριων στην κλίμακα Scoville. Το πιθανότερο είναι να υπερβάλουν (μια πιπεριά με τρία εκατομμύρια Scoville είναι κυριολεκτικά θανάσιμη), αλλά αξίζει να σημειωθεί πως το τοπικό νοσοκομείο έχει κάνει συστάσεις για να αφαιρεθεί το burger από το μενού.

Προσοχή στις μαύρες πίτσες

Παραμένοντας στο Μπράιτον, θα βρούμε την πιο καυτή πίτσα στον κόσμο. Ξεχάστε τα jalapenos και τις νιφάδες τσίλι, εάν θέλετε μια πρόκληση, δοκιμάστε την Saltdean Sizzler. Η ειδική πάστα με πιπεριές ghost που χρησιμοποιεί ο εμπνευστής της δίνει στην πίτσα ένα χαρακτηριστικό βαθύ κόκκινο και μαύρο χρώμα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχει κοντά στους τρεις εκατομμύρια βαθμούς Scoville, με τον ίδιο να έχει καταφέρει να φάει μονάχα δύο από τα έξι κομμάτια της πίτσας. Πάντως από τους περίπου χίλιους ανθρώπους που την έχουν παραγγείλει, μονάχα εννιά έχουν καταφέρει να την ολοκληρώσουν. Πολλοί ανέφεραν πως υπέφεραν από αφόρητους πόνους στο στομάχι, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Η πιο καυτή σάλτσα

Για τέλος αφήσαμε την πιο καυτή σάλτσα που θα μπορούσατε ποτέ να βάλετε στο φαγητό σας, την 16 Million Reserve του Blair Lazar. Όπως προϊδεάζει το όνομα της, έχει 16 εκατομμύρια βαθμούς Scoville, ξεπερνώντας κατά πολύ όλα τις πιπεριές της λίστας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κύριο συστατικό της είναι καθαρή, κρυσταλλική καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει τις πιπεριές καυτερές. Μια σταγονίτσα είναι υπέρ αρκετή και ικανή να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και να σας αφήσει με έντονους πόνους για ώρες. Μονάχα 999 μπουκαλάκια έχουν πουληθεί και κάθε ένα φέρει την υπογραφή του δημιουργού της.

Αυτές οι τροφές έχουν παραπάνω σίδηρο από το κρέας!

Όταν ακούς «σίδηρο», ο νους σου πάει στο κρέας, όπως είναι λογικό. Υπάρχουν άλλα φαγητά και μάλιστα φυτικά με περισσότερο σίδηρο από αυτό. Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου.

Δείτε επίσης:Αδυναμία και ζάλη! Μήπως έχεις έλλειψη σιδήρου;

1. Σπανάκι

18mg/ 3 φλιτζάνια

2. Φασόλια σόγιας

7mg/ 2 φλιτζάνια

3. Κόκκινα φασόλια

8mg/ 2 φλιτζάνια

4. Κάσιους

8ml/ φλιτζάνι

5. Φακές

7mg/ φλιτζάνι

6. Βρώμη

8mg/φλιτζάνι

7. Τόφου

7,2mg/ φλιτζάνι

Ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share