Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο λεμόνι και το λάιμ;

Δεν πάει το μυαλό σας!

5 Νοεμβρίου 2019 08:45
Εσείς γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο λεμόνι και το λάιμ;

Παρ’όλο που τα λεμόνια και τα λάιμ ανήκουν στην ίδια οικογένεια και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, πρόκειται για δύο διαφορετικά εσπεριδοειδή. Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά;

Έχουν πάνω κάτω την ίδια γεύση, εμφάνιση και σχήμα, αλλά διαφορετικές ιδιότητες που συχνά παραλείπουμε. Με την ευκαιρία διαβάστε: Νερό κανέλας με μήλο και λεμόνι: Αυτή είναι η καλύτερη λύση για αδυνάτισμα

Τα λεμόνια συνήθως είναι πιο μεγάλα από τα λάιμ και πολύ πιο ξινά. Επίσης, έχουν οβάλ σχήμα, ενώ τα λάιμ είναι στρόγγυλα. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι ότι είναι και τα δύο πλούσια σε βιταμίνη C. Ωστόσο, ένα λάιμ περιέχει 29mg. βιταμίνης C, ενώ ένα λεμόνι 53 mg.

Από την άλλη, τα λάιμ προσφέρουν πολλή βιταμίνη Α, αλλά τα λεμόνια παρέχουν μπόλικο κάλιο και φολικό οξύ. Και τα δύο φρούτα είναι ευεργετικά για την υγεία και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρ’όλο που έχουν και τα δύο όξινη γεύση, στην ουσία είναι πολύ αλκαλικά και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Επομένως, μπορούν να θεραπεύσουν την γρίπη, το κρύωμα και πολλά είδη φλεγμονών, αλλά και τον διαβήτη. Αυτό που τα κάνει τόσο δραστικά κατά του καρκίνου είναι η περιεκτικότητα τους σε λεμονοειδή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλές θετικές αλλαγές στο σώμα, όπως απώλεια βάρους και ενίσχυση του μεταβολισμού.

Είναι γεγονός ότι και τα δύο φρούτα είναι πολύ καλά για την υγεία και σας συνιστούμε να τα καταναλώνετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Λεμόνι, αλάτι και πιπέρι θα σας σώσουν από αυτά τα 10 προβλήματα!

Δείτε γιατί το λεμόνι, το αλάτι αλλά και πιπέρι αποτελούν ασπίδα προστασίας για συγκεκριμένα 10 προβλήματα υγείας….

Όταν έχουμε προβλήματα με μολύνσεις και ιώσεις, συνήθως χρησιμοποιούμε αντιβιοτικά. Ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από αυτά με φυσικές λύσεις. Χρησιμοποιώντας τις φυσικές θεραπείες, συστατικά με αντι-ιικές, αντιβακτηριακές ιδιότητες. Με την ευκαιρία διαβάστε: Έβαλε μια φλούδα λεμονιού στην κάλτσα της! Ο λόγος θα σε ενθουσιάσει!

Συνήθως, όταν θεραπεύουμε την γρίπη χρησιμοποιούμε λεμόνι, γνωρίζοντας ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Επίσης, περιέχει κιτρικό οξύ, μαγνήσιο και ασβέστιο.

Όλοι μαζί μπορεί να θεραπεύσουν πολλές μολύνσεις και ασθένειες. Επίσης είναι γνωστό ότι μπορούν να διεγείρουν την πέψη και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Σας παρουσιάζουμε μερικές θεραπείες και συστατικά που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος:

1.Συνδυασμός χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου μας απαλλάσσει από πέτρες στη χολή.

2. Συνδυασμός κανέλας, μαύρου πιπεριού, σπόρων κάρδαμου και κύμινου ανοίγει τους αεραγωγούς. Εισπνεύστε το μείγμα ή απλά μυρίστε.

3. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού μπορεί να λύσει τα προβλήματά σας με τον πονόλαιμο. Απλά πιείτε το μείγμα.

4. Αν έχετε προβλήματα αμυγδαλίτιδας συνδυάστε χυμό λεμονιού με αλάτι και κάντε γαργάρα το μείγμα.

5. Ο συνδυασμός μαύρου πιπεριού και ελαιόλαδου μπορεί να εξαλείψει τον πονόδοντο.

6. Για να χάσετε βάρος πάρτε 1 ποτήρι νερό και προσθέστε ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Πίνετε αυτό το μείγμα καθημερινά. Με την ευκαιρία διαβάστε: Κάντε το όλοι…Βάλτε τα λεμόνια σας στην κατάψυξη!

7. Σταματήστε την αιμορραγία από τη μύτη με χυμό λεμονιού. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το στο ρουθούνι.

8. Αν έχετε προβλήματα με ναυτία, συνδυάστε χυμό λεμονιού, μαύρο πιπέρι και νερό.

9. Μειώστε τις κρίσεις άσθματος. Προσθέστε 8-10 κόκκους μαύρο πιπέρι, 15 φύλλα βασιλικού και 2 γαρύφαλλα. Προσθέστε βραστό νερό πάνω τους και αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά. Μετά, προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και πιείτε το μείγμα.

10. Απαλλαγείτε από το βήχα, προσθέτοντας πιπέρι, χυμό λεμονιού και αλάτι σε ένα ποτήρι και πιείτε το μείγμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share