Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3 συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια! Κορίτσια προσοχή!

Δώστε βάση!

4 Νοεμβρίου 2019 13:47
3 συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια! Κορίτσια προσοχή!

Δεν υπάρχει κάποιο κορίτσι που να μη λατρεύει τα περιποιημένα νύχια. Ωστόσο κορίτσια δώστε βάση διότι 3 συνήθειες τα καταστρέφουν.

Πάμε να δούμε:

1. Τα νύχια σου είναι πάντα βαμμένα. Αν δεν αντέχεις ούτε μία μέρα χωρίς βαμμένα νύχια, πρέπει να το σταματήσεις. Είναι καλό να αφήνεις άβαφα τα νύχια σου για μερικές μέρες, ώστε να "αναπνέουν".

Με την ευκαιρία διαβάστε: 4+1 ιδέες για να κάνεις το κλασικό γαλλικό μανικιούρ πιο μοντέρνο!

2. Το να αλλάζεις συχνά το χρώμα των νυχιών σου σημαίνει ότι τα ξεβάφεις και άρα χρησιμοποιείς ασετόν. Η ακετόνη έχει την ικανότητα να αφυδατώνει τα νύχια, να τα ξεφλουδίζει και μερικές φορές να οδηγεί σε μολύνσεις.

3. Ξεχνάς τη βάση πριν το βερνίκι. Είδες τι λέγαμε νωρίτερα; Αν δεν εφαρμόζεις top coat στα νύχια, τότε θα παρατηρήσεις ότι αυτά θα κιτρινίσουν ή θα δημιουργηθούν δυσχρωμίες. Το top coat δημιουργεί ένα ακόμη στρώμα στα νύχια και προστατεύει από ανεπιθύμητες δυσχρωμίες.

Κοιτάξτε τα νύχια σας προσεκτικά! Έχετε το λευκό μισοφέγγαρο; Αν ναι, δείτε τι σημαίνει για την υγεία σας!

Τα σώματά μας έχουν εκατοντάδες μικρούς τρόπους να μας στείλουν μηνύματα για την υγεία μας. Ένας τρόπος είναι και τα νύχια μας!

Τα πράγματα όπως το χρώμα του δέρματός μας, το πόσα μαλλιά μας πέφτουν, πόσο γρήγορα ανοίγουν τα τραύματα και η ακμή μπορούν όλα να σηματοδοτήσουν πολλά «κακά». Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Δείτε πώς οι Ιάπωνες βρήκαν την λύση

Την κατάσταση των θρεπτικών συστατικών, την κατάσταση των μικροβίων μας, τις πιθανές τροφικές δυσανεξίες και ακόμη και σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος.

Ένας τομέας του σώματός μας, που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ποτέ δώσει σημασία, μπορεί να σας δώσει πραγματικά πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία μας: Το λευκό μισοφέγγαρο στα νύχια σας, το lunula.

Τι είναι το lunula;

Το lunula δειχνει την υγεία των νυχιών. Το lunula, είναι μέρος του νυχιού σας στην κορυφή του δέρματος ακριβώς κάτω από το νύχι σας. Πρόκειται για προστατευτικό κάλυμμα των ευάλωτων αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται εκεί.

Όλοι έχουμε, αν και δεν είναι πάντοτε ορατό σε όλα τα δάχτυλα (πολλοί το βλέπουν μόνο στους αντίχειρές τους). Η lunula παίζει μεγάλο ρόλο στο σχήμα των νυχιών σας και στο πώς μεγαλώνουν.

Τι σημαίνει lunula για την υγεία σας;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο 1996 στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, το lunula έχει τρεις τρόπους που σας προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα υγείας: το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα. Με την ευκαιρία διαβάστε: Σοκ: Επικίνδυνο το τζελ στα νύχια!

Ένα φυσιολογικό, υγιές lunula είναι σε σχήμα μισού-φεγγαριού και περίπου το 5ο του νυχιού. Εάν παρατηρήσετε κάποια από τις ακόλουθες αλλαγές σε αυτό, ίσως να πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας.

Μέγεθος Lunula

Microlunula και anolunula: Αυτό είναι όταν το lunula είναι είτε μικρό είτε απουσιάζει. Ενώ το microlunule είναι συνήθως φυσιολογικό για τους ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής και μπορεί απλά να σχετίζεται με την ηλικία, μπορεί επίσης να δηλώνει και άλλα προβλήματα, όπως:

Καρδιαγγειακή αθηροσκλήρωση
Χρωμοσωμικές ασθένειες
Ασθένειες νυχιών
Διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος
Ανεπάρκεια σιδήρου, αναιμία και υποσιτισμός
HIV
Βλάβη των νεύρων
Νεφρική ανεπάρκεια
Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Όπως αναφέρθηκε ήδη, θα πρέπει να είναι περίπου το ένα πέμπτο του νυχιού σας. Το μεγαλύτερο ή το μικρότερο θα μπορούσε να σημαίνει το εξής πρόβλημα:

Macrolunula: Αυτό είναι όταν το lunula είναι μεγαλύτερο από το κανονικό. Για κάποιες εθνότητες, ιδιαίτερα εκείνες της Ινδίας αυτό είναι φυσιολογικό. Διαφορετικά, μπορεί να σημαίνει ενδοκρινικές διαταραχές όπως ο υπερθυρεοειδισμός.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share