Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eπικίνδυνη η οδοντόκρεμα για την υγεία!

Προσοχή!

2 Νοεμβρίου 2019 12:04
Eπικίνδυνη η οδοντόκρεμα για την υγεία!

Οι περισσότεροι οδοντίατροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τα δόντια μας μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει κακό στην υγεία μας. Μάθετε το τέλος για τα σφραγίσματα δοντιών! Ποια νέα ουσία τα «αντικαθιστά»;

Διάφορες χημικές ουσίες έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με προβλήματα στην στοματική κοιλότητα, την καρδιά και όχι μόνο.

Ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των προϊόντων αυτών.

- Συστατικό που ευθύνεται για στοματικά έλκη

Το λαυριλοσουλφονικό ή λαουρυλοθειικό νάτριο (SLS) βρίσκεται σε δεκάδες οδοντόκρεμες (85% των συνολικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά) και χρησιμοποιείται ώστε η οδοντόκρεμα να είναι παχύρρευστη και να απλώνεται εύκολα. Ωστόσο, το συστατικό αυτό διανοίγει τα κενά μεταξύ των βλεννωδών κυττάρων της στοματικής κοιλότητας, με αποτέλεσμα να εισχωρούν στον οργανισμό τοξίνες και καρκινογόνες ουσίες που λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας.

- Συστατικό που συνδέεται με την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων

Πριν από ένα περίπου χρόνο, μεγάλη εταιρία παραγωγής προϊόντων στοματικής φροντίδας απομάκρυνε από την αμερικανική αγορά οδοντόκρεμες που περιέχουν τρικλοζάνη, συστατικό που θεωρείται ότι προλαμβάνει τις παθήσεις των ούλων. Αν και η εταιρία υποστήριξε ότι η τρικλοζάνη είναι ασφαλής προς χρήση σε μικρές ποσότητες, επακόλουθες έρευνες κατέδειξαν ότι η οδοντόκρεμα είναι αποτελεσματικό μέσο για να εισχωρήσει το πιθανώς επικίνδυνο χημικό στο σώμα. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα κατέδειξαν ότι η χημική ουσία μπορεί να επηρεάσει την ορμονική λειτουργία και να έχει πιθανώς καρκινογόνο δράση.

- Λευκαντικές ουσίες που φθείρουν τα ούλα

Τα υπεροξείδια χρησιμοποιούνται ευρέως ως λευκαντικό μέσο για τα δόντια, έχουν όμως τοξική και ερεθιστική δράση για τους μαλακούς ιστούς του σώματος. Έτσι, φθείρουν τις βλεννώδεις μεμβράνες της στοματικής κοιλότητας και μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα επιφανειακά κύτταρα των ούλων.

Πως να κάνετε λεύκανση δοντιών μόνοι σας!

Όλο κ περισσότεροι είναι εκείνοι που σπεύδουν στους οδοντιάτρους για λεύκανση δοντιών. Υπάρχουν όμως και μερικοί τρόποι για να κάνετε μόνοι σας τη λεύκανση που τόσο επιθυμείτε. Δείτε όμως και τι πρέπει να τρώνε για να βοηθήσει στην διαδικασία!

Το Αthensmagazine έψαξε και σας αναλύει όλη την διαδικασία για να το καταφέρετε και είναι πολύ απλή : Πρώτα πλένετε τα δόντια σας πολύ καλά.

Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα φλιτζάνι με μια μπατονέτα και στη συνέχεια το τοποθετείτε στα δόντια σας για 30 δευτερόλεπτα .Στη συνέχεια ξεπλένετε τα δόντια σας με κρύο νερό.

Τα συστατικά που βοηθούν στην λεύκανση των δοντιών σας είναι τα εξής :

1. Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Είναι γνωστό σε όλους πως και τα δυο υλικά βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.Για αυτό και οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν μαγειρική σόδα η οποία λευκαίνει τα δόντια και καθαρίζει την αναπνοή . Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε και λίγο αλάτι για την απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια σας.

2. Μηλόξιδο

Το μηλοξιδο βοηθάει αρκετά στην λεύκανση των δοντιών. Δώστε προσοχή στην εφαρμογή διότι το ξίδι είναι πολύ όξινο. Χρησιμοποιήστε το μόνο μια φορά τη βδομάδα...

3. Μπανάνα

Περνάμε στα φρούτα. Αρχικά η μπανάνα ,κόψτε την σε κομμάτια και στη συνέχεια κάντε την πολτό...απλώστε στην στα δόντια σας και μετά ξεβγάλτε τα πολύ καλά βουρτσίζονταν τα δόντια σας με οδοντόκρεμα...

4. Φράουλες με μαγειρική σόδα

Λιώστε μια φράουλα και προσθέστε και μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας. Αφήστε το 5 λεπτά στα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μια με δυο φορές το μήνα. Το όξινο περιεχόμενο τους και η λειαντική υφή μπορεί να αφαιρέσει τη πλάκα και να λευκάνει το χαμόγελό σας .

5. Πορτοκάλι

Τέλος, το πορτοκάλι. Πάρτε την φλούδα του πορτοκαλιού και τρίψτε τη στα δόντια σας με προσοχή. Στη συνέχεια, όπως ξέρετε, βουρτσίστε τα δόντια σας και το χαμόγελο σας θα γίνει πιο λαμπερό.

Κάποια ακόμα υλικά που μπορείτε να βοηθήσουν στη λεύκανση είναι το καρότο, το αχλάδι και το μήλο. Αυτά που θα πρέπει να αποφύγετε είναι φυσικά ο καφές, τα πατζάρια ,τα μούρα και το κόκκινο κρασί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share