Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός: Μην ξαναφάτε από αυτό το ψωμί του τοστ!

Θα πάθετε σοκ!

1 Νοεμβρίου 2019 09:39
Συναγερμός: Μην ξαναφάτε από αυτό το ψωμί του τοστ!

Είστε από εκείνους που λατρεύετε να τρώτε ψωμί του τοστ αλλά δεν ξέρετε τι επιπτώσεις έχετε στην υγεία σας; Η αλήθεια είναι πικρή για όσους δεν την ξέρετε! Δεν πρέπει να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας για αυτό τον λόγο!

Μπορεί να ακούγεται αηδιαστικό, αλλά μελέτες υποστηρίζουν ότι στο τραπέζι μας… καταλήγουν απορρίμματα από το δάπεδο των κουρείων στην Κίνα.

Πώς προέκυψε όμως αυτό… Μελέτη για τα περίεργα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων και ομορφιάς παρουσιάζει την αηδιαστική αλήθεια.

Οι ερευνητές έρχονται τώρα να μας αποκαλύψουν ότι σε μερικά ψωμιά του τοστ περιέχεται ένα συστατικό που προέρχεται από τα ανθρώπινα μαλλιά.Το αμινοξύ L-κυστεΐνη χρησιμοποιείται στην τεχνολογία τροφίμων για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων, όπως το ψωμί του τοστ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Dailymail, η μελέτη υποστηρίζει ότι τις περισσότερες φορές αυτό το συστατικό προέρχεται από κουρεία της Κίνας! Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες

Εσύ το γνώριζες; Tι κίνδυνος υπάρχει στις πατάτες που πρασινίζουν;

Πραγματικά δώστε τεράστια προσοχή! Τι κίνδυνος υπάρχει αν φάτε πράσινη πατάτα για την υγεία σας; Μην είστε αφελείς και νομίζετε ότι δεν θα πάθετε ζημιά! Πόσο χρόνο χρειάζονται διάφορες τροφές να χωνευτούν και γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε!

Όταν διατηρείτε τις πατάτες σε κάποιο πολύ υγρό ή πολύ ζεστό περιβάλλον, πιθανώς να έχετε προσέξει κάτι ιδιαίτερο που συμβαίνει: έχουν την τάση να βγάζουν φύτρες και να παίρνουν μια πρασινωπή απόχρωση. Σίγουρα το κάνεις λάθος! Με ποιο λάδι γίνονται καλύτερες οι τηγανητές πατάτες!

Άλλωστε, αν διατηρείτε τις πατάτες κάπου με υγρασία, ή με αρκετό φως δεν πρόκειται να επηρεάσει τη γεύση τους. Αυτό είναι σωστό, αλλά μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας.

Σίγουρα μπορείτε απλά να κόψετε αυτές τις φύτρες και να μαγειρέψετε την υπόλοιπη πατάτα, αλλά αυτό δεν συνιστάται. Το σώφρον είναι να πετάξετε τελείως κάθε πατάτα που έχει πάρει πράσινη απόχρωση σε κάποιο σημείο της.

Τι είναι η σολανίνη στις πατάτες

Αναρωτιέστε γιατί; Επειδή, αν έχει συμβεί αυτό, τότε έχει παραχθεί μέσα στην πατάτα ένα δηλητήριο που ονομάζεται σολανίνη. Πρόκειται για μία πολύ τοξική ουσία, ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Η σολανίνη δημιουργείται στις πατάτες, όταν διατηρούνται σε “λάθος” περιβάλλον για πάρα πολύ καιρό (όπως είπαμε, κάπου που υπάρχει υγρασία, φως και ίσως και ζέστη). Αν καταναλωθεί, αυτή η σολανίνη μπορεί να σας προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα.

Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι ένα άτομο 45 κιλών (πχ ένα παιδί) θα πρέπει να καταναλώσει 450 γραμμάρια πράσινης πατάτας, για να αρρωστήσει ουσιαστικά. Έτσι, με μια απλή μπουκιά, για παράδειγμα, αν και δεν συνιστάται, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα πάθετε κάτι.

Είναι λογικό, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι θάνατοι από σολανίνη έχουν καταγραφεί σε περιόδους πείνας, όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να τρώνε ό, τι μπορούν για να αποφύγουν την πείνα – ακόμα κι αν είναι πράσινες πατάτες.

Σύμφωνα με την ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο τρόπος για να καταλάβετε αν έχετε πάρει επικίνδυνη ποσότητα σολανίνης είναι εάν αισθανθείτε πόνο στο στομάχι και υπνηλία, μετά την κατανάλωση πατάτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορείτε να κόψετε και να πετάξετε τα κομμάτια της πατάτας που είναι πράσινα και να φάτε την υπόλοιπη, αλλά αν η πατάτα έχει πικρή γεύση, τότε πετάξτε την αμέσως!

Θαυματουργό! Τι κάνουν 6 ψημένες σκελίδες σκόρδο στο σώμα μέσα σε 24 ώρες!

Το σκόρδο είναι κάτι που δύσκολα δεν θα συμπεριλάβουμε σε κάποια φαγητά, πέραν όμως από τη γευστικότητα που δίνει στα πιάτα μας έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας!

Βάλε ντομάτα στο δέρμα σου και δες τι θα συμβεί! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Όταν τρώτε σκόρδο, η δύναμή του είναι τόσο ισχυρή, που ακόμα και μετά από 24 ώρες το σώμα σας αντιδρά θετικά τόσο στις δίαιτες για απώλεια βάρους, όσο και στις θεραπείες ορισμένων ασθενειών.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ψημένο σκόρδο;

1 ώρα: Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας το σκόρδο χωνεύεται στο στομάχι και γίνεται τροφή για όλο το σώμα.

2-4 ώρες: Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των υφισταμένων καρκινικών κυττάρων στο σώμα.

4-6 ώρες: Ο μεταβολισμός του οργανισμού αρχίζει να ‘βλέπει’ τα οφέλη του σκόρδου και ενεργοποιεί τη διαδικασία απομάκρυνσης της περίσσειας υγρών και της καύσης του αποθηκευμένου σωματικού λίπους.

6-7 ώρες: Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου, αφού έχουν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, αρχίζουν να εκτελούν τις απαραίτητες λειτουργίες ενάντια στα βακτήρια του σώματος.

6-10 ώρες: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα θρεπτικά συστατικά έχουν ήδη παίξει σημαντικό ρόλο σε κυτταρικό επίπεδο, παρέχοντας προστασία ενάντια στην οξείδωση.

10-24 ώρες: Μετά την πέψη (κατά την πρώτη ώρα), το σκόρδο ξεκινά τη διαδικασία καθολικού καθαρισμού του σώματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share