Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Βίβιαν δεν πρέπει να ξεχάσει τον καρκίνο... η αληθινή ιστορία που θα σας κάνει να κλάψετε!

Διαβάστε εδώ την αληθινή εξομολόγηση!

31 Οκτωβρίου 2019 17:33
Η Βίβιαν δεν πρέπει να ξεχάσει τον καρκίνο... η αληθινή ιστορία που θα σας κάνει να κλάψετε!

Μια συγκινητική αληθινή ιστορία θα διαβάσετε παρακάτω για την Βίβιαν που δεν έπρεπε και δεν ήθελε να ξεχάσει τον καρκίνο!

“Πρέπει να τα καταφέρω”, είπα. Κάθε 14 ημέρες τρυπήματα, πόνος, κούραση, ζαλάδες, κόπωση, αναγούλες. Ήταν μετά τη δεύτερη θεραπεία μου, η μέρα της γιορτής μου που ξύπνησα και πήγα να πλύνω το πρόσωπό μου. Έφευγαν τούφες τα μαλλιά μου. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Πως θα με δει το παιδί μου, ο άντρας μου.

15 συχνά συμπτώματα του καρκίνου που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν!

Είμαι αρραβωνιασμένη, είναι «απιστία» να βγαίνω φιλικά με συνάδελφό;

“Μάιος του 2013, ένας βήχας και δέκατα ήταν η αρχή. Κρύωσες, πάρε αντιβίωση και θα περάσει. Ένα μήνα μετά και η κατάσταση ολοένα και χειρότερη. Βήχας, δέκατα, κόπωση, φαγούρα. Είναι η στιγμή που πέρασα για πρώτη φορά την πόρτα του Νοσοκομείου. Ογκολογική – Αιματολογική μονάδα. Τι δουλειά έχω εγώ εδώ; Κι όμως είχα. Εξετάσεις, υπέρηχοι, αξονική, βιοψία. «Βιοψία» πλέον το ένιωθα, το ήξερα, ήμουν σίγουρη. Το αποτέλεσμα ήταν απλά η επιβεβαίωση. Λέμφωμα Hodgkin.

“Τι είναι αυτό; Καρκίνος; Πεθαίνω; Τι μου λέτε;”, αυτά πέρασαν αστραπιαία από το μυαλό μου. Γυρίζω και βλέπω τον άντρα μου να κλαίει σαν μωρό στο γραφείο του γιατρού.

Τι κάνουμε; «Χημειοθεραπεία». Τρόμος, πανικός, αγωνία, θυμός. Πώς να τα διαχειριστώ όλα αυτά. Στο σπίτι με περιμένει ο πρίγκιπάς μου να παίξουμε. Είναι 2,5 χρονών, τι θα γίνει;

Μεσολάβησαν 7 μαρτυρικές ημέρες μέχρι την πρώτη χημειοθεραπεία. Όταν μπήκα στο δωμάτιο για να ξεκινήσω, πάγωσα. Τόσος κόσμος θεέ μου. Έκλαιγα ασταμάτητα και φοβόμουν όσο δεν έχω φοβηθεί ποτέ στη ζωή μου. Και τότε άκουσα μια φωνή να μου λέει. Κάνε κουράγιο κοπέλα μου δεν είναι τίποτα όλα θα πάνε καλά, σταμάτα να κλαίς και θα τα καταφέρεις. Ήταν ένας κύριος δίπλα μου και αυτός για την θεραπεία του. Και τότε το πήρα αλλιώς.

“Πρέπει να τα καταφέρω”, είπα. Κάθε 14 ημέρες τρυπήματα, πόνος, κούραση, ζαλάδες, κόπωση, αναγούλες. Ήταν μετά τη δεύτερη θεραπεία μου, η μέρα της γιορτής μου που ξύπνησα και πήγα να πλύνω το πρόσωπό μου. Έφευγαν τούφες τα μαλλιά μου. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Πως θα με δει το παιδί μου, ο άντρας μου.

Μετά το πρώτο σοκ την ίδια μέρα τα ξύρισα. Φόρεσα ένα μαντίλι και βγήκα. Από εκείνη τη μέρα άρχισα να με φροντίζω περισσότερο.Έβαφα τις ελάχιστες βλεφαρίδες που είχα, τα μαυρισμένα μου νύχια για να τα καλύπτω και να ζωγραφίζω φρύδια για να είμαι όμορφη. Και ένιωθα όμορφη γιατί έτσι με έκανε να αισθάνομαι ο άντρας μου. Γι’ αυτόν εξακολουθούσα να είμαι το κοριτσάκι του. Δεν με έκανε ούτε μια στιγμή να αισθανθώ άσχημα. Ήταν πάντα εκεί, διπλά μου, όλες εκείνες τις ατελείωτες ώρες που περίμενε δίπλα μου υπομονετικά να τελειώσει τα μαρτύριο της θεραπείας, προσπαθώντας να με κάνει να νιώσω όσο το δυνατόν ποίο άνετα. Να με φροντίσει, να μου δίνει κουράγιο τις ώρες που όσο και να το έχεις πάρει απόφαση πως πρέπει να παλέψεις, χάνεις τις δυνάμεις σου. Τον ευχαριστώ και το ευγνωμονώ.

Έχουν περάσει 2 χρόνια από την τελευταία χημειοθεραπεία και είμαι καλά. Πιο ώριμη, πιο σοφή. Έκανα το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Έβγαλα από τη ζωή μου όλους αυτούς που πιστεύουν πως ο καρκίνος κολλάει και έμαθα να ΖΩ.

Ο καρκίνος είναι ένα μεγάλο μάθημα. Μάθημα ζωής και όχι επιβίωσης. Ζω πλέον την κάθε μου μέρα. Στεναχωριέμαι λιγότερο και χαίρομαι περισσότερο. Διασκεδάζω με το παιδί μου την κάθε στιγμή ακόμα και αν κάνει πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να με είχαν τρελάνει. Και βέβαια δεν ξεχνώ.

Δε θέλω να ξεχάσω και δεν πρέπει να ξεχάσω. Είμαι περήφανη που τα κατάφερα αλλά δεν ήμουν μόνη. Μερίδιο έχουν όλοι όσοι ήταν εκεί και θέλω να τους ευχαριστήσω που πάλεψαν μαζί μου, ο καθέναν με τον τρόπο του. Οι γιατροί μου, οι νοσηλευτές μου, η μητέρα μου, και πάνω απ’ όλα ο άντρας μου και ο γιος μου. Σας Ευχαριστώ.

Τελικά, τo 2013 δεν ήταν η χρονιά που αρρώστησα αλλά η χρονιά που έγινα καλά…”.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν όλες οι γυναίκες!

Σήμερα, 25 Οκτωβρίου 2019, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του 3.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την σωστή ενημέρωση.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια από τις πιο συχνές μορφές της ασθένειας και «χτυπά» τις γυναίκες, ενώ έχει εμφανιστεί και σε ένα εξαιρετικό χαμηλό ποσοστό ανδρών. Αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.

Στατιστικά:

Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, 1 στις 8 γυναίκες, θα εκδηλώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους καρκίνο του μαστού. Παρά τη συχνότητα εμφάνισής του ωστόσο, αν διαγνωστεί έγκαιρα σε πρώιμο στάδιο, είναι ιάσιμος. Γι’ αυτό και η ενημέρωση επιβάλλεται. 15 συχνά συμπτώματα του καρκίνου που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν!

Kάθε χρόνο πλήττονται από καρκίνο του μαστού περίπου 4.500 γυναίκες στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των γυναικών που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο παγκοσμίως με καρκίνο του μαστού αγγίζει τα 1.600.000.

Πρόκειται για την πλέον συνηθισμένη μορφή καρκίνου στις γυναίκες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ασθένεια αυτή, αποτελεί εν μέρει μάστιγα τη σύγχρονης εποχής, παρόλα αυτά, θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό, ειδικά αν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Συμπτώματα

Ο καρκίνος ως ομάδα ασθενειών χαρακτηρίζεται από ορισμένα γενικά συμπτώματα, ενώ κάθε διακριτή του μορφή συσχετίζεται με ορισμένα ειδικά συμπτώματα. Τα ειδικά συμπτώματα που χαρακτηρίζουν εν γένει τις εκάστοτε παραλλαγές του καρκίνου του μαστού – η φύση και η έκταση των οποίων ποικίλλει – είναι τα εξής:

– Εξόγκωμα, ογκίδιο ή σκλήρυνση στην ευρύτερη περιοχή του μαστού και/ή της μασχάλης.

– Έκκριση υγρών ή αίματος από τη θηλή του μαστού.

– Διόγκωση λεμφαδένων της μασχάλης.


– Έλξη του δέρματος ή της θηλής προς το εσωτερικό του μαστού (εισολκή δέρματος).

– Αλλοιώσεις του δέρματος (όψη φλοιού πορτοκαλιού).


– Ερυθρότητα, φλόγωση, ευαισθησία ή πόνοι στο στήθος.

Διάγνωση

Η έγκαιρη διάγνωση είναι το ζητούμενο και όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν στο νου τους με την αυτοεξέταση, τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό θα μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο γρήγορα την κατάσταση. Ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωσθεί πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, έχει πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών που έχουν νοσήσει πάνω από 95%.

Η διακοπή του καπνίσματος, η φυσική άσκηση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, η περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, η αποφυγή έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες και αποφυγή υπερέκθεσης στον ήλιο συμβάλλουν θετικά στην καλή υγεία αλλά η πιο καλή λύση είναι η μέθοδος της εξέτασης.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει σκοπό να υπενθυμίζει σε όλους πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος και πως πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις από τους ειδικούς.

Όρισε τα γενέθλια σου ως την ημέρα που θα κλείσεις το ραντεβού σου με τον γιατρό για να μην το ξεχάσεις ποτέ και ενημερώσου σωστά!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share