Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

2+1 συνταγές μαγειρικής σόδας για να κάψετε το περιττό λίπος στο σώμα σας σε χρόνο μηδέν

Δοκιμάστε το!

28 Οκτωβρίου 2019 11:38
2+1 συνταγές μαγειρικής σόδας για να κάψετε το περιττό λίπος στο σώμα σας σε χρόνο μηδέν

Με αυτές τις 3 συνταγές μαγειρικής σόδας θα κάψετε το περιττό λίπος στο σώμα σας σε χρόνο μηδέν...

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και λιγότερο δαπανηρά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς ωφέλιμους σκοπούς. Εκτός το ότι με την μαγειρική σόδα μπορείτε να κάνετε θαύματα με την καθαριότητα, αλλά και με το κομμάτι της ομορφιάς με αυτή μπορείτε επίσης να χάσετε και τα περιττά παχάκια σε χρόνο μηδέν.

Η πρόσληψη της μαγειρικής σόδας δημιουργεί ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας, το οποίο θα μειώσει το επίπεδο της οξύτητας, θα αυξήσει την οξυγόνωση των κυττάρων σας, θα βελτιώσει το πεπτικό σας σύστημα, θα διεγείρει την αποτοξίνωση του σώματος σας, και θα ενισχύσει τη γενική υγεία σας. Επίσης, μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας, να κάψει το περιττό λίπος σας, και να βελτιώσει τη φυσική σας εμφάνιση.

Κάψτε το περιττό λίπος από το σώμα σας σε χρόνο μηδέν

Δείτε 3 αποτελεσματικές συνταγές με μαγειρική σόδα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος γρήγορα και φυσικά.

Μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Συστατικά:

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο 1 ποτήρι νερό

Οδηγίες:

Προσθέστε τη σόδα και το μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να διαλυθούν καλά. Καταναλώστε αυτό το ρόφημα κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Πίνοντας αυτό το ρόφημα σε καθημερινή βάση, θα αρχίσετε να βλέπετε απίστευτα αποτελέσματα μέσα σε λίγες ημέρες.

Μαγειρική σόδα και φρούτα

Συστατικά: 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 φλιτζάνι φράουλες 2 λεμόνια Μια χούφτα φύλλα μέντας 2 φλιτζάνια νερό

Οδηγίες:

Βάλτε όλα τα παραπάνω-αναγραφόμενα συστατικά σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε τα για περίπου 2 λεπτά. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πάγο στο μείγμα.

Θα πρέπει να καταναλώνετε αυτό το smoothie δύο φορές την ημέρα.

Μαγειρική σόδα και χυμός από γκρέιπφρουτ

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 γκρέιπφρουτ ½ ποτήρι νερό

Οδηγίες:

Προσθέστε τη σόδα στο νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό γκρέιπφρουτ στο νερό και ανακατέψτε το μείγμα.

Θα πρέπει να καταναλώσετε αυτό το ρόφημα κάθε πρωί, περίπου 20 λεπτά πριν από το πρωινό σας.

Τα αποτελέσματα όποιο ρόφημα και να διαλέξετε θα σας καταπλήξουν!

Γεμίζει μια κατσαρόλα με καστορέλαιο και το ρίχνει στα μαλλιά της. Μόλις μάθετε το λόγο, θα το κάνετε κι εσείς!

Το καστορέλαιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, και αποκτά ξανά δημοτικότητα, καθώς επανεξετάζονται οι ευεργετικές του ιδιότητες.

8+1 τεράστια λάθη που κάνουμε όλοι με το αδυνάτισμα και δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά!

Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μεταλλικών στοιχείων και βιταμίνης Ε, αλλά έχει και πολύ ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Περιέχει επίσης ωμέγα-9 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην θρέψη της τρίχας και της ρίζας, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων, φρυδιών και φυσικά των μαλλιών.

Αναζωογονεί αποτελεσματικά χάρη στα πλούσια ακόρεστα τριγλυκερίδια λιπαρά του. Το ρικινολεϊκό οξύ το οποίο περιέχεται στο καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία και πρόληψη των ακόλουθων: μύκητες, μικρόβια, λοιμώξεις, και μούχλα!

Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην πέψη, καθώς και την πρόληψη φλεγμονής του εντέρου.

Για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, τρίψτε μερικές σταγόνες στο τριχωτό της κεφαλής.

Το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει και στη ροή της λέμφου. Ο Δρ. Ντέιβιντ Γουίλιαμς, δηλώνει: «Δεν υπάρχει φάρμακο που μπορεί να βελτιώσει τη ροή της λέμφου, αλλά η τοπική εφαρμογή με καστορέλαιο μπορεί να το πετύχει αυτό».

Εκτός από την ανάπτυξη μαλλιών, μπορεί να βοηθήσει και στα παρακάτω προβλήματα υγείας:

ανακουφίζει από πονοκεφάλους
αντιμετωπίζει λοιμώξεις του δέρματος
αποτρέπει την ακμή, τα σπυράκια και τα προβλήματα του δέρματος
ανακουφίζει το ηλιακό έγκαυμα
αντιμετωπίζει γαστρεντερικά προβλήματα
καταπραΰνει προβλήματα εμμήνου ρύσεως, καθώς χαλαρώνει τους μυς και αποτρέπει τους πόνους της περιόδου
προλαμβάνει και εξαλείφει την πιτυρίδα, και αποτρέπει τους μύκητες και τις μικροβιακές λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής, λόγω των ισχυρών μυκητοκτόνων και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων.


Ένας άλλος τρόπος για να αξιοποιήσετε το καστορέλαιο, είναι με κομπρέσες. Κατά αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζει πεπτικά προβλήματα, τo σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τους πόνους περιόδου, πέτρες στα νεφρά, ινομυώματα και πρησμένες αρθρώσεις.

Ρίξτε λίγο καστορέλαιο σε μια γάζα και εφαρμόστε τη πάνω στη προβληματική περιοχή. Για να κάνετε πιο δραστικό το αποτέλεσμα, τοποθετήστε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό πάνω από τη γάζα. Κάντε το για 3 φορές εβδομαδιαίως για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας.

Πήρε μαγειρική σόδα και βούρτσισε τα δόντια της! Αυτό που συνέβη δεν το φαντάζεσαι με τίποτα!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να αποκτήσουν λευκά δόντια χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Είναι μια πολύ δημοφιλής εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να δουν γρήγορα αποτελέσματα και να αποκτήσουν αστραφτερό χαμόγελο. Τόσο που αρκετές εταιρείες παραγωγής οδοντόκρεμας ξεκίνησαν να συμπεριλαμβάνουν το συγκεκριμένο υλικό στα προϊόντα τους. Έριξε μαγειρική σόδα στο κρεβάτι και μόλις μάθετε τον λόγο, θα κάνετε σίγουρα το ίδιο…

Δεν βοηθάει όμως μόνο στην λεύκανση των δοντιών. Έχει την ιδιότητα να καταπολεμά των σχηματισμό πλάκας εμποδίζοντας την οδοντική αποσύνθεση, ενώ επίσης προστατεύει τα ούλα μας σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, καταπολεμά την δύσοσμη αναπνοή, εξισορροπώντας τα όξινα επίπεδα των υπολειμματικών τροφίμων. Προφανώς όμως έχει και τα αρνητικά της!

Ποια είναι τα αρνητικά του να βουρτσίζεις τα δόντια σου με μαγειρική σόδα;

Δεν αρκεί για την καταπολέμηση των κοιλοτήτων (κουφάλες)

Δες επίσης 6 τρόπους για να έχεις λευκά δόντια!

Οι ειδικοί ενημερώνουν διαρκώς ότι η σόδα δεν είναι από μόνη της ικανή να καταπολεμήσει την πλάκα, καθώς δεν διαθέτει την ικανότητα να σκοτώνει τα βακτηρίδια τα οποία τελικά θα προστεθούν στον σχηματισμό της πλάκας. Επίσης, δεν διαθέτει την επαρκή ποσότητα φθορίου που απαιτείται για την πρόληψη των κοιλοτήτων. Οπότε, αν είναι να χαλάσουν τα δόντια σου δεν θα καταφέρει να τα προστατεύσει όπως μια οδοντόκρεμα.

Μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών

Σίγουρα το έχεις ακούσει σαν φήμη, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται. Το συγκεκριμένο συστατικό αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να καταλήξει να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών σου και να τα φθείρει αντί να τους κάνει καλό όπως θα περίμενες. Μαγειρική σόδα και μέλι: Μια σπιτική θεραπεία που εξουδετερώνει ακόμη και την πιο δύσκολη ασθένεια!

Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα ούλα

Δες επίσης τι μπορούν να πουν τα ούλα για την υγεία σου!

Η ποσότητα που χρησιμοποιείς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για να μην βλάψει το σμάλτο αλλά και τα ούλα σου. Σίγουρα έχεις δει τι μπορεί να κάνει η σόδα στην σκουριά, οπότε φαντάσου τι μπορεί να κάνει και στα ούλα σου.

Δεν κάνει καλό στην οδοντική κόλλα

Η επαναλαμβανόμενη χρήση της μπορεί να μαλακώσει την κόλλα που χρησιμοποιείται σε όσους βάζουν γέφυρα, με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει και να αφήσει μαύρο σημάδι. Ως εκ τούτου, δεν συνιστάτε σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν γέφυρα ή μασέλα.

Μπορεί να αφήσει πολύ άσχημη γεύση
Αν το έχεις δοκιμάσει έστω και μια φορά σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει το πόσο άσχημα γεύση σου αφήνει και το πόσο επηρεάζει την μυρωδιά του στόματος σου. Για να μην έχεις λοιπόν αυτή την άσχημη γεύση μπορείς να την αναμείξεις με την οδοντόκρεμα σου ή ακόμη καλύτερα με μέντα, γλυκερίνη ή φράουλα. Δες ακόμη 9 τρόπους για να αντιμετωπίσεις την κακή αναπνοή!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share