Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θαυματουργή: Η πιο υγιεινή τροφή για μεγάλη αντοχή στην προπόνηση!

Μάθε ποια είναι!

28 Οκτωβρίου 2019 10:17
Θαυματουργή: Η πιο υγιεινή τροφή για μεγάλη αντοχή στην προπόνηση!

Αναρωτιέσαι, πώς μπορείς να βελτιώσεις τα επίπεδα αντοχής σου κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης;

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να διατηρήσετε το μυαλό σας υγιές και είναι οι παρακάτω!

Τα οφέλη στην υγεία μας

• Το ταχίνι περιέχει βιταμίνη Β1, η οποία μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε ενέργεια, βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου και έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

• Το μέλι είναι διουρητικό, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, περιέχει βιταμίνη C, βοηθάει στην καλή λειτουργία του στομάχου και του εντέρου, θεωρείται αναζωογονητικό του οργανισμού και σύμμαχος μακροζωίας.

• Η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου, είναι αντιοξειδωτική και συμβάλλει στην καύση του τοπικού λίπους μέσω του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα.



• Το λεμόνι έχει βιταμίνες C και P, ενώ το κιτρικό οξύ σε συνδυασμό με τα άλλα συστατικά του βοηθά στην απώλεια περιττού πάχους.

Αυτό το mix το ονόμασα power food και κατόπιν δοκιμής, νομίζω ότι ο τίτλος του αξίζει. Εάν γυμνάζεσαι καθημερινά και σε πολύ έντονους ρυθμούς ή ασχολείσαι με κάποιο άθλημα, δεν έχεις παρά να το εντάξεις στη διατροφή σου.

Δοσολογία: Ένα κουταλάκι του γλυκού ταχίνι, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, μια πρέζα κανέλας και 2 σταγόνες λεμονιού. Ανακάτεψε με το κουταλάκι τα υλικά και άλειψε το σε αποξηραμένα φρούτα ή σε ένα μπισκότο διαίτης.

11 tips για να ασκηθείς... στην ύπαιθρο και την εξοχή εάν βαριέσαι το γυμναστήριο!

Κακά τα ψέματα η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτή η εποχή του χρόνου, που όλοι ανεξαιρέτως –γυναίκες και άνδρες- θέλουμε να έχουμε την καλύτερη φυσική κατάσταση.

Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να γυμναστείς για να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου, αλλά δεν είσαι τύπος του γυμναστηρίου;

Η λύση βρίσκεται στην ακόλουθη λίστα με τις καλύτερες ασκήσεις/αθλήματα που μπορείς να κάνεις στην ύπαιθρο τώρα που η άνοιξη μπαίνει και έξω είναι χαρά Θεού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Καταδίκη για αρπαγή ανήλικης από το περιβάλλον του 23χρονου! (video)

Τρέξιμο στο δρόμο/στην παραλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με τον Νίκο Ευαγγελάτο: Παγώνει η συμφωνία με τον ΣΚΑΙ, πάει σε άλλο κανάλι;

Πεζοπορία
Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο
Τένις
Κολύμπι στην πισίνα/στην θάλασσα
Ποδήλατο
Stand-up paddleboarding
Surfing
Windsurfing
Γιόγκα στην παραλία ή στον κήπο

7+1 τρόποι να κάψεις 100 θερμίδες χωρίς κόπο!

Μισή ώρα ποδήλατο καίει περίπου 250 θερμίδες. Λίγες παραπάνω καίει και το ελλειπτικό, στην ίδια διάρκεια. Τι γίνεται όμως τις μέρες (μη σου πω τις εβδομάδες ή και τους μήνες ακόμα) που δεν έχεις χρόνο ή διάθεση για να μπεις σε αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής; σε τρώει ο καναπές; όχι βέβαια. Εναλλακτικές που είτε θα βάλουν το σώμα σου σε λειτουργία είτε απλά θα σε θέσουν σε κίνηση, υπάρχουν και είναι πολλές. Κάποιες τις εφαρμόζεις ήδη κι άλλες δεν τις έχεις σκεφτεί. Δεν είναι λοιπόν όλα ή τίποτα. Υπάρχουν πάντα τρόποι για να κάψεις και μάλιστα χωρίς να μπεις στο περίφημο mood «κάνω γυμναστική και άρα πρέπει να κουραστώ ή να βαρεθώ πριν καν ξεκινήσω». Χάστε μίσο κιλό κάθε βδομάδα μόνο με περπάτημα!
Κάνε πατίνια: Αυτός κι αν είναι ευχάριστος τρόπος, αρκεί βέβαια να ξέρεις να ισορροπείς καλά πάνω σε rollers. Δώδεκα λεπτά έμπειρου πατιναρίσματος καίνε 100 θερμίδες.

Στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο: Οι γιορτές έρχονται, κοντοζυγώνουν. Μάθε λοιπόν πως το να κατεβάσεις το δέντρο από το πατάρι ή να το ανεβάσεις από την αποθήκη μαζί με όλα τα λαμπάκια/μπαλάκια/μπιχλιμπιδάκια και να το στήσεις μεγαλοπρεπώς, καίει τις περίφημες 100 θερμίδες.

Φτιάξε ένα μπελαλίδικο φαΐ: Πόσο καιρό έχεις να κάνεις ένα μουσακά; γεμιστά; Μία συνταγή που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, έχει ένα καλό. Ξέρεις τι εννοώ. Αρκεί βέβαια να μην φας το μισό ταψί μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση.

Πήδα το σκοινάκι για 11 λεπτά: Ίσως η πιο κουραστική δραστηριότητα της λίστας, αλλά αξίζει τον κόπο. Γιατί σε μέσα σε λίγο χρόνο θα 'χει γίνει δουλίτσα. Αν μάλιστα κάνεις σε γρήγορη ταχύτητα, 7 λεπτά αρκούν. Στο τέταρτο δηλαδή θα 'χεις κάψει 200.

Κάνε τζόκινγκ για 10 λεπτά: Επαναλαμβάνω, δεν χρειάζεται να έχεις πολύ χρόνο. Περιμένεις τον καλό σου να ετοιμαστεί να πάτε σούπερ μάρκετ, λέω 'γω τώρα; Βάλε τα αθλητικά σου και πες του ότι θα τον περιμένεις κάτω. Για δέκα λεπτάκια, κάνε χαλαρό τρεξιματάκι γύρω γύρω τα στενά. Συγχαρητήρια. Μόλις έκαψες 100 θερμιδούλες.

Χόρεψε φλαμένγκο: Τέλεια είδηση για τις χορευταρούδες. Σε 15 λεπτά καίγονται, φαντάσου τι γίνεται αν χορέψεις για μία ώρα. 11 tips για να ασκηθείς... στην ύπαιθρο και την εξοχή εάν βαριέσαι το γυμναστήριο!

Βγάλε το σκύλο βόλτα: Παίρνεις τον Τζα κ με το λουρί και ξεκινάτε το αλώνισμα για την επόμενη μισή ώρα. Αν μένεις κοντά σε βουνό, ακόμα καλύτερα, και για εκείνον και για τη φόρμα σου. Η βόλτα με το σκύλο σου σε γεμίζει ορμόνες χαράς (τον Τζακ να δεις) και σε γυμνάζει χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Σιδέρωσε: Να και μια παρηγοριά στην περίπτωση που το ντουλάπι με τα ασιδέρωτα έχει γεμίσει και σε περιμένει. Σαράντα λεπτά σιδερώματος, καίνε 100 θερμίδες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share